فارس/ عضو مجلس خبرگان گفت: نظارت و سؤال بايد در يک سازوکار عقلاني شکل بگيرد که هر بينندهاي را به تأييد وادار کند نه اينکه برخاسته از جوزدگي و يا جانبداري از يک جريان خاص باشد.
حجّتالاسلام محمّد حاج ابوالقاسم دولابي با اشاره به بيانات رهبر معظّم انقلاب در ارتباط تصويري با نمايندگان مجلس يازدهم گفت: مجلس شوراي اسلامي از اصليترين نهادهاي نظام است و وظايف مهمي را به دوش دارد، از جمله اينکه ميتواند از دولت و مسئولين سؤال داشته باشد و حتي در برخي موارد، برخي از ارکان دستگاه اجرايي را استيضاح کند.
سؤال و استيضاح اگر در مسير درست نباشد گرهي بر گرهها خواهد افزود
وي ادامه داد: نکته مهم اين است که اين ظرفيت با چه هدفي براي مجلس قرار داده شده است. طبيعتاً هدف از اين ظرفيت، حل مسائل کشور و جلوگيري از هدر رفت منابع و معطل ماندن سرمايههاي کشور است. اگر قرار باشد اين ظرفيت تبديل به ابزاري براي تسويه حساب و يا خداي ناکرده رفتارهايي برخاسته از عصبانيت و مانند آن شود و در غير چارچوب اخلاقي و شرعي صورت بگيرد، به ضدّ خودش تبديل ميشود.
عضو مجلس خبرگان تأکيد کرد: ابزار سؤال و استيضاح اگر خارج از چارچوب و غير از مسير درست خود انجام شود، نهتنها موجب حل مسائل نميشود بلکه منجر به گره خوردن بيشتر مسائل کشور ميشود.
سؤال و استيضاح بايد با روحيه حل مشکل انجام شود
حاج ابوالقاسم افزود: با توجه به اين نکات، بايد گفت که مجلس ميتواند از سؤال و حتي استيضاح بهره ببرد، به شرط اينکه اولاً اين سؤال و استيضاح با روحيه حل مشکل باشد، ثانياً همه جوانب مسئله ديده شده باشد، ثالثاً تبعات و پيامدهاي اين سؤال يا استيضاح به طور کامل مورد توجه نمايندگان قرار بگيرد تا در نهايت اين سؤال يا حتي استيضاح به حل مسائل کشور بيانجامد و گرهي بر گرهها نيافزايد.
وي با بيان اينکه انقلاب جرياني است که آرمانگرايي را با عقلانيت در هم آميخته و انقلابيگري به معناي حرکات احساسي و غير عاقلانه و خارج از مجراي اعتدال نيست، تصريح کرد: فرد انقلابي با حفظ تمامي ارزشها و با تکيه بر عقلانيت و رعايت همه جوانب، روحيه انقلابي را جلو ميبرد.
عقلانيت انقلابي بايد بر تمامي فعاليتهاي مجلس سايه بياندازد
عضو خبرگان افزود: طبيعتاً مسئله نظارت که از اصليترين وظايف مجلس است در همين چارچوب ارزيابي ميشود و لازم است که عقلانيت انقلابي بر تمامي فعاليتهاي مجلس انقلابي از جمله نظارت سايه بياندازد و به تعبيري، نظارت و سؤال در يک سازوکار عقلاني شکل بگيرد که هر بينندهاي را به تأييد و تشويق وادار کند نه اينکه خداي ناکرده احساس شود که اين سؤال و پيگيري، برخاسته از جوزدگي و يا جانبداري از يک جريان خاص و يا عدم جامعنگري مجلس شوراي اسلامي اتفاق افتاده است..
بازار