نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

پاسخ رئیس جمهور به اختلاف افکنان میان قوا؛ وقتی روحانی به پیام تهدیدآمیز ترامپ خندید

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی
پاسخ رئیس جمهور به اختلاف افکنان میان قوا؛ وقتی روحانی به پیام تهدیدآمیز ترامپ خندید

آخرين خبر/ رئيس جمهور در جلسه دولت خاطره اي از خيال پردازي هاي ترامپ و پيغام تهيدآميزش به ايران تعريف کرد و در پاسخ به کساني که بدنبال اختلاف افکني ميان قوا هستند و ميگويند مجلس يا قوه قضائيه به دنبال زمين زدن دولت است، گفت: ما در جلسات چنين چيزي را نمي بينيم و نظرات به هم نزديک هستند. همه سه قوه در کنار هم هستيم.

مهمترين بخش اظهارات حسن روحاني به شرح زير است: 
* ايران پيشگام مردم سالاري در منطقه است.
* با ظهور انقلاب اسلامي انقلاب مشروطه کامل شد.
* تا روزي که به صندوق و انتخابات و آراي مردم احترام ميگذاريم هيچ قدرتي نميتواند به ما صدمه بزند.

* وقتي تمام ارکان حکومت ما به صورت مستقيم و غيرمستقيم توسط مردم انتخاب ميشود معني ندارد که کسي براي پايان حکومت مردم در ايران تصميم بگيرد.
* تا روزي که صندوق هست جمهوري اسلامي ايران با همين قدرت مي ماند.
* هفت سال از عمر دولت گذشت و اميدواريم در يک سال مانده مشکلاتي را حل کنيم.
* تحريم را دشمن انجام ميدهند اما تحريف را گاهي دشمن انجام ميدهد و گاهي در درون کشور انجام ميشود.
* ما در ميدان جنگ هستيم و طبيعتا زخم هم برميداريم.
* با وجود تحريم‌ها و سنگ‌اندازي  وضعيت بهتري داريم.
* دولت در بدترين شرايط تلاش کرد و  به اين تلاش ادامه مي‌دهد.
* معني ندارد کسي از آن سوي دنيا از کاخش در امور داخلي ايران دخالت کند.
* يک رئيس جمهور اروپايي به من گفت که ترامپ به من گفته فقط سه ماه صبر کنيد و بعد از آن جمهوري اسلامي ايراني نخواهد بود.
* ما در شرايط تحريم گفتيم هدفمان شکست تحريم است و توانستيم آن را ظرف ۱۰۰ روز در دولت يازدهم محقق کنيم.
* کاخ سفيد در سال ۹۷ صراحتا اعلام کرد که تحريم هايي عليه ايران اعمال ميکنيم تا نظام جمهوري اسلامي زمين بخورد.
* ترامپ به اروپايي ها گفته بود فقط سه ماه صبر کنيد، ايران از بين مي رود؛ اما ما امروز قوي تر از ديروز هستيم.

* تا پايان امسال ۱۴۰۰ کيلومتر راه آهن افتتاح خواهم کرد.اين يعني ما همچنان قوي هستيم.
* آن هايي که ميگويند مجلس يا قوه قضائيه به دنبال زمين زدن دولت است به دنبال اختلاف افکني هستند و ما در جلسات چنين چيزي را نمي بينيم و نظرات به هم نزديک هستند.

* همه سه قوه در کنار هم هستيم و انشاالله ما در هفته آينده يک گشايشي در اقتصاد کشور به وجود خواهد آمد.

مشروح اظهارات رئيس جمهور را در ادامه بخوانيد:

حجت الاسلام و المسلمين دکتر حسن روحاني روز چهارشنبه در جلسه هيات دولت اظهارداشت: واقعيات نبايد زير خنجر تحريف ذبح شوند و  در اين فضا بايد همديگر را براي رسيدن به نقطه مطلوب ياري کنيم.

رئيس جمهور با اشاره به بخش هاي مهمي از رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي در عيد قربان، تاکيد کرد که دستورات مقام معظم رهبري را بايد اجرا و عمل کنيم.

دکتر روحاني با بيان اينکه مشکل تحريف بسيار دردآور است، گفت: تحريم را دشمن و تحريف را گاهي دشمن و گاهي متاسفانه در درون کشور انجام مي دهند و اين تحريف دردناکتر است. اگر حاضر به تسليم نيستيم که قطعا هم نيستيم، زخم هم بر مي داريم و مشکلات هم ايجاد مي شود و در چنين شرايطي مهم است که ميدان جنگ، تحريم ها و واقعيات را ببينيم اما بعضي ها مي خواهند تحريم ها را نبينند و مي گويند دولت چرا اينکار را کرده و يا نکرده است.

رئيس جمهور افزود: بايد تحريم را نابود کنيم و دست تحريم کننده را ببريم و اين اولين وظيفه ما است و ما توانستيم  اين وظيفه را طي يک دوره صدروزه در دولت يازدهم انجام دهيم.

دکتر روحاني در ابتداي سخنان خود با تبريک ميلاد امام هادي(ع) و همچنين با اشاره به نگهداري ايشان و فرزند بزرگوارشان در پادگان، ادامه داد:‌ اين نشانگر آن است که ائمه براي اجراي عدالت و دستورات الهي چه زحماتي متحمل شدند و اين مايه افتخار شيعيان است.

رئيس جمهور با بيان اينکه عيد غدير، عيد اکبر، ولايت، حکومت، سياست و مردم سالاري است، گفت: پيامبر گرامي اسلام(ص) در روز غدير موضوع حکومت را نه در يک جمع معمولي بلکه در ميان مردم مطرح کرد و  علت اين اقدام پيامبر، فرمان قاطع الهي و روشن شدن اهميت مساله بود و اين نشان مي دهد که در دين اسلام سياست از دين و فعاليت اجتماعي از فعاليت اخلاقي جدا نيست.

دکتر روحاني همچنين با اشاره به 14 مرداد ماه و گذشت 114 سال از انقلاب مشروطه در ايران، تاکيد کرد: ايران پيشگام مردم سالاري ديني درمنطقه و تاسيس پارلمان است و ملت ايران تا پيروزي انقلاب اسلامي، روزهاي سخت و آساني را پشت سرگذاشت که در حکومت به ظاهر مشروطه بود و داراي قانون اساسي و مجلس بوديم اما بيشتر با نام مشروطيت گذشت و در عمل کمتر مشاهده کرديم تا پيروزي انقلاب اسلامي که انقلاب مشروطه تکميل شد و امروز شاهد مردم سالاري ديني در کشور هستيم.

رئيس جمهور با تاکيد براينکه  تا روزي که به صندوق انتخابات و آراي مردم احترام بگذاريم، هيچ قدرتي نمي تواند به کشور صدمه بزند، تصريح کرد: وقتي در جمهوري اسلامي ايران، دولت، مجلس و ساير ارکان حکومت به صورت مستقيم و غير مستقيم با آراي مردمي انتخاب مي شوند، معني ندارد فردي در کاخ سفيد و در آن طرف دنيا براي پايان حکومت مردم و اغتشاش تصميم بگيرد.

دکتر روحاني با بيان اينکه تا زماني که صندوق راي و انتخابات در کشور هست، جمهوري اسلامي ايران با قدرت مي ماند، ادامه داد: البته دشمنان مي توانند در اين راه مزاحمت ايجاد کنند ولي نمي توانند اصل حکومت و مردم سالاري را از کشور و مردم بگيرند.

رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به دستورات مقام معظم رهبري به دولت و قواي مقننه و قضاييه و تشکيل اولين جلسه سران قوا در روز گذشته پس از رهنمودهاي معظم له در روز عيد قربان، تاکيد کرد:‌ موضوع مهم اقتصادي در اين جلسه در دستور کار قرار گرفت و بحث بسيار مفصلي انجام شد که نظرات بسيار شبيه و نزديک به هم بود و اينکه برخي در کشور مطرح مي کنند که قواي مقننه و قضاييه به دنبال زمين زدن دولت هستند، در اين جلسات اينچنين مشاهده نمي کنيم و قواي ديگر کاملا درک مي کنند که کشور در چه شرايطي قرار دارد.

دکتر روحاني ادامه داد: در جلسه ديروز تصميمات و نتايج مهمي گرفته شد که پس از به نتيجه رسيدن در هفته آينده و موافقت مقام معظم رهبري اعلام مي شود که گشايشي اقتصادي در کشور بوجود مي آيد.

رئيس جمهور با بيان اينکه در فرصت زياد يک ساله دولت، مردم خواهند ديد که در پنج شنبه و روزهاي ديگر هفته، طرح هاي مهم و بزرگي در کشور به بهره برداري مي رسد، افزود: بايد با کمک يکديگر دشمن را وادار مي کنيم که بفهمد از طريق تحريم نمي تواند ما را به زانو دربياورد و ناچار است منطق و حقيقت را بپذيرد که آن روز طولاني نيست و با صبر و مقاومت به پيروزي مي رسيم.

دکتر روحاني همچنين با قدرداني از دست اندکاران بورس کشور، گفت: عرضه هاي اوليه در هفته آتي بسيار مهم است و از وزراي دولت تقاضا دارم که اين مهم را انجام دهند که در يک عرضه 620 و در عرضه ديگر 763 ميليارد عرضه شد.

متن  سخنان رئيس جمهور به اين شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحيم

تولد امام هادي (سلام‌الله عليه) است؛ زندگي او به ما نشان مي‌دهد که دستگاه‌هاي ستمگر و مستبدين زمان تا چه حد از امام هادي(ع) و فرزندش امام عسگري(ع) در ترس و وحشت بودند که اين دو امام را در داخل پادگان نگهداري مي‌کردند و در واقع نگذاشتند اينها در ميان مردم آزاد باشند؛ به همين دليل اين دو امام را عسگريين در تاريخ لقب مي‌دهيم.

به نظر من کمتر در زندگي ائمه هدي(ع) پيش آمده که دو امام تقريبا در طول زندگي‌شان در داخل يک پادگاني قرار داشته باشند و مردم آزاد نباشند با اينها تماس بگيرند؛ داستان‌هاي تاريخي معروف را شنيديد که اگر يک مساله مهم پيش مي‌آمد و مي‌خواستند از امام استفسار کنند، با چه وسيله‌اي در محله مي‌رفتند؛ به عنوان کسي که ميوه فروش يا خيارفروش است، نزديک درب منزل او مي‌رفت و از آن سرباز خواهش مي‌کرد بگذاريد من ببرم ميوه‌ام را بفروشم و داخل خانه مي‌رفت و سوالات خود را مطرح مي‌کرد.

اين نشانگر آن است که ائمه هدي(ع) براي اجراي دستورات الهي و عدالت در طول دوران زندگي خود چه زحمات و سختي‌هايي را متحمل شدند و ما هم افتخار مي‌کنيم که پيرو چنين امام‌هايي هستيم.

در روز شنبه عيد غدير خم را هم پيش رو داريم که از اعياد بزرگ ماست؛ عيدالله اعظم، عيدالله اکبر است عيد ولايت، عيد حکومت، عيد سياست و عيد مردم‌سالاري است که پيامبر موضوع حکومت را در جمع مردم آن هم نه در يک جمع معمولي، در يک جمع بزرگي که حاجيان از حج برمي‌گشتند، آن هم در حجه‌الوداعي که از پيش اعلام کرده بود آخرين حج او هست و بيشترين جمعيت بودند، آن هم در يک سه راهي حضرت کاروان را متوقف کرد و فرمود آنهايي که پيش رفتند برگردند، صبر کنيد آنهايي که عقب هستند برسند. اينها همه براي اين بود که اهميت مساله را براي همه مسلمانها روشن کند؛ به دليل آن فرمان قاطع الهي که « فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ، وَاللَّهُ يَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ» ، اين دستور و فرماني که خداوند براي تبليغ اين امر مهم به پيامبر(ص) داد و آن روز شد روز اکمال دين و اتمام نعمت و پيامبر(ص) هم اين موضوع را در حضور جمعيت عظيم بيان کرد و به آنها گفت که هر کس اينجا هست « فَلْيُبَلِّغِ الشَّاهِدُ الْغَائِبَ »، به ديگران هم بايد ابلاغ کنند و برساند و اين نشانگر اين است که در دين مبين اسلام سياست از حکومت جدا نيست، حکومت از دين جدا نيست و فعاليت‌هاي اجتماعي از فعاليت‌هاي اخلاقي و معنوي جدا نيست و ان شاءالله اميدواريم همه بتوانيم راه و مسير امامت اهل بيت(ع) و مولاي ما اميرالمومنين(ع) را به خوبي اجرا و عمل کنيم.

ملت ما در طول اين 114 سال البته افتان و خيزان روزهاي بسيار سختي را داشتند، روزهاي راحتي هم داشتند ولي معمولا تا زمان پيروزي انقلاب اسلامي با اينکه به ظاهر حکومت، حکومتِ‌ مشروطه بود و داراي قانون اساسي و مجلس شورا بوديم ولي متاسفانه بيشتر اوقات اين مجلس و بيشتر اين زمان طولاني 50 و چند ساله ، با نام مشروطيت گذشت که بعد از مدتي از بين رفت بنابراين بنام بود و در عمل کمتر مشاهده کرديم و اين انقلاب اسلامي بود که آمد انقلاب مشروطيت را کامل و تکميل کرد و راهش را به صورت خوب ادامه داديم و الحمدالله امروز مردم سالاري ديني را شاهديم و اين خيلي مهم است.

همه ما بدانيم تا روزي که به صندوق و به انتخابات احترام مي‌گذاريم و تا روزي که به آراي مردم احترام مي‌گذاريم، هيچ قدرتي نمي‌تواند به ما صدمه بزند. وقتي مردم با ما هستند، وقتي حکومت ما منتخب مردم است، وقتي مجلس و دولت و بقيه ارکان حکومت ما مستقيم و غيرمستقيم توسط مردم انتخاب مي‌شود معني ندارد که کسي از جايي بنشيند از يک کاخي آن طرف دنيا بخواهد براي پايان حکومت مردم در ايران تصميم بگيرد و براي اغتشاش تصميم بگيرد.

 اينها حرفهاي کهنه شده قديمي بي‌اساس است، تا روزي که صندوق و انتخابات هست جمهوري اسلامي ايران با همين قدرت مي‌ماند البته مي‌توانند ما را اذيت کنند همانطور که در اين سالها ما را اذيت کردند اما در عين حال نمي‌توانند اصل اين نظام را و اصل اين حکومت مردم سالار را از مردم بگيرند، اين کار امکان پذير نيست.

ما هم وارد آخرين سال خدمت به مردم شديم. خداوند 8 سال براي خدمت به ما توفيق داده که از اين 8 سال 7 سال آن تمام شد، وارد سال هشتم شديم ان شاءالله خداوند به ما توفيق دهد اين يک سال را هم براي مردم خادم باشيم.

بسيار افتخارآميز است که خداوند به ما توفيق دهد براي اينکه بتوانيم گره‌اي را از زندگي مردم باز کنيم. اگر بتوانيم گره‌اي را باز کنيم و مشکلي را حل کنيم بسا سعادت هر چه هم سخت باشد ولي اگر خداي ناکرده نتوانيم مشکلي را حل کنيم که معمولا حکومت کردن، اختيار داشتن، در جامعه بودن وِزر و وبال زيادي دارد، بايد در پيشگاه خداوند در روز قيامت جواب بدهد مگر اينکه کار خير او آنقدر زياد باشد که کفران آن اشتباهش شود،‌ " يُکَفِّرَ عَنْهُمْ سَيِّئاتِهِمْ " شود و ما به آن روز و شرايط برسيم.

مقام معظم رهبري در روز عيد قربان سخنراني بسيار مهمي را ايراد فرمودند. به غير از بخش اول سخنراني ايشان که عمدتا مسائل ديني، مناسبت‌هاي مذهبي و نکات بسيار مهمي را به مناسبت ايام تبيين فرمودند قسمت دوم سخنراني ايشان بحث سياسي- اجتماعي و شرايط کشور بود که بسيار مهم و حائز اهميت بود.

ايام 14 مرداد هم بود که همه مي‌دانيد 114 سال از مشروطه گذشته و ايران به عنوان پيشگام در مردم سالاري در منطقه است؛ پيشگام در تاسيس پارلمان و مجلس شوراست و قبل از اينکه در اين منطقه کسي پارلمان و مجلسي داشته باشد، صندوق آرايي مطرح باشد، 114 سال پيش فرمان مشروطيت صادر شد و مجلس به هر حال فعاليت خود را آغاز کرد و شکل گرفت.

آنچه ايشان بيان فرمودند، غير از بحث کرونا که ان شاءالله اميدواريم خداوند به پزشکان و محققين کشور توفيق بدهد تا بتوانيم زودتر از اين دوران عبور کنيم و بگذريم، دو مشکل مهم را مطرح کردند؛ مشکل تحريم و مشکل تحريف.  تحريم بسيار رنج‌آور است، ولي مشکل تحريف بسيار دردآور است. تحريم را دشمن انجام مي‌دهد و آثار آن را لمس مي‌کنيم. تحريف را گاهي دشمن انجام مي‌دهد، اما متاسفانه گاهي در درون کشور تحريف رخ مي‌دهد و اين است که دردناک‌تر است.

اينکه در يک ميدان جنگ در برابر دشمنان باشيم و بجنگيم و کسي در بيرون بايستد و به زخمي که در جنگ با دشمن آن زخم بر بدن ما نشسته طعنه بزند، إِنْ يَمْسَسْکُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ؛ ميدان جنگ است، در ميدان جنگ کسي مي‌آيد به خودي و نيروي خودي لبخندي بزند و بگويد دستت را نگاه کن که خون مي‌آيد، پارچه مي‌خواهي برايت بياورم، اين آدم که درک نمي‌کند که اين سرباز در ميدان جنگ است و با دشمنان مملکت مي‌جنگد. بله زخم هم دارد، رنج هم دارد، مشکلات هم دارد. ميدان جنگ خيلي مسائل دارد. اگر مي‌خواهيم با دشمن نجنگيم، اگر مي‌خواهيم در برابر دشمن تسليم شويم، آن بحث ديگري است. به نظرم نه ملت، نه زنان، نه مردان، نه جوانان، نه غيورمردان کشور، هيچ‌کس حاضر به تسليم نيست. اگر حاضر به تسليم نيستيم که نبايد هم باشيم، در برابر دشمن بايد بايستيم و مقاومت کنيم، زخم هم برمي‌داريم و مشکلات هم پيش پاي‌مان ايجاد مي‌شود.

امروز مي‌بينيد کشورهايي هستند که هيچ تحريمي هم عليه آنان وجود ندارند و دشمني اينچنيني هم اصلا در کشور آنها وجود ندارد ولي مي‌بينيم از لحاظ رشد اقتصادي داراي 30 درصد کاهش هستند. بعضي از کشورها داراي 12 درصد کاهش رشد اقتصادي هستند، اقتصاد جهاني به طور مجموع دچار 5 درصد کاهش رشد اقتصادي است. معتقدم اگر امسال همه با همه توان تا پايان سال برويم، شايد رشد اقتصادي کشور منفي نباشد. البته خيلي سال سختي است، شايد بتوانيم. يعني شبيه اين 5 درصد منفي، 12 درصد منفي و 30 درصد منفي که دنيا دارد، حتما اين چنين نخواهد بود. در ايران شرايط بهتري داريم، عليرغم اينکه تحريم و اين همه فشار داريم، عليرغم اينکه هر روز براي کشور مشکلات درست مي‌کنند.

خيلي مهم است که تحريم را مدنظر داشته باشيم. بعضي مي‌خواهند تحريم را نبينند، مي‌گويند دولت چه کار کرده؟ چرا آن کار را نکرده؟ چرا اين کار را اينجوري نکرده؟ مهم است که دولت در چه وضعيتي تلاش و کار مي‌کند. بايد وضعيت ميدان را تشخيص دهيم. اين دولت در ميدان جنگ در حال تلاش است يا در يک بيابان سبز مشغول استراحت است؟ کدام است؟ واقعيت را ببينيم. يک وقتي آمديم در شرايط تحريمي بسيار سخت، مسئوليت اين دولت را به عهده گرفتيم. اولين هدفي که به مردم اعلام کرديم اين بود که گفتيم مي‌خواهيم تحريم را بشکنيم. دو کار بايد در تحريم کرد من هر دو را عرض مي‌کنم.

يکي اينکه بايد تحريم را بشکنيم و نابود کنيم. بايد تحريم را از بين ببريم، بايد دست تحريم‌کننده را ببريم. اين اولين وظيفه است. نبايد بايستيم و او شمشير بزند و بايستيم بگوييم که دشمن شمشير مي‌زند و ناچاريم دست و پايمان زخمي شود؛ نه بايد در برابر تحريم‌کننده بايستيم.

ما توانستيم به صورت موقت تحريم را در دولت يازدهم ظرف 100 روز بشکنيم. اين يکي از افتخارات بزرگ دولت يازدهم است که ظرف 100 روز به يک توافق کوتاه مدت رسيد و تحريم را براي اولين بار بعد از 10 سال شکست؛ البته اين 10 سال تحريم که مي‌گويم مقداري کمتر يا بيشتر بود، ولي از سال 85 که وارد يک تحريم روشن شده بوديم و تا 92 حداقل 7 سال در تحريم بوديم و براي اولين بار بعد از اين 7 سال اين تحريم را شکستيم؛ بعد از اينکه تحريم را شکستيم، رفتيم که تحريم بالاتر را بشکنيم؛ يعني توافق موقت بود، دنبال توافق دائم رفتيم؛ رفتيم که تحريم را بهتر بشکنيم و تقريبا دو سال کار کرديم؛ يعني از زمستان سال 92 وارد اين دور شديم و در زمستان 94 تقريبا از تحريم خارج شديم؛ پس ضربه دوم را به تحريم زديم.

دو سال دوران تنفس ما بود؛ يعني تحريم ديگر به آن صورت نبود، گرچه آنهايي که توافق را امضا کرده بودند، صددرصد به توافق عمل نکردند و جاهايي برخلاف عهدشان عمل کردند، ولي به طور معمول تحريم، مي‌توانستيم نفت‌مان را بفروشيم؛ به راحتي مي‌توانستيم ساير کالاهايمان را بفروشيم؛ بانکهاي ما مي‌توانست فعاليت‌هاي بانکي خودش را داشته باشد، حتي داشتيم آماده مي‌شديم بتوانيم از کشورهاي مختلف اعتبار اخذ کنيم و کشورهاي بسياري صف بسته بودند براي اينکه در ايران بيايند و سرمايه‌گذاري کنند.

اين هم دو سال طول کشيد؛ يعني دو سال تقريبا مذاکره کرديم؛ دو سال، دوران تنفس ما بود تا رسيد به افراد(آدماي) ناشي که در کاخ سفيد سرِ کار آمدند و کساني هم که چيزهايي نوشتند و چاپ شده و پخش شده و شما مي‌توانيد ببينيد و بخوانيد؛ همه فکرشان اين بود که يک تحريم جديد براي ايران درست کنيم، تا نظام نباشد. آمريکايي‌ها گاهي مي‌گفتند که ما مي‌خواهيم نظام نباشد؛ هيچ وقت با اين صراحت کاخ سفيد نگفته بود که من يک تحريم شديد را آغاز کردم تا اين نظام را زمين بزنم و اين نظام در 22 بهمن جشن پيروزي نخواهد داشت.

در سال 97 با همين صراحت گفتند، اينها جشن پيروزي چهلمين سال انقلاب را نخواهند داشت و تمام است و ما 22 بهمن به ايران برمي‌گرديم.

ظاهر محاسبه هم اگر کسي چرتکه بزند و با ماشين حساب، حساب کند شايد درست مي‌گفتند؛ کشوري که از همه طرف در محاصره قرار مي‌گيرد، هر کس مي‌خواهد با ايران معامله کند او را تحريم مي‌کنند، دوستان ايران هم جرات نمي‌کنند به سمت ايران بيايند، دشمنان که به طريق اولي؛ اين چطور مي‌خواهد کشور را اداره کند؟ يک ماه؟ دو ماه؟ سه ماه اداره کند؟ به قول آن رئيس جمهور اروپايي که در مهر سال 97 گفت آقاي ترامپ ديشب به من گفته شما اروپايي‌ها فقط سه ماه صبر کنيد؛ ديگر جمهوري اسلامي ايراني نيست که همانجا خنديدم و گفتم سه ماه ديگر ما هستيم و شما هم ان شاءالله هستيد و بعد همديگر را مي‌بينيم که من سال بعد همان رئيس جمهور را در نيويورک ديدم و به او يادآوري کردم و او خنديد، گفت يادم است او چه مي‌گفت.

خودشان ملعبه شدند؛ پس به ميدان آمدند که نظام را بشکنند. ببينيد دشمن دنبال چه بوده و ما الان کجا هستيم؟ دشمن مي‌خواست ما الان نباشيم، دشمن مي‌خواست جمهوري اسلامي ايران در 97 نباشد، مردم‌سالاري ديني نباشد، آمريکايي‌ها بر اين کشور مسلط باشند؛ مي خواست نظامي را در اين کشور حاکم کند که باز نوکر آمريکا باشند و ما امروز قوي‌تر از ديروز هستيم.

اين معجزه‌اي است که خداوند با عنايت خودش براي اين ملت آفريده وگرنه هيچ‌کس نمي‌توانست در اين سه سال تحريم شديد اينچنيني مقاومت کند که الان دو سال و نيم از آن زمان گذشته و امروز بحمدالله شرايط ما بهتر است.

امروز خيلي راحت وزير راه ما اعلام مي‌کند که من علاوه بر آزادراه هايي که ساختم، تا پايان دولت 518 کيلومتر آزادراه را تحويل ملت ايران مي‌دهم. امروز در شرايطي هستيم که وزير راه ما مي‌گويد غير از راه آهن همدان ،اروميه و کرمانشاه، بستان‌آباد و رشت که همه اينها را اين دولت افتتاح کرده، من تا پايان اين دولت 1400 کيلومتر ديگر راه‌آهن را افتتاح مي‌کنم.

پس ما قوي‌تر شده ايم و ضعيف‌تر نشديم. آمار ما نشان مي‌دهد ، پتروشيمي و فولاد، آب، برق، تصفيه‌ خانه‌ها، کشاورزي و بورس ما نشان مي‌دهد همه چيز نشان مي‌دهد امروز ما قوي‌تر هستيم. آنها فکر مي‌کردند که ما الان از بين مي‌رويم اما ما از بين نمي‌رويم و  ايستاديم و مي‌ايستيم.

من از مقام معظم رهبري تشکر مي‌کنم که با يک بيان روشن و صريحي فرمودند که در برابر تحريم مي‌ايستيم در برابر تحريف هم مي‌ايستيم، تحريفي که گاهي دردناک‌تر از تحريم است. شما گاهي مشکل را مي‌بينيد و آن را لمس مي‌کنيد، مشکل را هم حل مي‌کنيد البته بخشي از مشکل هم حتما باقي مي‌ماند، صددرصد که رفع نمي‌شود آن وقت بعضي‌ها از دور وز وز مي‌کنند و مي‌آيند و مستقيم مي‌نشينند به آن نقطه‌ زخم و درد و مي‌‌گويتد چرا اين هنوز درست نشده، چرا آنهايي که درست است را نمي‌گوييد، 100 تا مساله بوده که 80 تاي آن در تحريم و مشکلات درست شده چرا آنها را نمي‌گوييد که درست شده؟ عيبي ندارد که آن 20 درصدي هم که باقي مانده بگوييد آن را هم بيان بفرماييد اما اگر 80 درصد نمي‌گوييد و فقط 20 درصد.

اينجا يک نکته‌اي را مي‌خواهم خدمت همه عزيزان، همه سياسيون، همه بزرگان کشور، همه فرهيختگان عرض کنم. يک اشکال بزرگ تا امروز در جمهوري اسلامي ايران داريم و آن اينکه تاريخ انتخابات داريم يعني وزير کشور ما اعلام مي‌کند که در روز فلان و تاريخ فلان مثلا سال 1400 انتخابات است اما پايان آن را نمي‌تواند اعلام کند، اين مشکل ماست.

انتخابات را شروع مي‌کنيم و روز آن را اعلام هم مي‌کنيم اما انتخابات ما پايان ندارد و همينطور انتخابات و فضاي انتخابات و دعوا و رقابت است. انتخابات دوره دارد انتخابات اين است از روزي که اعلام مي‌شود، زمان استعفا، آنهايي که بايد استعفا بدهند تا روز ثبت نام، تا روز انتخابات پاي صندوق، تا روزي که تاييد مي شود، تا روزي که منتخب اعلام مي‌شود، تمام. روزي که منتخب اعلام شد پايان انتخابات است ديگر رقابت و تبليغات نداريم، ديگر عليه نيستيم، آن دوره انتخابات بود.

در دوره انتخابات همه، همه حرف‌ها را مي‌زنند اين از آن انتقاد مي‌کند و او از اين انتقاد مي‌کند و اينها در دوره انتخابات قابل قبول است و در دوره انتخابات يک چيزهايي قابل گذشت است. اما اشکال ما اين است پايان انتخابات را اعلام نمي‌کنيم که چه زماني است، انتخابات تمام شد بياييد با هم کار کنيم.

دارم اعلام مي‌کنم اگر کسي فکر بکند دولت به تنهايي مي‌تواند تمام مشکلات نظام را حل کند اين تصور دقيق نيست، دولت مي‌تواند مشکلات را حل کند به شرطي که مجلس، قوه قضاييه، نيروهاي مسلح و صدا و سيما در کنارش باشد. با هم مي‌توانيم با دشمن بجنگيم،  دشمن که براي نابودي دولت نيامده دشمن براي نابودي نظام آمده همه بايد در کنار هم قرار بگيريم.

بياييم در کنار تحريم، حداقل تحريف را درست نکنيم. اگر هم دشمنان تحريف درست مي‌کنند، در داخل آن را دنبال و اجرا و بيان نکنيم. اشکال از تحريم آمريکاست، تحريم را نمي‌بينيد، مي‌گويد اشکال از آنجاست، از اينجاست، ممکن است اشکال از آنجا و اينجا باشد، ولي اشکال تحريم را بايد ببينيم. علت تحريم و شرايط تحريم را هم بايد ببينيم. شرايط اقدامات مثبت و منفي را هم بايد به خوبي ببينيم.

با همه سختي‌هايي که هست، قادريم تحريم را بشکنيم، به شرط اينکه اول تحريف را بشکنيم. اگر تحريف را نشکنيم، اگر سخنان ناروا گفته شود، اگر قضاوت‌هاي ناصحيح شود، اگر ذهن مردم مشغول شود، اگر شادابي مردم گرفته شود، اگر مردم را نگران و مايوس کنيم، موفق نمي‌شويم و شکست مي‌خوريم. اما اگر تحريف را کنار بگذاريم، بشکنيم، واقعيت‌ها را زير خنجر تحريف ذبح نکنيم، مردم واقعيت‌ها را ‌ببينند و آگاه باشند، آن وقت مي‌توانيم با تحريم بجنگيم. البته با تحريم جنگيدن سخت است، در عين حال هر جا هم فرصت پيدا کنيم، از لحاظ سياسي بتوانيم تحريم را بشکنيم، مي‌رويم، هيچ ترديد نمي‌کنيم.

چون تحريم ظلم دشمن است، وزارت خارجه، رئيس‌جمهور، وزرا، دولت و تمام مقامات، هر جايي که بتوانيم ظلم دشمن را برداريم، خوب است. تحريم شمشير دشمن است، جايي که بتوانيم شمشير دشمن را مي‌شکنيم، اما در عين حال اين شرايط، شرايطي است که بايد همديگر را ياري کنيم و با ياري همديگر به نقطه مطلوب مي‌رسيم.

اينکه سرپرست وزارت که البته هفته آينده اميدواريم مجلس شوراي اسلامي کمک کند و ايشان وزير صمت باشد، وقتي اعلام مي‌کند در مدت 5، 6 ماه به اندازه 90 ميليون دلار از قطعاتي که از خارج مي‌خريديم، توانستيم در داخل توليد کنيم و خودکفايي 90 ميليون دلاري را در شرايط تحريم و کرونا ايجاد کنيم، اين جاي افتخار دارد. وقتي اعلام مي‌کند که 432 بنگاهي که تعطيل بوده، در اين 5 ماه راه‌اندازي شده است و راه افتاده، اين افتخار دارد که عليرغم تحريم و فشار داريم تلاش مي‌کنيم و جلو مي‌رويم و قدم به جلو برمي‌داريم.

البته مقام معظم رهبري دستوراتي دادند که بايد آن دستورات را اجرا و عملياتي کنيم. ايشان بعضي از دستورات را به دولت دادند، بعضي از دستورات را به سه قوه دادند. ديروز بر مبناي دستورات ايشان اولين جلسه سه قوه بعد از سخنراني عيد قربان مقام معظم رهبري تشکيل شد و اتفاقا يک موضوع بسيار مهم اقتصادي را در دستور کار قرار داديم و بخش بزرگ آن بحث را هم تقريبا انجام داديم، نظرات بسيار به هم شبيه و نزديک بود.

آنهايي که مي‌گويند مجلس شوراي اسلامي دنبال اين است که دولت را زمين بزند، قوه قضاييه دنبال اين است که دولت را زمين بزند، در جلسات‌مان چنين چيزي نمي‌بينيم و اين قضاوت را ناصحيح مي‌دانم. مجلس شوراي اسلامي کاملا لمس و حس مي‌کند که دولت در چه شرايطي است، قوه قضاييه کاملا شرايط سخت کشور را مي‌بيند و مي‌بينيم که آنها تلاش مي‌کنند دولت را ياري و کمک کنند و در جلسه ديروز هم اين را ديدم.

سه قوه در کنار هم بوديم و بحث مي‌کرديم؛ بحث‌ها مشابه هم بود و ان شاءالله در هفته آينده دوشنبه که ادامه آن را تصميم گرفتيم؛ اميدوارم آن جلسه به نتيجه برسد و اگر به نتيجه برسد و مقام معظم رهبري موافقت کنند و اعلام کنيم، يک گشايشي از لحاظ اقتصادي در کشور به وجود خواهد آمد و بي‌ترديد دست دولت مقداري باز مي شود، ان شاءالله اميدوارم آن طرح را کامل‌تر و دقيق‌تر کنيم.

البته مقام معظم رهبري دستورات ديگري هم دادند؛ گفتند راجع به بودجه، اصلاح نظام بانکي، سرمايه‌گذاري، بهبود محيط کسب و کار  و اشتغال بايد کار کنيد و همه اينها به نظر من امکان‌پذير است. مي‌توانيم با همين شرايطي که هستيم اينها را حل و فصل کنيم و در همين فرصتي که در اختيار ماست؛ همين يک سالي که در اختيار ماست و يک سال فرصت بسيار زيادي است و فکر نکنيم که يک سال بيشتر نمانده، يک سال خيلي است.

ما اولين تحريم را در 100 روز شکستيم نه يک سال؛ در 100 روز در توافق موقت اولين تحريم را شکستيم. پس چنين قدرتي داريم و اين همان دولت است و اين همين امکانات است. ما يک سال فرصت داريم، 365 روز فرصت داريم خيلي کارها را مي‌توانيم انجام بدهيم.

من شک ندارم مردم در اين 365 روز به شرط حيات، خواهند ديد طرح‌هاي بسيار زيادي در بخش‌هاي مختلف افتتاح خواهد شد؛ نمونه آن طرح‌هايي که در تمام پنجشنبه‌ها ان شاءالله افتتاح مي‌کنيم.

البته وزرا غير از پنجشنبه‌ها و در روزهاي ديگر هم افتتاح مي‌کنند. شما ديديد در اين روزها وزير نفت، وزير نيرو افتتاح داشت، افتتاح‌هاي زيادي هم غير از پنجشنبه هست، پنجشنبه يکي از آنهاست که در هر هفته افتتاح خواهيم کرد.

اميدوارم بتوانيم با کمک همديگر دشمن را وادار کنيم به آن روزي که بفهمد از راه تحريم نمي‌تواند ما را به زانو دربياورد و ناچار است با منطق بيايد در کنار و حق و حقيقت را بپذيرد؛ به نظر من آن روز، روزِ بسيار طولاني نيست و صبر و مقاومت، انشاءالله ما را به آن پيروزي خواهد رساند.

مي‌خواهم از دوستان بورسي هم تشکر کنم که هم در اين هفته، هم هفته‌هاي گذشته، هم هفته‌هاي آينده عرضه‌هاي اوليه‌شان بسيار مهم است که در بورس انجام مي‌دهند؛ از همه وزرا تقاضا مي‌کنم عرضه هاي اوليه را انجام دهند و در هفته‌اي که گذشت در يک عرضه 620 ميليارد و در يک عرضه 763 ميليارد سهام عرضه شده مردم خريدند و باز هم اين کار انجام مي‌گيرد و انشاءالله شاهد يک تحول و تحرک بسيار خوب در زمينه مسائل اقتصادي خواهيم بود.

انشاءالله در ماه محرم که در هفته‌هاي پيش رو داريم نيز در چارچوب پروتکل‌هايي که مورد نظر مقام معظم رهبري بود و تاکيد کردند و وزارت بهداشت و درمان تاکيد مي‌کند؛ آن را عمل کنيم و آن روزهاي بسيار مهم عاشورايي را پاس بداريم و بتوانيم مفتخر باشيم که امسال هم جزو عزاداران امام حسين(ع) خواهيم بود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

پس از این بخوانید

پس از این بخوانید

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر