آخرين خبر/ رئيس مجلس شوراي اسلامي در ديداري تصويري با رهبر انقلاب از "بسته اقتصاد مردمي"براي "تحول اقتصادي به نفع مردم" رونمايي کرد.
محمدباقر قاليباف، رئيس مجلس شوراي اسلامي در اين ديدار گفت: مجلس يازدهم براي رسيدن به هدف خود که حل مسائل اقتصادي ملي و محلي مردم است، ايجاد ساختارهاي لازم و پيگيري اقتصاد مردمي را اولويت کاري خود قرار داده و براي رسيدن به اين هدف، معتقد به نوسازي اقتصاد کشور با رويکرد جهادي و جهت گيري انقلابي است.
رئيس مجلس ادامه داد: مجلس با همفکري و همراهي همه نمايندگان بسته اقتصاد مردمي را در پنج محور در دستورکار خود دارد که ذيل هر محور مجموعه اي از طرح ها و اقداماتِ تقنيني و نظارتي تعريف مي شود.
محور اول: اصلاح ساختار بودجه ريزي کشور
قاليباف در تبيين محور اول اين بسته بيان داشت: در محور اول ساختار بودجه ريزي کشور بايد اصلاح شود و هدفِ درآمدزايي پايدار و هزينه کرد مفيد، مد نظر قرار گيرد. بودجه کشور مي تواند بدون درآمدهاي نفتي بسته شود و با کاهش هزينه هاي غيرضرور، مولدسازي دارايي هاي دولت، اصلاح شرکت هاي دولتي و اصلاحات نهادي بودجه ريزي، و سپس نظارت برخط، بر نحوه هزينه کرد بودجه از طريق ديوان محاسبات، ساختاري کاملا عملياتي پيدا کند. هم اکنون اين موضوع در کميسيون هاي برنامه و بودجه و اقتصاد، با اولويت در حال بررسي است و به مراحل نهايي رسيده است. اين موضوع در اولين فرصت ممکن در دستور کار قرار خواهد گرفت.
محور دوم: نوسازي نظام مالياتي کشور
رئيس مجلس در ادامه افزود: محور دوم و در ادامه اصلاح ساختار بودجه ريزي، اين است که نوسازي نظام مالياتي کشور به نفع اکثريت مردم و در راستاي تقويت توليد، در دستور کار قرار گيرد. متاسفانه وضعيت فعلي ماليات ستاني کشور اثربخش نيست. بايد فعاليت هاي رقيبِ توليد را پر هزينه کرد. در اين ميان بستن ماليات بر خانه هاي خالي و ماليات بر فعاليت هاي سفته بازي و دلالي در بازارهاي مسکن، ارز، طلا و خودرو، در دستور کار مجلس قرار دارد و متقابلا به دنبال آن هستيم که ماليات فعاليت هاي مولد و توليدي، ماليات بعضي از اقشار، بويژه ماليات هاي پنهاني که از طبقات ضعيف گرفته مي شود، کاهش پيدا کند.
محور سوم: بهبود معيشت اقشار کم درامد
قاليباف درباره محور سوم اين بسته گفت: در محور سوم، مجلس خود را مکلف به اجراي سياست هاي حمايتي فراگير و بهبود معيشت اقشار کم درآمد مي داند. اين شاخصي است برگرفته از پيام حضرتعالي به افتتاحيه مجلس، که ما، همه ي اولويت هاي خود را با آن تنظيم مي کنيم. روشن است که در صورت اصلاح عادلانه نظام مالياتي و تامين اجتماعي کشور، حاکميت، اشراف کاملي به وضعيت درآمدي خانوار پيدا مي کند و وظيفه دارد به سرپرست خانوارهايي که دخلشان با خرجشان نمي خواند، کمک کند. اين شناسايي از طريق يکپارچه سازيِ بانک هاي اطلاعاتيِ دستگاه هاي مسئول صورت خواهد گرفت.
محور چهارم: رونق کسب و کار و ايجاد اشتغال
وي همچنين اعلام داشت: در محور چهارم ما در مجلس عقيده داريم به منظور جهش توليد، رونق کسب و کار و ايجاد اشتغال بايد اولا موانع توليد، انحصارات و رانت هاي صدور مجوز را به نحو کارشناسي حذف کرد و در گام دوم، که بسيار مهم است، از طريق بازار سرمايه و بازار پول، بويژه با نظارت دقيق بر عملکرد بورس، تامين مالي توليد و اجراي پروژه هاي توسعه اي بزرگ را در دستور کار قرار داد.
نماينده تهران در ادامه گفت: متاسفانه علي رغم وجود نقدينگي بيکران در کشور، حوزه توليدِ داخل کشور، در قحطي تامين مالي بسر مي برد و اين در حالي است که ظرفيت هاي بيشماري همچون صدها پروژه نيمه تمام، طرح هاي نفتي، پالايشي، پتروشيمي، فلزي و معدني را مي توان در بازار بورس از طريق پذيره نويسي و عرضه اوليه، و همچنين افزايش سرمايه از محل آورده نقدي، عدم توزيع سود و صرف سهام، فعال کرد، و چرخ هاي توليد کشور را به حرکت درآورد. همچنانکه در بخش مسکن نيز که الان با کمبود عرضه روبرو هستيم، بايد هرچه سريعتر، از طريق واگذاري زمين از دارايي هاي دولت، و تامين مالي مناسب اين بخش با بهره گيري از سرمايه هاي بخش خصوصي از طريق بازار سرمايه و بانک ها، و تحول در فناوري و فرآيندهاي ساخت، تلاش جدي و جديدي را آغاز کرد.
توجه به اقتصاد ديجيتال و کسب وکارهاي نو و دانش بنيان
قاليباف در ادامه ارائه اين بسته از توجه ويژه مجلس به اقتصاد ديجيتال گفت و بيان داشت: همچنين توجه ويژه به اقتصاد ديجيتال و کسب و کارهاي نو و دانش بنيان و پيگيري آن در قالب يک ساختار ويژه جزو اولويت هاي مجلس خواهد بود.
محور پنجم: تجارت خارجي و صادرات غير نفتي
رئيس مجلس يازدهم درباره محور پنجم اين بسته اعلام کرد: در محور پنجم برنامه مجلس اين است که حوزه تجارت خارجي و صادرات غيرنفتي کشور نيازمند تغيير راهبرد و نوسازيِ اساسي است. حقيقت آن است که اين حوزه دچار نقص هاي جدي است. کم توجهي متوليان سياست خارجي کشور به حوزه تعامل با همسايگان، بازاريابي منطقه اي و تسهيل صادارت، ظرفيت هاي عظيمي را معطل نگه داشته است. روشن است که در وضعيت تشديد تحريم ها، بايد به منظور مصون سازي اقتصاد کشور، بي اثرسازي سياست فشار حداکثري دشمن، ورود به فاز جديد مقاومت فعال، و تثبيت جغرافياي مقاومت، اقدامات موثرتري در حوزه اقتصاد و تجارت خارجي صورت گيرد که اين اقدامات مکمل راهبردهاي دفاعي، سياسي و امنيتي نظام خواهد بود.
وي ادامه داد: حتما اتخاذ راهبرد سياست خارجي متعادل، بويژه درس آموزي از تجربه شکست خورده غربگرايي، تعامل عزتمندانه با اروپا و ايجاد روابط قوي راهبردي با شرق، بويژه چين و روسيه، مي تواند، کانال هاي اقتصادي متعددي را به منظور تامين کالاهاي اساسي، مواد اوليه و صادارت محصولات داخلي به کشورهاي حوزه جنوب غرب آسيا، آسياي ميانه، شبه قاره و شرق آسيا فعال کند. اين امر به طور اساسي در دستور کار بنده و مجلس است. نتيجه اين اقدامات، احيا و ارتقاء جايگاه ژئوپلتيکي و ژئواستراتژيکي جمهوري اسلامي ايران خواهد بود و مي تواند در زماني کوتاه نه تنها فشارهاي دشمن را بي اثر کند، بلکه ابزارها و اهرم هاي قدرت جديدي براي نظام اسلامي، در مقابله با فشارها نيز، توليد نمايد. در حالي که دشمن آشکارا تصميم گرفته فشار اقتصادي را از ايران فراتر برده و کل محور مقاومت را زير ضربات اقتصادي و تحريمي خود بگيرد، نسخه ارتقا يافته مقاومت فعال، حتما بايد شامل يک برنامه فرامرزي اقتصاد مقاومتي باشد که همه بازيگران و کشورهاي آسيب ديده از مظالم نظام سلطه را در برگرفته و امکانات و ظرفيت هاي آنها را در جهت حل مسائل و مشکلات مشترک، هم افزا، و به نحو نظام مند به هم مرتبط کند. البته به حضرتعالي و ملت شريف ايران اطمينان مي دهيم که نظارت کاملي براي جلوگيري از هرگونه وابستگي و تضييع حقوق ملي در حوزه قراردادهاي بين المللي از جانب مجلس انجام خواهد شد.
قاليباف بيان داشت: همچنين بايد عرض کنم که اين بسته تحول اقتصادي به نفع مردم فقط در قالب هم افزايي و همراهي تک تک نمايندگان محترم مجلس و همچنين تعامل با بدنه اجرايي کشور و دولت محترم، امکان اجرايي شدن دارد و ما در ايجادِ اين هم افزايي و همراهي، مصمم هستيم و يک روز را هم از دست نخواهيم داد.
تمرکز بر عرصه فرهنگي و سلامت علاوه بر اقتصاد
رئيس مجلس در ادامه اعلام کرد: در اين بسته علاوه بر محورهاي اقتصادي، در عرصه فرهنگي نيز تمرکز ما بر 3 حوزه سبک زندگي، جمعيت، خانواده، آموزش و تربيت؛ و همچنين در حوزه سلامت، توجه خاص بر مديريت بحران کرونا خواهد بود.
پيگيري مسائل اقتصادي دستور کار اصلي مجلس
رئيس مجلس در پايان نيز بيان داشت: رهبر بزرگوار!
ما هدف خود را حل مسائل مردم قرار داده ايم و براي رسيدن به اين هدف، نقشه راه خود را پيام شما به مجلس تعيين کرديم.
برداشت ما از نقشه راهي که شما تعيين کرديد اين است که پيگيري مسائل اقتصادي بايد دستورکار اصلي مجلس باشد و پرداختن به هر حاشيه اي که ما را از اين هدف دور کند، خطا است.
وي همچنين ادامه داد: ما فکر مي کنيم مجلس انقلابي، مجلسي است که در تعامل خود با ديگر قوا، شاخص را حل مسائل مردم قرار دهد. مجلس، هم در موضوعاتي که بناي نظارت و ورود دارد، اين اصل را بايد در نظر بگيرد، هم در شيوه نظارت، عقلانيت و تدبير را مدنظر قرار دهد، هم در لحنِ تعامل، اخلاق و احترام را رعايت کند، و هم در زمان پيگيري مطالبات مردم، زمان شناس باشد، اما در عين حال معتقديم مجلس در حل مسائل مردم وظيفه دارد با رعايت همه مواردي که ذکر شد، از همه ظرفيت هاي نظارتي و تقنيني خود با جديت و قاطعيت استفاده کند تا به تکليفِ نمايندگي خود درست عمل کرده باشد.
رئيس مجلس همچنين ادامه داد: البته حضرتعالي و مردم شريف ايران مستحضريد که مجلس، يک کلِ تشکيل شده از افراد است که گاه ممکن است سلائق متفاوتي در ميان آنها وجود داشته باشد، اما مجلس يازدهم در کليت خود تلاش مي کند با رعايت نقشه راهي که قبلا در پيام خود ارائه فرموده ايد و انشاءالله امروز آن را تبيين مي فرماييد، به هدف خود که همان حل مسائل مردم است دست پيدا کند و در اين راستا تلاش خواهيم کرد به جاي حرف و شعار، در عمل، کارآمدي مجلس يازدهم را ثابت کنيم. انشاءالله ما نمايندگان با به گوش گرفتن رهنمودهاي حضرتعالي و اجرايي کردن مطالبات مردم و شما، شاکرِ اين نعمت باشيم و همانطور که حضرتعالي براي ما شاخص تعيين فرموديد، مجلس با نتايج ملموسي که به مردم ارائه مي کند، آن ها را نسبت به حل مسائل شان اميدوار کرده، و نتيجه آن افزايش مشارکت مردم در انتخابات ها باشد.
پرهيز از حاشيه سازي در مجلس يازدهم
رئيس مجلس يازدهم همچنين گفت: من و همکارانم در مجلس يازدهم به شما اطمينان مي دهيم که با پرهيز از حاشيه پردازي، فقط به دنبال احقاق حقوق مردم و اصلاح امور کشور باشيم و در اين مسير، فعال و ميداني عمل کنيم، نه اينکه در پايتخت بر صندلي هاي خودمان بنشينيم و حل مسائل را انتظار بکشيم. ما به خط خواهيم زد و در گوشه گوشه کشور به سراغ مسائل و مشکلات خواهيم رفت، با اين هدف که در زماني معقول، توان ملي براي مقاومت در مقابل دشمن و ايجاد رفاه براي مردم، جهشي اساسي پيدا کند. تلاش مجلس اين است که به جاي حرف و شعار، در عمل کارآمدي خود را ثابت کند و از جنابعالي و ملت شريف ايران نيز مي خواهيم که اين مسئله را سخت گيرانه از ما مطالبه بفرماييد.
مجددا از حضرتعالي بخاطر الطاف پدرانه به منتخبان مجلس يازدهم به ويژه اين حقير تشکر مي کنم و اميدوارم که در اين مسئوليت سنگين و خطير، بتوانيم رضايت خداوند متعال، حضرت ولي عصر عج الله تعالي فرجه الشريف، ملت عزيز ايران و حضرتعالي را جلب کنيم. انشاءالله.
بازار