عضو کمیسیون امنیت ملی: ایران در قطب جنوب پایگاه تحقیقاتی بزند

فارس/ سارا فلاحي در بازديد از پژوهشگاه ملي اقيانوس شناسي و علوم جوي اعلام کرد که کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس از نتايج تحقيقاتي اين پژوهشگاه به دليل ارتباط آن با امنيت کشورمان استقبال ميکند.
سارا فلاحي نماينده مردم ايلام و رئيس کميته هستهاي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي به دعوت پژوهشگاه ملي اقيانوس شناسي و علوم جوي از اين مرکز بازديد کرد.
در اين ديدار ابطحي رئيس پژوهشگاه به معرفي مرکز و اهداف و کارکردهاي آن پرداخت.
نماينده مردم ايلام در مجلس ضمن تاکيد بر اهميت اين پژوهشگاه گفت: نتايج تحقيقات اين پژوهشگاه ربط وثيقي با امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران دارد و ما به عنوان عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس از همکاري با اين پژوهشگاه استقبال ميکنيم.
فلاحي در ديدار با اکبرپور رئيس پژوهشکده مهندسي و فناوري دريا با تاکيد بر اينکه جايگاه اين پژوهشگاه در مباحثي چون پدافند غير عامل مهم است افزود: نهادهاي امنيتي کشور بايد نتايج پژوهشهاي اين پژوهشگاه را جدي بگيرند و در برنامهريزيها از آن استفاده کنند.
در اين ديدار همچنين برخي مابحث مورد توجه جدي قرار گرفته و دو طرف بر آن تاکيد کردند که به شرح ذيل است:
- توجه به حضور پايگاههاي تحقيقاتي قدرتهاي بزرگ در قطب جنوب، جمهوري اسلامي بايد پايگاه تحقيقاتي در اين قطب ايجاد کند.
- ايران از طريق درياي عمان به اقيانوس هند وصل ميشود و ۷۰ سال پيش به واسطه اين ارتباط با يک سونامي خسارت بار مواجه شده است. اين سونامي خسارات فراواني به سواحل پاکستان، ايران و عمان وارد کرد و کشتههاي آن تا ۴۰۰۰ نفر نيز گزارش شده است. لذا بايد به سمت پيشگيري و ايجاد زنگ هشدار سونامي در مناطقي چون بندر چابهار رفت؛ کاري که عمان بسيار سريعتر و منطقيتر از ما انجام داده است.
- عدم آشنايي بسياري از نهادهاي مسئول با پژوهشگاه اقيانوس شناسي و علوم جوي باعث شده است که از ظرفيت نخبگان حاضر در اين پژوهشگاه استفاده نشود و متاسفانه برخي از اين متخصصين به خارج مهاجرت ميکنند که ممکن است برخي از اطلاعات و تحقيقات علمي مهم ايران که با امنيت درياها، محيط زيست، اقتصاد، زمين شناسي و ... کشورمان مرتبط بوده از کشورمان خارج شده و دشمنان از آن عليه جمهوري اسلامي استفاده کنند.