نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

اولین جلسه دادگاه اخلال ارزی ۶۰ میلیون یورویی

منبع
فارس
بروزرسانی
اولین جلسه دادگاه اخلال ارزی ۶۰ میلیون یورویی

فارس/ نخستين جلسه دادگاه اخلال ارزي ۶۰ ميليون يورويي در شعبه دوم ويژه رسيدگي به جرايم اقتصادي دادگاه انقلاب اسلامي تهران به رياست قاضي زرگر برگزار شد.

  نخستين جلسه دادگاه اخلال ارزي ۶۰ ميليون يورويي صبح امروز سه‌شنبه ۲۴ تير در شعبه دوم ويژه رسيدگي به جرايم اقتصادي دادگاه انقلاب اسلامي تهران به رياست قاضي زرگر برگزار شد.

قاضي زرگر در ابتداي اين جلسه خطاب به افراد حاضر در دادگاه گفت: دولت وظيفه دارد بررسي کند و ببيند افرادي که قرار است بيت‌المال را براي ايجاد شغل و رفع مشکلات جامعه استفاده کنند صلاحيت اين کار را دارند يا خير.

وي با بيان اينکه اغلب پرونده‌هايي که تشکيل مي‌شود به عدم نظارت دولت برمي‌گردد، تصريح کرد: دولت بايد بر پولي که به افراد در جهت واردات کالا مي‌دهد نظارت داشته باشد.

در ادامه جلسه دادگاه، «احمد وهاب» نماينده دادستان در قرائت کيفرخواست متهمان اين پرونده، گفت: مرتضي روحي نژاد واسکس فرزند رضا متولد ۱۳۲۷ و مقيم استان مازندران به مشارکت در اخلال در نظام ارزي به صورت عمده از طريق قاچاق عمده ارز و فروش ۶۰ ميليون يورو ارز دولتي در بازار آزاد و کسب منفعت متهم است.

نماينده دادستان ادامه داد: امين روحي‌نژاد واسکس فرزند مرتضي متولد ۱۳۶۹ مقيم استان مازندران، به مشارکت در اخلال در نظام ارزي به صورت عمده از طريق قاچاق عمده ارز و فروش ۶۰ ميليون يورو ارز دولتي در بازار آزاد و کسب منفعت متهم است.

وهاب افزود: ايمان روحي‌نژاد واسکس فرزند مرتضي متولد ۱۳۵۹ مقيم استان تهران، به مشارکت در اخلال در نظام ارزي به صورت عمده از طريق قاچاق عمده ارز و فروش ۶۰ ميليون يورو ارز دولتي در بازار آزاد و کسب منفعت متهم است.

وي ادامه داد: جواد فرخنده مقام فرزند محمدحسين متولد ۱۳۳۷ مقيم تهران، به مشارکت در اخلال در نظام ارزي به صورت عمده از طريق قاچاق عمده ارز و فروش ۶۰ ميليون يورو ارز دولتي در بازار آزاد و کسب منفعت متهم است.

نماينده دادستان افزود: ياسر صابوني فرزند محمدتقي متولد ۱۳۵۹ مقيم تهران، به مشارکت در اخلال در نظام ارزي به صورت عمده از طريق قاچاق عمده ارز و فروش ۶۰ ميليون يورو ارز دولتي در بازار آزاد و کسب منفعت به اتفاق متهم حسين جان‌نثار متهم است.

وهاب گفت: عليرضا برخوردار کاشاني فرزند قاسم متولد ۱۳۵۱ مقيم استان تهران، به مشارکت در اخلال در نظام ارزي به صورت عمده از طريق قاجاق عمده ارز و فروش ۶۰ ميليون يورو ارز دولتي در بازار آزاد و کسب منفعت متهم است.

وي ادامه داد: حسين عطار جان‌نثار نوبري فرزند علي ۴۷ ساله و مقيم تهران، به مشارکت در اخلال در نظام ارزي به صورت عمده از طريق قاچاق عمده ارز و فروش ۶۰ ميليون يورو ارز دولتي در بازار آزاد و کسب منفعت به اتفاق متهم ياسر صابوني متهم است.

نماينده دادستان افزود: شخصيت حقوقي شرکت امين تجارت خزر به نمايندگي جعفر آذرطوس متهم به مشارکت در اخلال در نظام ارزي به صورت عمده از طريق قاچاق عمده ارز و فروش ۶۰ ميليون يورو ارز دولتي در بازار آزاد است.

وهاب ادامه داد: در تاريخ ۲۴ فروردين ۱۳۹۷ سازمان بازرسي کل کشور طي گزارشي خطاب به دادستان اعلام مي‌دارد که حسب اطلاعات واصله برخي اشخاص با همدستي عوامل خود در بانک‌هاي عامل اقدام به ارائه اسناد ساختگي واردات تجهيزات و ماشين‌آلات به بانک نموده و پس از اخذ اعتبارات ارزي لازم و انتقال ارز به خارج از کشور ضمن کسب منافع هنگفت زمينه ايجاد بدهي‌هاي بلاوصول کلان ارزي به بانک‌ها را فراهم آوردند، زيرا تضامين اخذ شده از اين قبيل اشخاص نيز عمدتاً در قالب چک و سفته و با نام اشخاص ثالث بوده که ايفاي تعهدات خود را نمي‌کردند.

وي با بيان اينکه قسمت عمده پرونده اخلال ارزي ۶۰ ميليون يورويي مربوط به خانواده روحي‌نژاد است، گفت: مرتضي روحي‌نژاد به همراه ۲ پسر خود امين و ايمان روحي‌نژاد ۳ متهم اين پرونده اخلال ارزي هستند. اين ۳ نفر مديران شرکت امين تجارت خزر هستند. مرتضي روحي‌نژاد علاوه بر شرکت امين تجارت خزر داراي يک شرکت در روسيه به نام FAHM LTD بود که اين شرکت در سال ۲۰۰۷ منحل مي‌شود. روحي‌نژاد در سال ۸۴ کمپرسور‌هاي يخچال از مبدا روسيه خريداري کرده و آنها را از بندر تجاري نوشهر وارد کشور کرده و سپس به منطقه آزاد تجاري سلفچگان مي‌فرستد. اين در حالي بود که آن کمپرسور‌ها در سال ۱۹۹۱ ميلادي خريداري شده بودند. کالا‌هاي وارد شده‌اي که به منطقه آزاد تجاري سلفچگان برده شده بودند، در همانجا ماندند و روحي نژاد توان ترخيص آن کالا‌ها را نداشت.

نماينده دادستان با بيان اينکه در سال ۹۵ که قيمت ارز در کشور دچار تلاطم و نوسان مي‌شود، خانواده روحي‌نژاد به اين فکر مي‌افتند که پروفرم جديد درست کنند و وانمود کنند که مي‌‎خواهند از روسيه کالا به کشور وارد کنند درحالي که نيت و اقدام آن‌ها اينگونه بود که مي‌خواستند کالا‌هايي که ۱۱ سال قبل به منطقه آزاد تجاري سلفچگان برده شده بود و آن‌ها توان ترخيص آن را نداشتند، به جاي کالا‌هاي وارداتي جا بزنند، عنوان کرد: خانواده روحي‌نژاد براي اجراي نقشه خود با يک شرکت ترخيص کار هماهنگ مي‌کنند تا کار ترخيص کالا از منطقه آزاد تجاري سلفچگان انجام شود.

وهاب خاطرنشان کرد: جواد فرخنده مقام، ياسر صابوني، عليرضا برخوردار کاشاني و حسين عطار جان نثار نوبري، ۴ متهم اين پرونده هستند که در بخش ترخيص کالا به خانواده روحي‌نژاد کمک کردند. خانواده روحي‌نژاد با هماهنگي اين ۴ نفر و تهيه پروفرم‌هاي جعلي، ۶۰ ميليون يورو ارز را به صورت «لير» به حساب بانک در دوبي واريز مي‌کنند و در آن بانک تبديل ارز انجام مي‌شود که از اين رهگذر مرتضي روحي‌نژاد، امين روحي‌نژاد و ايمان روحي‌نژاد، جواد فرخنده مقام، ياسر صابوني به همراه حسين جان‌نثار نوبري و همچنين عليرضا برخوردار کاشاني منفعت مي‌برند.

در پايان قرائت کيفرخواست متهمان توسط نماينده دادستان، قاضي زرگر گفت: تاريخ جلسات بعدي اين دادگاه در روز‌هاي آتي اعلام مي‌شود و بررسي‌هاي لازم در خصوص اين پرونده با حضور متهمان و وکلاي آن‌ها انجام خواهد شد.

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره