نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

خودداری «اف‌بی‌آی» از توضیح به کنگره درباره ادعای «دخالت انتخاباتی ایران»

منبع
فارس
بروزرسانی
خودداری «اف‌بی‌آی» از توضیح به کنگره درباره ادعای «دخالت انتخاباتی ایران»

فارس/ مدير اطلاعات ملي آمريکا درخواست نمايندگان ايالت فلوريدا براي توضيح «اف‌بي‌آي» پيرامون دخالت ادعايي دولت‌هاي خارجي از جمله ايران در انتخابات آمريکا را رد کرد.
 
مقام اطلاعاتي آمريکا درخواست قانونگذاران اين کشور براي حضور مقام‌هاي «اف‌بي‌آي» در جلسه‌اي جهت توضيح درباره ادعاها پيرامون دخالت ايران در انتخابات آمريکا را رد کرده است.

رسانه‌هاي آمريکا مي‌گويند دفتر «جان راتکليف»، مدير اطلاعات ملي آمريکا درخواست هيئت ايالت فلوريدا در کنگره براي دريافت توضيح درباره ادعاي دخالت دولت‌هاي خارجي در انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا را رد کرده است.

«استفاني مورفي» و «مايکل والتر»، قانونگذاران دموکرات ايالت فلوريدا در مجلس نمايندگان آمريکا چند روز پيش خواستار حضور مقام‌هاي «اف‌بي‌اي» تا تاريخ ۳۰ اکتبر براي توضيح درباره ادعاهاي مطرح‌شده در خصوص «ماهيت و گستره تلاش‌هاي ايران و روسيه جهت تضعيف انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا» شدند.

آنها اين درخواست را جمعه پيش مطرح کردند؛ يک روز بعد از آنکه «جان راتکليف»، مدير طلاعات ملي آمريکا مدعي تلاش‌هاي روسيه و ايران براي اثرگذاري بر انتخابات رياست‌جمهوري پيش روي آمريکا شد.

راتکليف اين ادعا را در يک کنفرانس خبري مختصر که «کريستوفر راي»، رئيس سازمان اطلاعات داخلي و امنيتي آمريکا (اف‌بي‌آي) هم در آن حضور داشت مطرح کرد.

جان راتکليف  ادعا کرد: «ما مي‌توانيم اين را تأييد کنيم که برخي از اطلاعات ثبت‌نامي رأي‌دهندگان در اختيار ايران و مستقل از آن در اختيار روسيه قرار گرفته است.»

خبرگزاري رويترز گزارش داده بود اين ادعا در حالي مطرح شده که بخش زيادي از اطلاعات ثبت‌نامي رأي‌دهندگان براي عموم مردم قابل دسترس است. با وجود اين، راتکليف مدعي شده ايران با ارسال ايميل‌هاي جعلي تلاش کرده رأي‌دهندگان را ارعاب کند.

دفتر مورفي روز دوشنبه تأييد کرد که مدير اطلاعات ملي آمريکا درخواست قانونگذاران ايالت فلوريدا را رد کرده است.

ادعاي جان راتکليف درباره دخالت ايران در انتخابات آمريکا با تشکيک برخي از قانونگذاران آمريکا از جمله «نانسي پلوسي»، رئيس مجلس نمايندگان آمريکا همراه شده است.

اين قانونگذاران گزارش‌هاي دستگاه‌هاي اطلاعاتي آمريکا که در آنها ايران، چين و روسيه به تلاش براي دخالت در انتخابات رياست‌جمهوري ماه نوامبر متهم مي‌شوند را نتيجه فشارهاي ترامپ بر روي دستگاه‌هاي اطلاعاتي براي انتشار گزارش‌هاي همسو با خواسته‌هاي او مي‌دانند.

دونالد ترامپ از مدت‌ها قبل بارها بدون ارائه هيچ سندي مدعي شده بود ايران، چين و روسيه دوست دارند رقيب انتخاباتي‌اش، «جو بايدن» در انتخابات به پيروزي برسد؛ هر سه کشور اين ادعا را رد کرده‌اند.

دونالد ترامپ از زمان ورود به کاخ سفيد رابطه خوبي با دستگاه‌هاي اطلاعاتي نداشته و بارها روساي اين دستگاه‌ها را به دليل ارائه نظراتي مخالف با نظرات خودش اخراج کرده است.

چندي پيش مدير سابق بخش اطلاعات وزارت امنيت داخلي آمريکا فاش کرد که مقام‌هاي ارشد اين وزارتخانه وي را تحت فشار گذاشتند تا با دستکاري در اطلاعات ايران و چين را به تلاش براي دخالت در انتخابات آمريکا متهم کند.

«برايان مورفي» روز ۲۰ شهريور تصريح کرد که «چاد اف ولف»سرپرست موقت وزارت امنيت داخلي آمريکا در بهار سال جاري (ماه مي) به وي دستور داده بود که شروع به تهيه گزارش‌هايي درباره «فعاليت‌هاي مداخله‌جويانه» ايران و چين در آمريکا کند.

مورفي از اجراي اين دستورات امتناع ورزيد و تأکيد کرد که عمل به اين دستورات، ايالات متحده را در معرض خطري قابل توجه قرار مي‌دهد و به دنبال آن در ماه ژوئيه، رتبه وي به مديريت وزارت امنيت داخلي آمريکا تنزل يافت.

آمريکا در حالي کشورهاي ديگر را به دخالت در انتخابات متهم مي‌کند که از سوي نهادهاي مستقل حقوق بشري به تخريب روند دموکراسي در ديگر کشورها از طريق توسل به ابزارهاي مختلف از جمله کودتا متهم است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره