نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

ادعای دادگستری آمریکا درباره توقیف محموله سوخت ایران

منبع
فارس
بروزرسانی
ادعای دادگستری آمریکا درباره توقیف محموله سوخت ایران

فارس/ وزارت دادگستري آمريکا جمعه مدعي شده ۴ محموله سوخت ايران را در مسير انتقال به ونزوئلا توقيف کرده است.
 وزارت دادگستري آمريکا در بيانيه‌اي مدعي شده ۴ محموله سوخت ايران را در مسير انتقال به ونزوئلا توقيف کرده است.

وزارت دادگستري آمريکا در اين بيانيه مدعي شده اين ۴ نفتکش، حامل ۱.۱۱۶ ميليون بشکه نفت خام بوده که «با کمک‌ شرکاي خارجي» توقيف شده‌اند و  اکنون در اختيار آمريکا است.

بامداد جمعه روزنامه «وال‌استريت‌ژورنال» مدعي شده بود دولت آمريکا براي نخستين بار محموله کشتي‌هايي که با نقض قوانين تحريم‌هاي واشنگتن اقدام به حمل سوخت ايران مي‌کردند را توقيف کرده است.  


«وال‌استريت‌ژورنال» با گزارش اين خبر افزود چهار کشتي مذکور به نام‌هاي «لونا»، «پاندي»، «برينگ» و «بلا» طي روزهاي اخير در آب‌هاي آزاد توقيف شده‌اند و اکنون در حال انتقال به سمت شهر «هيوستون» ( در ايالت تگزاس) هستند. 

يک مقام آمريکايي گفته که اين کشتي‌ها بدون استفاده از زور نظامي توقيف شده‌اند. او از ارائه توضيحات بيشتر خودداري کرده است.

ماه گذشته دادستان‌هاي آمريکايي دادخواستي را براي توقيف اين چهار کشتي که عازم ونزوئلا بودند صادر کرده بودند. در آن زمان گفته شده بود اين چهار نفتکش با پرچم ليبري حرکت مي‌کنند و متعلق به شرکت‌هاي يوناني هستند. 

 اين دادخواست بعد از آن صادر شد که ايالات متحده آمريکا يک ماه قبل‌تر در جلوگيري از انتقال بنزين ايران توسط ۵ نفتکش به ونزوئلا ناکام مانده بود.

مقام‌هاي آمريکايي گفته‌اند هنگامي که حکم دادستان‌هاي آمريکايي در ماه جولاي صادر شد، کشتي‌هاي «برينگ» و «بلا» در حال حرکت در نزديکي سواحل «کاپ ورد» بودند. کشتي‌هاي «لوند» و «پاندي» هم آخرين سيگنال‌هاي خودشان را ماه گذشته ميلادي از آب‌هاي عمان ارسال کردند. 

در دادخواست دولت آمريکا ادعا شده يک تاجر ايراني مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامي از طريق شبکه‌هاي از شرکت‌هاي صوري، حمل و نقل و ارسال محموله‌هاي سوخت به ونزوئلا را تسهيل کرده است.

با وجود اين، حساب توئيتري منتسب به «حجت سلطاني»، سفير ايران در ونزوئلا برخي ادعاها مبني بر اينکه آمريکا نفتکش‌هاي تحت مالکيت يا پرچم ايران را توقيف کرده تکذيب کرد.

آقاي سلطاني، يک رسانه انگليسي‌زبان را که نوشته «آمريکا ۴ نفتکش ايران را که در حال حمل سوخت به ونزوئلا بود توقيف کرده است» مخاطب قرار داد و نوشت: «يک دروغ و جنگ رواني ديگر از دستگاه تبليغاتي امپرياليسم آمريکا. نه کشتي‌ها ايراني‌ هستند و نه مالک يا پرچم آنها ارتباطي به ايران دارد. ترامپ تروريست نمي‌تواند حقارت و شکست خود در برابر ملت بزرگ ايران را با تبليغات دروغين جبران کند.»

دولت آمريکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» يا برجام تحريم‌ها عليه ايران را از سر گرفته و به سياست‌هايي تحريک‌آميز عليه ايران، از جمله ترور سردار «قاسم سليماني»، فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي روي آورده است.

ترامپ  وعده داده بود با خروج از برجام و پيگيري سياست موسوم به «کارزار فشار حداکثري» ايران را به حضور پاي ميز مذاکره براي رسيدن به «توافقي بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالي که بيش از ۲ سال از اين وعده مي‌گذرد دولت آمريکا در تحقق اين هدف ناکام مانده و به همين دليل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات رياست‌جمهوري ماه نوامبر از سوي گروه‌هاي مختلف در آمريکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ايران، تشديد بي‌مورد تنش‌ها با اين کشور و جدا کردن مسير آمريکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره