شکوری راد: برای انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا معرفی میکنیم

ايسنا/ دبيرکل حزب اتحاد ملت گفت:صلاحات هيچ گاه به بن بست نميرسد و اصلاح طلبي به بن بست نميرسد؛ اما ممکن است در دست يابي به اهدافش به مشکل بخورد يا کند شود.
علي شکوري راد در جلسهاي مجازي به مناسبت گرامي داشت روز خبرنگار د پاسخ به سوالي درباره انتخابات شوراهاي شهر و روستا اظهار کرد: انتخابات شوراها مهم است اما تحت شعاع انتخابات رياست جمهوري قرار ميگيرد، پس از آنکه تکليف انتخابات رياست جمهوري مشخص شد به آن توجه مي شود.
وي با اظهار اينکه طرحي در مجلس در حال بررسي است که حق انتخاب مردم محدود خواهد شد ، افزود : بر اساس آن دولت برگزار کننده انتخابات شوراها نخواهد بود و نظارت از مجلس گرفته شده و دست شوراي نگهبان سپرده خواهد شد.
اين فعال سياسي در ادامه با ابراز اين عقيده که اما بزرگترين چالش انتخابات، کاهش مشارکت مردم است، گفت: ما به عنوان يک حزب کمترين دخالت را در انتخابات داريم چرا که انتخاباتي مردمي است و در حوزههايي که دفاتر ما تشکيل شده باشد کار را به همان حوزه ها واگذار مي کنيم.
شکوري راد در پاسخ به سوال ايسنا مبني بر راهبرد انتخاباتي اصلاح طلبان در انتخابات آتي گفت: اگر مردم نخواهند بياييند سر صندوق راي، کاري از دست ما بر نميآيد ما هم تعيين کننده نيستيم. سلب اعتماد براي مردم بوجود آمده است.
وي با بيان اينکه"بايد امکان فعاليت احزاب نيز فراهم شود تا خرد جمعي بتواند فعال تر باشد" ادامه داد: در خصوص مجلس هم تمام مصوبات مجلس بايد به شوراي نگهبان برود، فشار سنگيني روي نمايندگان وجود دارد، در دوره نمايندگي نيز فشار ها زياد بود و بايد به دادگاه بروند و پاسخگوي صحبتهاي خود باشند.
دبيرکل حزب اتحاد ملت گفت:يک بخش از وضعيت امروز ناشي از به سر انجام نرسيدن برجام هست.
شکوري راد در خصوص انتخابات، اجماع بين اصلاح طلبان و اختلاف دو حزب کارگزان و اتحاد ملت ايران اسلامي نيز گفت: حزب کارگزاران، يک حزب اصلاح طلب معتبري است که داراي چارچوبهاي فکري مشخصي است. به عنوان يک حزب براي آنها احترام قائل هستم و ما نياز به تعامل و گفت و گو داريم تا به نتايجي دست يابيم. بنابر اين اختلاف نظر بين احزاب طبيعي است. در بين مجموعه احزاب اصلاح طلب ميشود فهميد کجا اختلاف نظر داريم و ميشود به توافق رسيد،اما اين توافق را با بعضي احزاب نمي شود انجام داد، چون چارچوب مشخصي ندارند. ما حتما فرصتهاي همکاري زيادي داريم و رويکردهاي نزديک به هم هم داريم. اما جاهايي هم رويکردهاي مختلف داريم، به طور مثال در انتخابات گذشته، آنها تصميم به حضور در انتخابات گرفتند، ما از تصميم شوراي عالي پيروي کرديم و کارگزاران با وجود اينکه در تصميم گيري شوراي عالي نقش داشت اما ليست داد.
وي يادآور شد: رويکرد اقتصادي حزب اتحاد حمايت از طبقات محروم است، در خصوص توسعه باهم همفکر هستيم جايي که اختلاف نظر داريم. اصول گرايان از اساس دنبال توسعه نيستند و آن واژه اي غربي ميدانند اما در اين زمينه با کارگزاران اشتراک نظر داريم. ان شاءالله کانديداي حزبي معرفي ميکنيم و فرايند دموکرات در داخل حزب پيش ميرود. دبيرکل بودن من در حزب به معني اينکه من بهترين و توانمندترين هستم نيست؛ من را انتخابات کردند تا دبيرکل باشم، اما براي رياست جمهوري اين کار فرايند خود را دارد که ما در آغاز آن هستيم.
اين فعال سياسي اصلاح طلب تصريح کرد: تبار حزب اتحاد به جناح چپ در ابتداي انقلاب بر ميگردد. ما هم خواستار توسعه کشور هستيم و ميخواهيم مطالبات مربوط به طبقات مستضعف نيز به ثمر برسد. اين وجه تمايز ما با جناح راست است. در فرايند توسعه همان اختلافي که بين دوره آقاي هاشمي و خاتمي بود را بايد مورد توجه قرار دهيم. دوره مرحوم هاشمي، سياست اقتصادي تعديل بود. آنها تعديل نسبت به دوران جنگ را اجرا کردند که منجر به توسعه خوب در زيرساختها شد اما فشار زيادي به مردم تحميل شد. تبار آقاي خاتمي جناح چپ بود. ايشان سياست تعديل تعديل را اجرا کرد، يعني سياستهاي تعديلي آقاي هاشمي را تعديل کرد، تا مردم کمتر زير فشار بروند و نسل بعدي هم از مواهب آن برخوردار شوند.
وي ادامه داد:ما در حزب يک ساز و کاري را براي تدوين مواضع اقتصادي حزب آماده کرديم. برنامهي چندماههاي تنظيم شده تا به سند اقتصادي حزب در شرايط کنوني دست يابيم. چهارچوبهاي اين برنامه مشخص است، اما تا تبديل به برنامه بر اساس اسناد موجود شود، نياز به برنامه جديد داريم و اميدواريم که براي انتخابات اين سند به مرحله نهايي برسد.
شکوري راد در خصوص استعفاها در حزب مطبوعش و سرخوردگي بدنه اصلاح طلبان از مجموعه اصلاح طلبان گفت: اصلاحات زمان خاتمي اصلاحات در رويکردها بود؛ اصلاحاتي که ما از آن دم ميزنيم اصلاح در رويکردهاست. اما وقتي امکانش فراهم نميشود دو کنش بوجود مي آيد، اصلاح در رويکردها به نتيجه نميرسد. عدهاي ميخواهند ساختارها را اصلاح کنند چرا که گمان ميبرند که ساختارها امکان اصلاح ندارد و عدهاي نيز به انفعال ميافتند و دست ميکشند.
وي گفت: اصلاحات هيچ گاه به بن بست نميرسد و اصلاح طلبي به بن بست نميرسد؛ اما ممکن است در دست يابي به اهدافش به مشکل بخورد يا کند شود. وقتي اصلاحات با چالش مواجه ميشود اين چالشها در جامعه هم بوجود ميآيد و اعضاي حزب فکر ميکنند اصلاحات ديگر موفق نيست و بخشي که استعفا دادند دليلش همين موضوع بود. بعضيها هم ميخواهند دايره فعاليت خود را تغيير بدهند. در گذشته هم شاهد استعفا بوديم، اما تفاوتش اين بار اين بود که عدهاي بيانيه دادند و توجه همه جلب شد.
اين فعال سياسي تصريح کرد:براي حزب چالشي نبوده و فعاليت حزبي ادامه دارد. با دوستان استعفا داده گفت و گو انجام شده و سعي کرديم آنها را منصرف کنيم يا توضيح داديم که مشي و مرام حزب اين است و اگر انتقاد دارند کار خوبي کردند کناره گيري کردند. چرا که فعاليت در حزب يعني احترام به مشي و مرام حزب. اعلام عمومي لزومي نداشت که حزب در معرض اين سوال قرار بگيرد که اين استعفاهاعلت چه بوده است. حزب به کار خود ادامه ميدهد و منجر به ريزش فرايند نيرو نشده است و اميدواريم در آينده نقش آفرين باشد.