باشگاه خبرنگاران/ نماينده مردم قم گفت: تاجگردون ٧ مشکل اصلي داشت، يکي عدم صداقت و گفتن حرف هاي ضد و نقيض بسياري بود، دومي شبکه اي از عناصر انساني را آورده بود و در مديريت کشور يک شبکه تشکيل داده بود.
عليرضا زاکاني نماينده مردم قم در مجلس يازدهم در همايش مطالبه گري تخصصي درباره پرونده تاجگردون گفت: ما در مجلس درباره اعتبارنامه سه نفر ورود کرديم که اين سه نفر هم مانند هم ديگر نبودند. دو نفر ديگر يک فاصله معنا داري با ايشان داشتند. درباره يکي از آنها تخلف به گونهاي بود که ميشد از طرق ديگر مانند قوه قضائيه آن را پيگيري کرد. يکي از آنها ٨ هزار متر از يک تالاب را تصرف کرده بود که اين امکان وجود داشت ما در بررسي اعتبار نامه به اين موضوع ايراد وارد کنيم. اما ميشد که از طريق قوه قضائيه و کميسيون اصل ٩٠ آن را پيگيري کرد. ما ترجيح داديم که موضوع اعتبارنامه دو نفر ديگر را از آن مسير پيگيري کنيم و تنها اعتبارنامهاي که بايد بررسي ميشد اعتبار نامه تاجگردون بود که به طور کلي با اعتبارنامه دو نفر ديگر متفاوت بود.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي گفت: تاجگردون باقي ماند و فعاليت رسانهاي خود را از منظر خود در داخل و خارج مجلس دنبال کرد؛ لذا وقتي پرونده او در شعبه با وجود ٧ راي مخالف راي آورد. وقتي وارد کميسيون تحقيق شد، اين کميسيون به وظيفه اصلي خود عمل نکرد. يعني در مهلت ١۵ روزه خود براي بررسي پرونده تاجگردون با ما در حدود ۵۵ دقيقه صحبت شد و معلوم نشد که در زمان باقي مانده چه کاري انجام دادند. در اين کميسيون براي بررسي اعتبارنامه تاجگردون يک گروه ۵ نفره تشکيل شد که دو نفر شرکت نکردند و فقط سه نفر مشغول اين کار شدند. با اين وجود نتوانسته بودند که ماجرا را ريشه يابي کنند.
وي ادامه داد: هر چه هم که ما اصرار ميکرديم که جلسه بگذاريد تا به حدود ۴٠٠ صفحه سند که در اختيار ما قرار دارد رسيدگي شود آنها طفره ميرفتند. روز آخر قرار شد يک جلسه بگذارند که يک ساعت پيش از جلسه مقرر به ما گفتند جلسه لغو شده و خود اعضاي کميسيون با ٩ راي موافق و دو راي مخالف مجموعه را پذيرفتند. يکي از افرادي که در جلسه شرکت نکرده بود. يکي از دوستان از يکي از اعضاي کميسيون تحقيق پرسيده بود که چرا در جلسه شرکت نکرديد او گفته بود که از دو طرف بر روي من فشار است و از طرفي از خدا هم ميترسم پس در جلسه شرکت نکرده بود.
زاکاني گفت: همه نماينده ها علاقه دارند که به کمسيون تحقيق بروند اما مهم اين است که فرصت بگذارند و اسناد را بررسي کنند که درباره اين موضوع چنين نشد. البته درباره موضوع اعتبارنامه تاجگردون من حدود ١۵ دقيقه به عنوان نماينده معترضين صحبت کردم و ٢٨ دقيقه هم خود تاجگردون صحبت کرد. در حدود ۴ دقيقه هم آقاي پزشکيان صحبت کردند. ١٠٢ نفر به او راي دادند و بقيه هم در حدود ١۴٩ نفر به او راي ندادند؛ در حاليکه هم شعبه و هم کميسيون تحقيق اعتبارنامه او را تصويب کرده بودند.
وي ادامه داد: اين نتيجه خوبي بود چرا که هنوز در مجلس هيچ فراکسيوني تشکيل نشده بود. چون مجلس در ۴٠ روز نخست خود مشغول انتخابات خود است. در مجموع اين کار راه سختي داشت که به لطف خدا محقق شد و به اعتقاد من اين مورد بايد به اصلاح رويه هايي منجر شود که باعث مي شود چنين افرادي وارد مجلس شوند. تاجگردون ٧ مشکل اصلي داشت، يکي عدم صداقت و گفتن حرف هاي ضد و نقيض بسياري بود، دومي شبکه اي از عناصر انساني را آورده بود و در مديريت کشور يک شبکه تشکيل داده بود. ٢٣ نفر از اقوام او در مراتب جدي و اساسي در مجموعه هاي حکومتي حضور داشتند. سومين مورد استفاده از بودجه و وابسته کردن دستگاه ها به خود بود که يک عدم صلاحيت براي او ايجاد مي کرد. چهارمين ويژگي هم اين بود که او با استفاده از آن شبکه و قابليت بودجه براي خود مال اندوزي کرده و امکانات ويژه اي را ايجاد مي کرد.
زاکاني گفت: ويژگي بعدي جنبه ارتباط با فتنه بود که براي ما بسيار کم رنگ بود. چون ما ميخواستيم ويژگي هاي اقتصادي که مهم بودند را بررسي کنيم. ويژگي بعدي هم ارتباط با ضد انقلاب بود که نامه صريح وزارت اطلاعات هم صادر شده بود. او به طور کلي ٩ جلد پرونده در شوراي نگهبان داشت و با اين وجود تاييد شده بود. اين راهي است که در مجلس آغاز شده و همان ها هم که به او راي داده بودند از بچه هاي انقلاب هستند و شايد توجيه نشده بودند و شايد هم مي ترسيدند. چراکه نهادهاي مختلف اعتيارنامه او را تاييد کرده بودند.
و در پاسخ به سوالي درباره اينکه آيا اسنادي که از تخلفات تاجگردون در فضاي مجازي پخش ميشد آيا به شوراي نگهبان رسيده بود يا خير، اظهار کرد: بخشي از اين اسناد به شوراي نگهبان رسيده بود و بخشي ديگر نرسيده بود. برخي از اين اسناد را شوراي نگهبان داشت و برخي ديگر را هم نداشت. به همين دليل هم وقتي روز آخر به ديدار آيت الله جنتي و آقاي کدخدايي رفتيم، آقاي کدخدايي در پاسخ به آقاي نيک بين گفت اگر اين اسناد در دست ما بود اعتبارنامه تاجگردون را رد ميکرديم.
نماينده مردم قم در مجلس در پاسخ به اين سوال که يکي از افرادي که بسيار در کنار تاجگردون حضور داشت آقاي حسنوند بود، آيا عليه او سندي داريد و يا اينکه درباره او نفوذي صورت گرفته بود، گفت: از نظر تاخير و انتخاب مثل هم بودند، ولي از نظر پروندهها تفاوت داشتند.
زاکاني درباره طرح شفافيت آرا نيز گفت: طرح مناسب براي شفافيت آرا نوشته شده و به هيئت رئيسه هم ارائه شده است. ولي شفافيت راي فقط در صحن نيست بلکه راي کميسيون و شفافيت ارائه شده و از نظر هم مورد توجه است. اما نکته مهم اين است که بيشتر مصوبات کميسيونها در صحن هم تصويب ميشود اين يعني که کميسيونها از صحن علني مهمتر هستند.
نماينده مردم قم در مجلس يازدهم درباره رفتار قاليباف در پرونده تاجگردون گفت: رفتار آقاي قاليباف يک رفتار قانوني بود و او تلاش ميکرد که در اين پرونده اعمال سليقه نکند. قانوني عمل کردن رئيس مجلس باعث شد که اين پرونده به نتيجه برسد، وگرنه بسياري دنبال اين موضوع بودند که اين قضيه به نتيجه برسد. البته خود او هم در اين باره موضع داشت، اما موضع خود را دخالت نداد. نظر قاليباف درباره تاجگردون اين بود که او از طريق بهره مندي از اعتبارات کشور در جهت اثرگذاري بر سيستمها و رويههاي کشور استفاده ميکند.
نماينده مردم قم در مجلس يازدهم از پيگيري موضوعات معيشتي مردم در مجلس خبر داد و گفت که در اين جلسات بستههايي براي اين شرايط ديده شده و در حال پيگيري است.
بازار