نماد آخرین خبر

هاشمی: می‌خواهند با مشارکت پایین مردم، پیروز انتخابات شوند

منبع
نامه نيوز
بروزرسانی
هاشمی: می‌خواهند با مشارکت پایین مردم، پیروز انتخابات شوند

نامه نيوز/  محمد هاشمي رفسنجاني گفت: گروه‌هايي که مي‌دانند نزد مردم مقبوليت ندارند، مي‌خواهند با مشارکت پايين مردم خود پيروز انتخابات شوند که نگاه و تصميمي بسيار خطرناک و نادرست است.

انتخابات مجلس در اسفند سال98 نشان داد که فشارهاي اقتصادي و انتقادهاي عمومي به عملکرد دولت باعث دلسردي مردم از انتخابات شده است و آنها چنين تصوري دارند که صندوق رأي نمي‌تواند شرايط را به طور کامل بهبود بخشد. در اين ميان برخي نيروهاي راديکال باور دارند که اگر مردم در انتخابات شرکت نکند مي‌توانند راهي پاستور شوند. اين درحالي است که از ابتداي انقلاب تا کنون همه دلسوزان نظام بر ضرورت حضور پرشور مردم در انتخابات تأکيد کرده‌اند اما چه دلايلي براي حضور حداکثري مردم به خصوص در انتخابات رياست‌جمهوري وجود دارد؟

محمد هاشمي رفسنجاني، از پيشگامان انقلاب اسلامي در پاسخ به اين پرسش گفت: «مهم‌ترين بحث در انتخابات بازدارندگي است؛ به اين معني که اگر شاهد يک انتخابات حداکثري در ايران باشيم جلوي عداوت دشمنان اين سرزمين را خواهيم گرفت. آنها از ابتداي انقلاب تا کنون همواره سعي کرده‌اند که با تبليغات رسانه‌اي فراوان مردم را از اصل انتخابات دلسرد و مأيوس کنند تا مردم در انتخابات شرکت نکنند و در نهايت مشروعيت نظام را زير سوال ببرند. دشمن در همه سال‌هاي بعد از انقلاب اين سياست را در دستور کار خود داشته است و اکنون هم مي‌خواهد انتخابات رياست‌جمهوري سال1400 کم‌رمق برگزار شود. به همين دليل لازم است که فردي رئيس‌جمهور شود که حداقل 51درصد آراء را ازآنِ خود بکند».

او ادامه داد: «از سوي ديگر رئيس‌جمهور وقتي مي‌تواند مقبوليت زيادي داشته و مورد وفاق اکثر نيروها و گروه‌هاي سياسي قرار بگيرد که پشتوانه مردمي داشته باشد».

هاشمي درباره قدرت چانه‌زني بين‌المللي فردي که با آراء بالا رئيس‌جمهور مي‌شود، اظهار کرد: «رأي بالا مي‌تواند توطئه‌‌هاي دشمنان را خنثي کند اما تأثير چنداني در مذاکرات بين‌المللي ندارد زيرا طرف‌هاي خارجي نگاه نمي‌کنند که رئيس‌جمهور يک کشور چه قدر رأي آورده است و صرفا براي آنها مهم است که با يک دولت مستقر روبه‌رو هستند».

اين فعال سياسي درباره انديشه حضور حداکثري مردم در انديشه امام خميني(ره) هم تصريح کرد: «اين موضوع که نظام جمهوري اسلامي ايران متکي به آراء مردم است، از فرمايشات امام است. امام از پيش تا پس از انقلاب مدام تأکيد مي‌کردند که مردم مسئوليت‌ها را به افراد مي‌دهند و با چنين انديشه‌اي وقتي انقلاب پيروز شد، به شدت بر تسريع برگزاري هر نوع انتخاباتي اعم از رياست‌جمهوري يا مجلس تأکيد مي‌کردند».

او در پاسخ به اين پرسش که چرا برخي نيروها در شرايط کنوني تمايل به مشارکت حداقلي مردم دارند، گفت: «اينکه در شرايط کنوني برخي خلاف انديشه‌هاي امام مي‌خواهند شرايط را طوري رقم بزنند که مردم در انتخابات شرکت نکنند، پديده‌اي نوظهور است و هيچگاه چنين رويکردي در تاريخ انقلاب سابقه نداشته است که البته به ظريب نفوذ آن گروه‌ها و طيف‌ها در جامعه بازمي‌گردد. گروه‌هايي که مي‌دانند نزد مردم مقبوليت ندارند، مي‌خواهند با مشارکت پايين مردم خود پيروز انتخابات شوند که نگاه و تصميمي بسيار خطرناک و نادرست است».

 او با تطبيق اين ديدگاه با آنچه در اوايل انقلاب حاکم بود، افزود: «از ابتداي انقلاب تا کنون در انتخابات رياست‌جمهوري براي همه سربازخانه‌ها، بيمارستان‌ها و... صندوق رأي مي‌بردند تا همه بتوانند در انتخابات شرکت کنند. ما چنين تجربه‌اي را در امر انتخابات در حافظه داريم و حتما نمي‌پذيريم که عده‌اي بخواهند مشارکت حداقلي رقم بخورد».

هاشمي در خصوص نگاه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در امر انتخابات هم خاطرنشان کرد: «آيت‌الله هاشمي هميشه خود را در معرض رأي مردم قرار مي‌داد زيرا باور داشت که يک مسئول بايد برگزيده مردم باشد. او هميشه بر اساس توصيه پيامبر(ص) به اميرالمومنين(ع) عمل مي‌کرد. پيامبر اکرم(ص) به حضرت علي(ع) گفته بودند که گرچه تو برگزيده خداوند هستي اما اگر مردم تو را انتخاب نکردند و با تو بيعت نکردند، کنار برو و مسئوليت را نپذير. آقاي هاشمي هميشه اين توصيه را سرلوحه سياست‌ورزي‌اش قرار مي‌داد و سعي مي‌کرد هميشه مورد انتخاب مردم باشد؛ وگرنه او مي‌توانست بسياري مسئوليت‌هاي انتصابي داشته باشد و بدون مشغله‌هاي انتخابات هميشه بر کرسي‌هاي انتصابي تکيه بزند اما اين کار را نکرد».

او در پايان توصيه‌هايي هم براي برگزاري انتخابات 1400 کرد و گفت: «در انتخابات سال آينده بايد شرايطي فراهم شود که همه نيروهاي يک گروه تأييد نشوند و از طرف مقابل عده‌اي ناشناس تأييد شوند. در بررسي صلاحيت‌ها بايد عدالت رعايت شود. از طرفي اگر مسئولان مي‌خواهند مشارکت حداکثري محقق شود بايد زمان انتخابات را بيش از يک روز قرار دهند، مثلا دو روز و حتي تا يک‌هفته مهلت براي رأي‌دادن وجود داشته باشد زيرا اگر انتخابات صرفا در يک روز برگزار شود، ممکن است مردم به دليل ترس از ابتلا به ويروس کرونا رأي ندهند اما اگر مهلت بيشتري وجود داشته باشد، مي‌توانند با رعايت نکات بهداشتي و فاصله‌گذاري اجتماعي رأي خود را بدهند».

 
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره