توضیحات سردار فضلی درباره تصمیمگیریهای زمان جنگ
شبکه خبر/ معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گفت: در عملياتها پيشنهادها و نظرهاي شخصي مطرح ميشد، اما هيچ عملياتي بر اساس تصميم شخصي انجام نميشد.
سردار سرتيپ پاسدار علي فضلي در برنامه تيتر امشب يک شنبه شب شبکه خبر گفت: سال ۵۹ قبل از آغاز رسمي جنگ، کشور درگير دشمن بود و حدود ۳۳۶ بار مرزهاي ايران اسلامي را دشمن بعثي نقض کرد و قريب به هزار شهيد قبل از آغاز جنگ در شهريور ۵۹ تقديم شد.
سردار فضلي افزود: قبل از آغاز جنگ، تحرکات دشمن را در مرز ميديديم، اما کسي حرف ما را باور نميکرد که ممکن است جنگي روي دهد.
وي گفت: تصميم گرفتيم به محضر حضرت امام اطلاع دهيم و مشاهدات خود را به گزارش چندصفحهاي تبديل کرديم و در تهران مسئول حفاظت بيت امام نيز براي ديدار امام هماهنگي کردند که نسخهاي براي امام و نسخهاي براي بني صدرو نسخهاي را هم براي مرحوم آيت الله منتظري بنابر اعلام تکليف تهيه کرديم.
سردار فضلي افزود: صبح روز ۳۱ شهريور که عازم سومار شديم آغاز رسمي جنگ اعلام شد. نيروي مقتدر هوايي جمهوري اسلامي و قرارگاه پدافند مستقر بودند و بعد از تمهيدات لازم عصر به سومار رسيدم که نيروها از سومار به سمت شهر گچسر به عقب برگشته بودند.
وي درباره تصميم گيريهاي زمان جنگ نيز گفت: در دفاع مقدس ساختارها بر اساس دفاع همه جانبه تعريف شده بود و در هيچ عملياتي تصميم شخصي گرفته نشد.
معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران افزود: به طور مثال در عمليات بيت المقدس که از مهمترين عملياتهاي دوران دفاع مقدس است ارتش معتقد بود بايد از خرمشهر وارد شويم و سپاه معتقد بود بايد از نقاط ضعيفتر وارد شويم که در نهايت نظر سپاه پذيرفته شد و محاصره از ارديبهشت آغاز شد تا در سوم خرداد خرمشهر آزاد گشت.
وي گفت: پيشنهادها و نظرهاي شخصي مطرح ميشد، اما هيچ عملياتي بر اساس تصميم شخصي انجام نميشد.
معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران تصريح کرد: همه عملياتها سختي خاص خود را داشت و نميتوان گفت کدام عمليات سختتر بوده است. مثلاً عبور از رودخانه اروند نياز به کد شناسايي و رسيدن به طرف ديگر اروند داشت که سپاه توانست به آن دسترسي پيدا کند.
وي گفت: در عمليات کربلاي ۵ فاصله با دشمن ۳ کيلومتر گل و لاي و باتلاق بود و به علت نزديکي بصره بايد از موانع گوناگون عبور ميکرديم که اين موارد عمليات را بسيار سخت ميکرد.