تسنيم/ سفير ايران در چين گفت: ادعاهايي مانند «واگذاري برخي جزاير به چينيها يا استقرار نيروهاي نظامي چين در ايران» در قالب برنامه جامع همکاريهاي ايران و چين، «مضحک، خنده دار و نوعي تبليغات منفي» است.
«محمد کشاورز زاده» افزود: کشورهايي مانند آمريکا که تحريم هاي ظالمانه اي عليه ما اعمال مي کنند و حتي پول هاي ما در کشورهاي ديگري مانند ژاپن و کره جنوبي را بلوکه کرده و اجازه نمي دهند از آن پول ها براي تامين دارو يا مواد غذايي استفاده کنيم اکنون «دايه مهربان تر از مادر» شده اند و ادعاهايي را مطرح مي کنند که «مضحک و خنده دار» است.
او طرح «ادعاهاي مضحک و خنده دار» را نوعي توهين به شعور جمعي مردم ايران دانست و گفت: سفير ايران در چين با انتقاد از برخي از کانال هاي رسانه اي داخل ايران هم که چنين مواردي را بازنشر مي دهند گفت: اين ادعاها، دروغ هايي است که هيچ پايه و اساسي ندارد و به طور يقين اگر بتوانيم اين سند را به جلو ببريم و نهايي شود حتما تاثيرات مثبتي در روابط ما با کشورهاي دنيا خواهد داشت.
تلاش نا فرجام آمريکايي ها
سفير ايران در چين افزود: آمريکايي ها خيلي تلاش کردند ايران را منزوي کنند و ادعا کردند که ظرف شش ماه آينده کار را به جايي مي رسانند که ايران پاي ميز مذاکره بيايد و شرايط آمريکا را بپذيرد بنابراين کشوري که برنامه اش اين است که ظرف 6 ماه، اقتصاد ايران را فرو بپاشد مسلما با برنامه جامع همکاري هاي ايران و چين مخالف است.
برنامه جامع همکاري هاي ايران و چين يک نقشه راه است
سفير ايران در چين گفت: برنامه جامع همکاري هاي ايران و چين در واقع يک برنامه جامع ميان دو کشور و «نقشه راه روابط پکن و تهران» است اين برنامه چيزي با عنوان «معاهده يا قرارداد» نيست بلکه در واقع نوعي تفاهم ميان دو کشور براي توسعه زمينه هاي همکاري ميان دو جانبه است.
کشاورز زاده در مصاحبه با ايرنا اظهار کرد: نقشه راهي که براي روابط با چين تنظيم مي کنيم چراغي است که مسير روشن را نشان خواهد داد در چارچوب اين برنامه صرفا وارد کننده کالا نخواهيم نبود، توسعه زير ساخت هاي کشور از بعد زميني، هوايي و فضايي مي تواند شامل اين برنامه 25 ساله شود.
هماهنگي براي تهيه برنامه
وي افزود: اين برنامه نتيجه يک کار مشترک و کارشناسي شده است و نظرات مقامات عالي کشور هم در اين زمينه کسب شده است.
کشاورز زاده افزود: جز به جز اين برنامه در وزارتخانه هاي مختلف و مجلس شوراي اسلامي مورد بررسي و کارشناسي قرار گرفته است و اگر گوشه اي از آن خلاف منافع کشور باشد قطعا قابل پذيرش نخواهد بود.
او گفت: فکر مي کنم بتوانيم با کشورهاي ديگري هم بتوانيم برنامه اي مانند برنامه جامع همکاري هاي ايران و چين براي همکاري طراحي کنيم.
تاريخ چند هزار ساله همکاري ها با چين
سفير ايران در چين در ابتداي مصاحبه اش با اشاره به سابقه روابط دو ملت ايران و چين که به دوران جاده ابريشم و چند هزار سال پيش باز مي گردد گفت: اين روابط در طول تاريخ هميشه بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک بوده است.
کشاورز زاده افزود: در دوره جديد روابط هم که سال آينده پنجاهمين سال روابط را خواهيم داشت هميشه روابط رو به گسترش بوده و بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل توسعه پيدا کرده است.
او به تاريخچه شکلگيري برنامه جامع همکاري هاي چين و ايران اشاره کرد و گفت: در سفر سال 2016 ميلادي رييس جمهوري چين به ايران، روابط دو کشور به سطح «روابط جامع مشارکت راهبردي» ارتقا يافت و در همان سفر نيز برنامه 25 ساله جامع همکاري هاي ايران و چين مطرح شد.
کشاورز زاده تصريح کرد: به دنبال طرح اين مساله، مدتي بخش هاي مختلف روي اين برنامه کار کردند تا اينکه در سال 1397 در سفر «علي لاريجاني» رييس وقت مجلس شوراي اسلامي به پکن و در ملاقات با «شي جين پينگ» رييس جمهوري چين اين برنامه مجددا مطرح شد و متعاقب آن در سفر سال گذشته وزير امور خارجه تقديم طرف چيني شد و مواردي که قرار است در اين برنامه کار شود مورد بررسي قرار گرفت.
جهان علاقه مند به توسعه روابط با چين است
وي به تشريح قدرت نمايي اقتصاد چين در جهان پرداخت و گفت: چين داراي بزرگترين ذخاير ارزي دنيا است و اقتصاد رو به رشدي دارد به طوري که 15 درصد اقتصاد دنيا را در اختيار گرفته است به همين دليل تمام کشورهاي بزرگ دنيا علاقه مند هستند روابطشان را با چين گسترش دهند.
کشاورز زاده افزود: چين اکنون شريک نخست و تجاري کشورهاي مختلفي در منطقه خاورميانه از جمله امارات متحده عربي، عربستان و چند کشور ديگري است اين زمينه براي ايران هم وجود دارد که بتوانيم از امکاناتي که در کشور چين وجود دارد استفاده کنيم.
غلبه صادرات بر واردات در روابط با چين
سفير ايران در چين ادامه داد: سال گذشته که روابط تجاري تهران - پکن به بالاي 23 ميليارد دلار رسيد صادرات ما بر واردات از چين پيشي گرفت و اکنون چين به عنوان يک کشور وارد کننده کالاي ايراني مي تواند در آينده و اقتصاد ما مثمرثمر باشد و نقش بسزايي در رشد و توسعه اقتصادي ما داشته باشد.
بازار