ايسنا/ منوچهر متکي در خصوص اقدام غيرقانوني هلند در اعطاي پناهندگي به مجرم تروريستي محمدرضا کلاهي گفت: متاسفانه کشور هلند پيشينهاي منفي به لحاظ حقوق بشر، به لحاظ رعايت حقوق ملتها و رعايت حقوق بينالملل دارد.
وزير خارجه و ديپلمات سابق ايران، در پاسخ به اين سوال که نظر شما در رابطه با اعطاي پناهندگي دولت هلند به يک تروريست و مسئوليت اين کشور در قبال قربانيان جنايت هفتم تير چيست؟ بر مسئوليت دولت هلند در قبال اعطاي پناهندگي به مجرم تروريستي فاجعه هفتم تير، محمدرضا کلاهي، تاکيد کرد.
وي که با انجمن دفاع از قربانيان تروريسم گفتوگو مي کرد، با تشکر از اقدامات انجمن گفت: اقدام خوب انجمن دفاع از قربانيان تروريسم در بيش از دو دهه گذشته آثار و برکات خيلي خوبي داشته و تا حدودي توانسته چهره کساني که با نام هاي معنون حقوق بشر و دموکراسي و حمايت از غرب بر پيکر اين ملت خنجر زده و افرادي را به شهادت رسانده اند، افشا و آشکار کند و من شاهد تلاش هاي اين مجموعه در ارتباط با جنايات منافقين در ايران بوده ام.
وي در ادامه گفت: آن زمان آمريکاييها بنا به مصالح و شرايطي که در آن قرار گرفته بودند و با توجه به اينکه منافقين يک سلسله ترورهايي را انجام داده بودند، اين گروه را در ليست تروريسم قرار دادند و بعدها بنا به مصالح ديگري آنها را از ليست خارج کردند.
وزير خارجه پيشين جمهوري اسلامي در بخش ديگري از مصاحبه در خصوص اقدام غيرقانوني هلند در اعطاي پناهندگي به مجرم تروريستي محمدرضا کلاهي بيان داشت، کشور هلند متاسفانه پيشينه اي منفي به لحاظ حقوق بشر، به لحاظ رعايت حقوق ملت ها و رعابت حقوق بين الملل دارد.
وي با اشاره به بخشي از اقدامات ضد حقوق بين الملل از سوي دولت هلند بيان داشت: هلند اولين کشوري است که در دادن سلاح شيميايي به صدام در دادگاههاي خودش محکوم شده و شرکتي که اقدام به فروش سلاح هاي شيميايي به صدام کرده و منجر به فاجعه حلبچه و سردشت شده و بسياري به شهادت رسيدند، براي اولين بار در دادگاه خود کشور هلند محکوم شد.
متکي در بخش ديگري از مصاحبه گفت: اقدام ديگر هلند مسئله پناه دادن به جدايي طلبان تروريست ايراني بوده است. از جمله برخي از سران گروههايي که در خوزستان فعاليتهاي تجزيه طلبانه داشتند. دولت هلند آن تروريست ها را پناه مي داد و بسيار متکبرانه وقتي که در ايران بازداشت شدند، مدعي ميشدند هلندي هستند و خواستار دفاع از حقوق شان بودند.
وزير خارجه پيشين جمهوري اسلامي در ادامه بيان داشت: مورد آخري که متاسفانه هلند هيچ کارنامه درخشاني ندارد موضوع اعطاي پناهندگي به مسئول اقدام تروريستي يکي از فاجعه هايي است که يک ملت، قريب چهل سال داغدار شهدايش و از جمله رئيس قوه قضائيه و وزرا و بيست و هفت نفر از نمايندگان مجلس، مي باشد.
وي ادامه داد: من خودم آن موقع نماينده مجلس دوره اول بودم، عاملش همين فرد [محمدرضا کلاهي] بوده و به اين فرد، در حالي که هويتش کاملا براي سرويس هاي اطلاعاتي هلند، آلمان و غرب مشخص بوده، در يک همدستي و با اجراي دولت هلند، پناهندگي ميدهند و به مدت سه دهه امکانات و تسهيلات برايش فراهم کردند.
متکي در ادامه گفت: آنها از وي حفاظت مي کردند و من فکر مي کنم امروز [حقوق] خونخواهان شهداي هفتم تير که خانواده هاي شهداي معظم هستند و 27 نفر جانباز از حادثه هفتم تير که برخي از آن ها را همينجا [در يادمان شهداي هفتم تير در بهشت زهرا] داريد مشاهده مي کنيد، مثل آقاي کياوش که نماينده مجلس بودند و بيش از سي سال از جراحت هاي آن اقدام رنج بردند و همين ماههاي گذشته مرحوم شدند و از دنيا رفتند، همه اش به گردن دولتي است که اين تسهيلات و امکانات و پناهندگي را براي آنها فراهم کردند.
وي در بخش ديگري از مصاحبه در پاسخ به سوالي پيرامون ميزان مسئوليت دولت هلند در قبال خانواد هاي قربانيان حادثه تروريستي هفتم تير بيان داشت:، من فکر مي کنم که همانند موضوع سلاح هاي شيميايي يکبار ديگر دادگاههاي هلند استقلال خودشان را نشان بدهند و در دفاع از حق ملت مظلوم ايران و خانواده هاي شهدا که به نمايندگي از همه ملت ايران اين دادخواهي را در دادگاههاي آن کشور دارند، به دادخواهي خانواده هاي شهداي هفتم تير که دادخواهي همه مردم ايران است، توجه کنند.
متکي ادامه داد، با توجه به پيگيريهايي که در حاشيه نسبت به اين فرد، يعني کلاهي، در هلند صورت مي گيرد، آشکارا مشخص مي باشد که به سازمان منافقين پيوستگي دارد و اين هم نکته ديگري است که براي غرب مايه شرمساري است؛ يعني پناه دادن به کساني که در اين اقدام تروريستي نقش و حضور داشتند.
وي در پايان گفت: از تلاش هاي انجمن دفاع از قربانيان تروريسم صميمانه تشکر مي کنم و خسته نباشيد ميگويم و عليرغم برخي از بيمهري ها، اميدوارم با عزم جزم به تلاشهايتان ادامه دهيد.
بازار