نورنيوز/ با گذشت بيش از سه روز از حادثه بامداد پنج شنبه ۱۲ تيرماه در مجتمع هسته اي شهيد احمدي روشن (نطنز) که طي آن بخشي از سوله در حال تجهيز مربوط به مونتاژ سانتريفيوژهاي نسل جديد دچار خسارت شد، اخبار و گزارشهاي مربوط به اين رخداد همچنان در کانون توجه رسانه هاي داخلي، منطقه اي و بين المللي است.
صرف نظر از اهميت شکلي اين حادثه، موضوعي که باعث تداوم موج خبري اين رخداد شده، مرتبط بودن آن با «تاسيسات هسته اي» است.
اگرچه محل وقوع حادثه، فاصله قابل توجهي با بخشهاي فعال در حوزه غني سازي اورانيوم داشته و بر اساس اعلام مسئولين سازمان انرژي اتمي ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي، اين حادثه با نشت اورانيوم همراه نبوده است، ليکن شکل گيري اين رخداد در يک مجتمع هسته اي به تنهايي براي«ايجاد حساسيت و جلب توجه جهاني» کفايت مي کند.
متناسب با حساسيتهاي بين المللي ايجاد شده پيرامون اين حادثه، گمانه زنيها در مورد دلايل وقوع آن نيز به عنوان اصلي ترين محور مورد سئوال از سوي رسانه هاي مختلف همچنان مطرح است.
از اولين ساعات وقوع اين حادثه و حتي قبل از آن برخي منابع رسانه اي که عمدتا مرتبط با رژيم صهيونيستي بودند جريان خبري مربوط به دست داشتن اسراييل در اين حادثه را آغاز کردند و گزاره هاي مختلفي چون حمله هوايي به اين مجتمع از سوي جنگنده هاي اف-۱۶ و اف-۳۵، انجام عمليات ويژه، خرابکاري صنعتي و... را با درون مايه «قدرتمند نمايي» رژيم صهيونيستي مطرح نمودند.
اگرچه رسانه هاي رژيم صهيونيستي و غربي از ابتداي وقوع حادثه، فعاليت گسترده اي را براي پوشش خبري و تحليلي اين رخداد و مرتبط نمودن آن به توان اطلاعاتي و عملياتي اسراييل آغاز کردند ليکن مقامات رسمي اين رژيم رويکرد کاملا متفاوتي را در پيش گرفتند.
بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي از اظهارنظر شفاف در خصوص دخالت اين رژيم در حادثه سايت نطنز خودداري کرد و صرفا به بيان گزاره کلي«ما نميتوانيم اظهارنظري روشن در اين خصوص داشته باشيم»، اکتفا کرد.
بني گانتس وزير جنگ رژيم صهيونيستي نيز درگفتگو با راديو ارتش گفت:«ايران با توانايي هستهاي همان چيزي است که ما نميتوانيم اجازه دهيم محقق شود. ما جلوي ايران را از هر راهي که ضروري باشد ميگيريم.»
گانتس در ادامه و در پاسخ به اين سوال که آيا اسرائيل در يک سري از انفجارهاي اخير در سايت و نيروگاههاي هستهاي ايران دخالت داشته است يا خير گفت: «ايران اتمي تهديدي براي ماست اما نبايد اين را به هر اتفاقي مرتبط کرد.»
گابي اشکنازي، وزير خارجه رژيم صهيونيستي نيز امروز در اظهاراتي مشابه و در واکنش به حادثه هفته گذشته در سايت هستهاي نطنز مدعي شد:« اسرائيل اقداماتي را براي متوقف کردن تهديدات هستهاي ايران اتخاذ ميکند؛ اما بهتر است اقدامات اين رژيم عليه ايران ناگفته بماند.»
جمهوري اسلامي ايران اما تاکنون در کنار اطلاع رساني شفاف پيرامون اين حادثه، ترجيح داده به دلايل امنيتي، بيان علت آن را به آينده موکول کند.
خبر اين حادثه را بهروز کمالوندي سخنگوي سازمان انرژي اتمي به فاصله چند ساعت پس از وقوع ان اعلام کرد اما اظهارنظر در مورد علت حادثه به کيوان خسروي سخنگوي دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي که تنها پيرامون موضوعات خاص در حوزه امنيت ملي اعلام نظر مي کند، واگذار شد که مي تواند واجد«پيامهاي متفاوتي» باشد.
خسروي بعداز ظهر روز جمعه و به فاصله يک روز پس از وقوع اين حادثه اعلام کرد: علت اصلي حادثه مشخص شده ليکن بدليل برخي ملاحظات امنيتي، دلايل آن در زمان مناسب اعلام خواهد شد.
به طور طبيعي حادثه پنج شنبه گذشته در سايت هسته اي نطنز، صرف نظر از ميزان خسارت محدود آن براي ايران، واجد« اهميت راهبردي»است و بررسي عوامل وقوع و« اتخاذ تمهيدات ضروري» براي جلوگيري از تکرار رخدادهاي مشابه نيز از قاعده «تصميمات راهبردي»پيروي مي کند.
بدون شک تصميم ايران براي موکول کردن اعلام چيستي اين رخداد به آينده را بايد از نقطه نظر زمان مورد نياز براي اتخاذ تصميمات راهبردي مورد توجه و ارزيابي قرار داد.
بازار