ايرنا/ سخنگوي سازمان انرژي اتمي درباره ترميم سوله آسيب ديده در نطنز گفت: تصميمات لازم براي بازسازي سوله آسيب ديده مجتمع شهيد احمدي روشن(نطنز) اتخاذ شده و قرار است سوله بزرگتر و با تجهيزات پيشرفتهتري در اين مجتمع احداث شود.
*سخنگوي سازمان انرژي اتمي: ممکن است [حادثه نطنز] دربرنامه ميان مدت در توسعه ماشينهاي پيشرفته کنديهايي ايجاد کند
*ممکن است اين حادثه در برنامه ميان مدت در توسعه و توليد ماشينهاي پيشرفته کنديهايي ايجاد کند که با تلاش شبانه روزي و کار جهادي همکاران سازمان اين کندي را انشاءالله جبران ميکنيم به نحوي که حتي ظرفيتهايي بيشتر از قبل در اين سايت ايجاد شود. همکاران ما عزم جزم دارند تا در اين زمينه تمام تلاش خود را بکار گيرند
*اين سوله بعد از خروج آمريکا از برجام و دستور رهبري معظم به سازمان انرژي اتمي مبني بر ايجاد زمينه لازم براي توليد ۱۹۰ هزار سو (در چارچوب برجام) دقيقا دو روز بعد از اين فرمايش ايشان يعني در روز ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ با حضور خبرنگاران اين مجموعه افتتاح شد. البته مجموعه به دليل محدوديتهاي برجامي با ظرفيت کامل کار نميکرد در عين حال تکميل هر چه بيشتر سالن مد نظر بود که تا روز حادثه نيز در دست اقدام بود.
*تجهيزاتي که در اين سالن وجود داشت تجهيزات اندازهگيري و ابزارهاي دقيق بودند که در اثر اين حادثه بخشي از آن از بين رفته و بخش ديگري نيز خسارت ديدند. بدليل نوع تجهيزات حتي اگر حادثه ابعاد کوچکتري نيز مي داشت ديگر نميتوانست قابل استفاده باشد
*حتماً با کار شبانه روزي و حمايت بخشهاي مختلف و تخصيص بودجه و امکانات و حمايتهاي سياسي همه تلاشمان را خواهيم کرد که اين وقفه را جبران کنيم.
مشروح اظهارات سخنگوي سازمان انرژي اتمي
بهروز کمالوندي با اشاره به حادثه روز پنجشنبه مجتمع شهيد احمدي روشن (نطنز) و اقداماتي که سازمان انرژي اتمي بعد از اين حادثه انجام داد، گفت: در موضوع حادثه اولين هدف اين بود که اطمينان حاصل کنيم که تلفات جاني نداشته باشيم بعد از آن عامل حادثه را بدانيم و ببينيم که چه ميزان خسارت ديدهايم و در نهايت چطور اين مجموعه را بازسازي و خسارتهاي وارده را جبران کنيم.
سخنگوي سازمان انرژي اتمي افزود: ما در مرحله اول متوجه شديم که خوشبختانه اين حادثه تلفات جاني نداشته اما خسارتهاي مالي قابل توجه بود.
وي اضافه کرد: همانطور که دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي اعلام کرد، الان مراجع امنيتي کشور ميدانند که علت حادثه چيست اما بنا به ملاحظات امنيتي فعلا بنا ندارند در اين باره صحبت کنند.
کمالوندي در خصوص مشخصات سولهاي که اين حادثه در آن رخ داده است، گفت: ساخت اين سوله از سال ۹۲ شروع شده بود و نظر آقاي دکتر صالحي اين بود که براي کارهاي نهايي ماشينهاي پيشرفته و مونتاژ اين ماشينها راه اندازي و تجهيز شود. در سال ۹۴ ساخت اين سوله در حال تکميل بود که به دليل بحث برجام کاملاً تکميل نشد.
سخنگوي سازمان انرژي اتمي يادآورشد: قرار بود در اين سوله نمونههاي بيشتري از ماشينهاي سانتريفيوژ پيشرفته توليد شود. اين سوله بعد از خروج آمريکا از برجام و دستور رهبري معظم به سازمان انرژي اتمي مبني بر ايجاد زمينه لازم براي توليد ۱۹۰ هزار سو (در چارچوب برجام) دقيقا دو روز بعد از اين فرمايش ايشان يعني در روز ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ با حضور خبرنگاران اين مجموعه افتتاح شد. البته مجموعه به دليل محدوديتهاي برجامي با ظرفيت کامل کار نميکرد در عين حال تکميل هر چه بيشتر سالن مد نظر بود که تا روز حادثه نيز در دست اقدام بود.
وي گفت: تجهيزاتي که در اين سالن وجود داشت تجهيزات اندازهگيري و ابزارهاي دقيق بودند که در اثر اين حادثه بخشي از آن از بين رفته و بخش ديگري نيز خسارت ديدند. بدليل نوع تجهيزات حتي اگر حادثه ابعاد کوچکتري نيز مي داشت ديگر نميتوانست قابل استفاده باشد.
کمالوندي ادامه داد: بلافاصله بعد از حادثه، نيروهاي امنيتي و کارشناسان مربوطه در محل حضور يافته و نمونه برداري و بررسيهاي اوليه را آغاز کردند. در اين بررسيهاي امنيتي، بخش مهمي از امور توسط شوراي عالي امنيت ملي مديريت ميشود. آقاي دکتر صالحي رئيس محترم سازمان انرژي اتمي در همان روز حادثه به کارشناسان و مديران سازمان اعلام کردند که کار بازسازي سالن ميبايست هرچه زودتر شروع شود
سخنگوي سازمان انرژي اتمي با بيان اينکه تصميمات براي بازسازي اين سوله به مراجع ذيربط منعکس شده است، گفت: البته هنوز اين بحث وجود دارد که آيا سوله در همان نقطه فعلي ساخته شود يا با در نظر گرفتن ملاحظات پدافندي در محل مناسب ديگري انجام شود اما آنچه که تصميم آن گرفته شده و برنامههاي آن در طول همين دو سه روز طي چندين جلسه مشخص شده است اين است که سوله در ابعادي بزرگتر ساخته ميشود و از تجهيزات بيشتر و پيشرفتهتري در آنجا استفاده خواهد شد. در اين زمينه تصميمات لازم اتخاذ و به مراجع ذيربط منعکس شده و اين مراجع هم از موضوع حمايت ميکنند.
کمالوندي با تاکيد بر اينکه اين حادثه هيچ وقفه و خللي در کار غنيسازي ايران ايجاد نميکند، گفت: ممکن است اين حادثه در برنامه ميان مدت در توسعه و توليد ماشينهاي پيشرفته کنديهايي ايجاد کند که با تلاش شبانه روزي و کار جهادي همکاران سازمان اين کندي را انشاءالله جبران ميکنيم به نحوي که حتي ظرفيتهايي بيشتر از قبل در اين سايت ايجاد شود. همکاران ما عزم جزم دارند تا در اين زمينه تمام تلاش خود را بکار گيرند.
معاون رييس سازمان انرژي اتمي اظهار داشت: چند ساعت قبل آقاي دکتر صالحي جلساتي با مسئولين سازمان برگزار و توصيههاي لازم را داشتند و اقدامات آغازين لازم براي بازسازي در حال انجام است.
وي يادآورشد: در زمينه بازسازي سوله خسارت ديده بايد دو فرايند ايجاد تاسيسات و تامين تجهيزات به موازات و درعرض هم در دستور کار قرار گيرد. در واقع همزمان با احداث تاسيسات بايد تامين تجهيزات را هم پيگيري و ابعاد کار را گستردهتر کنيم.
سخنگوي سازمان انرژي اتمي اظهارداشت: در ميان مدت ممکن است اين حادثه کندي و يا وقفهاي در کار سازمان ايجاد کند اما حتماً با کار شبانه روزي و حمايت بخشهاي مختلف و تخصيص بودجه و امکانات و حمايتهاي سياسي همه تلاشمان را خواهيم کرد که اين وقفه را جبران کنيم.
بازار