فعال اصلاحطلب: شرایط مردم در زمان جنگ بهتر از امروز بود

اعتماد/ نجفقلي حبيبي گفت: ايران در سالهاي جنگ ۶ ميليارد دلار درآمد نفتي داشت که دقيقا نيمي از آن منبع مالي صرف امور مربوط به جنگ ميشد و براي اداره کشور فقط ۳ ميليارد دلار ميماند، اما با اين حال شرايط مردم بهتر از امروز بود.
اين روزها بحث پيرامون بازگشت سيستم مديريتي کشور به «نظام پارلماني» به عنوان يک نقشهراه براي عبور از بحرانهاي فعلي توسط برخي از تحليلگران سياسي مطرح ميشود. البته دستهاي هم براي اجراي اين امر، پررنگ شدن نقش احزاب را ضروري ميدانند و معتقدند بدون نقشآفريني احزاب، نظام پارلماني نميتواند چاره کار باشد.
نجفقلي حبيبي، فعال سياسي اصلاحطلب، در گفتوگو با اعتمادآنلاين در اينباره اظهار داشت: در حالي اين روزها برخي از بازگشت سيستم مديريتي کشور به نظام پارلماني حرف ميزنند که من به شدت با اين تغيير مخالفم. چون مردم وقتي به رئيسجموري راي ميدهند، اين حق رئيس دولت است که اختياردار مستقيم شرايط باشد و اينکه تصميم به بازگرداندن پُست نخستوزيري گرفته شود، با اينکه اشکال مهمي پيش نميآورد، کاري هم نيست که مشکلي از مشکلات را حل کند. به نظر من نمايندگان کمافيالسابق به وزيران راي بدهند و رئيسجمهوري مسئوليت مستقيم دولت را به عهده بگيرد.
نماينده ادوار مجلس در ادامه سخنانش گفت: نظام پارلماني در صورتي ميتواند منشاء خير باشد که بنشينيم و ببينيم قرار است چه اختيارهايي به نخستوزير بدهيم؟ بازهم تاکيد ميکنم به دليل اينکه رئيس دولت مستقيما با راي مردم روي کار آمده است، بايد اختياردار اصلي امور باشد.
او همچنين تصريح کرد: البته نميتوان فراموش کرد که در سالهاي سخت جنگ دولت توسط نخستوزير اداره ميشد و با همه بدبختيها مردم از آرامشي نسبي برخوردار بودند. در آن سالهايي که با عراق رويارويي مسقيم داشتيم، در کشور اسلحه وجود نداشت و حتي گندم موجود به قدري نبود که نيازمان را برطرف کند. اساسا ايران در آن سالها ۶ ميليارد دلار درآمد نفتي داشت که دقيقا نيمي از آن منبع مالي صرف امور مربوط به جنگ ميشد و براي اداره کشور فقط ۳ ميليارد دلار ميماند، اما با اين حال شرايط مردم بهتر از امروز بود.
وي همچنين توضيح داد: بسياري از کساني که الان خانهدار هستند، در دهه شصت از دولت زمين گرفتند و به ساخت خانه اقدام کردند. دولت حتي در آن شرايط که درآمد ملي کشور پايين بود و جنگ منابعمان را هدر ميداد، به خانوار اقلامي چون فرش و يخچال ميداد تا مردم از کاستيها رنج نبرند. اما الان برخي از کاستيها، سوءمديريتها و حتي متاسفانه دست درازي به بيتالمال باعث شده تا مردم روز به روز فقيرتر شوند و اميدشان به آينده را به کل از دست بدهند.
نجفقلي حبيبي در پايان گفت: دوگانه نظام پارلماني يا رياستي، در شرايط کنوني کشور در اولويت چندم اهميت قرار دارد. مساله مهم چيزي جز اين نيست که همه بايد در کنار هم تلاشي مُجدانه و البته صادقانه داشته باشيم تا انشاءالله بتوانيم از اين بزنگاه سخت به سلامت عبور کنيم.