جزییات جلسه مجمع روحانیون مبارز درباره انتخابات ۱۴۰۰

ايلنا/ عضو مجمع روحانيون مبارز جزييات جلسات اخير مجمع روحانيون مبارز درخصوص انتخابات و همچنين تشکيل کميته انتخاباتي اين تشکل سياسي اصلاح طلب را تشريح کرد.
محمدعلي ابطحي در گفتوگو با ايلنا، در خصوص آخرين فعاليتهاي مجمع روحانيون مبارز، روند جلسات و تصميمگيري آنها درخصوص انتخابات، گفت: مجمع روحانيون مبارز به صورت دو هفته يکبار جلسات ثابت خود را همواره برگزار ميکند، اين جلسات تا پيش شيوع کرونا حضوري بود و حتي تا مدتي بعد از آن هم با رعايت فاصله گذاري اجتماعي و استفاده از ماسک برگزار ميشد اما با شدت پيدا کردن شيوع کوئيد۱۹ بنا بر اين شد که جلسات به صورت برگزار و دنبال شود.
عضو مجمع روحانيون مبارز ادامه داد: مساله انتخابات از چند جلسه قبل مطرح بود، البته نه به صورت جاري که اکنون بحث آن وجود دارد و يا موضوع بحث هم شرکت در انتخابات يا معرفي کانديدا باشد، بلکه بيشتر از همه حساسيتي نسبت به اصل انتخاب کردن و حقوق مدني مردم و تحقق جمهوريت بود که اعضا احساس ميکردند که جمهوريت نظام دچار يک آفت شديد شده است.
ابطحي در ادامه با اشاره به آسيب هاي وارد آمده بر جمهوريت نظام، اظهار داشت: اين آسيب به جمهوريت فراتر از انتخابات در اين دوره يا دوره قبل است و بايد به اين مساله يک توجه ويژهاي شود که برگزاري انتخابات با مشارکت بالاي مردم بر مبناي قانون اساسي است که زيبنده نظام جمهوري اسلامي است.
وي افزود: مجموعه ديدگاه ها اين بود که اين مسئله در طول اين ايام دچار خلل شده و بخش جمهوريت دچار آسيب فراوان شده است، لذا لازم است که مجمع روحانيون مبارز به عنوان يک مجموعه فعال در عرصه سياست ديدگاه خود را نسبت به اصل انتخاب کردن، انتخابات، قدرت انتخابات و توجه به مردم را بازتاب داده و دنبال کند.
عضو مجمع روحانيون مبارز با اشاره به بيانيه اخير موسوي خوئينيها، بيان داشت: بعد از انتشار بيانيه آيت الله موسوي خوئينيها اگرچه آن بيانيه، بيانيه مجمع نبود اما يک خيز جديدي اين مسئله گرفت و موضوع در جلسات مجمع روحانيون که خود آقاي خوئينيها هم در آن حضور داشتند، به صورت جديتري مطرح شد و اکنون چند جلسه است که در مورد اين موضوع صحبت ميشود.
وي ادامه داد: از مهمترين نکاتي که در اين بحثها مورد اشاره قرار گرفت اين بود که اصل انتخاب کردن يک حرکت عمومي است و اين بايد مورد توجه بيشتر قرار گيرد، لذا فرزندان امام و انقلاب نبايد اجازه دهند که مردم جايگاه اصلي خود را از دست دهند و بايد براي اين مساله راهکارهايي پيدا کنند.
ابطحي با اشاره به نااميدي در ميان اعضاي مجمع روحانيون، گفت: اگرچه در همان جلسه هم مطرح شد که اين اميدواري به يک تغيير در روش حاکميت به چشم نميخورد اما ميتوانستيم اين پيشفرض را کنار بگذاريم و بگوييم که ميتوان براي احقاق حقوق مردم و زمينهسازي براي حضور مردم فعال بود تا ببينيم که اين تصويري که ما اکنون داريم همچنان درست است و يا خير. به عبارت ديگر بايد بسنجيم و ببينيم که مزه انتخابات مجلس يازدهم به مذاق حاکميت خوش آمده است و براي آينده هم ميخواهد همين گونه ادامه دهد يا خير؟
وي با تاکيد بر اينکه يکي از عوامل اصلي افزايش مشارکت در انتخابات اين است که مردم احساس کنند که شرکت و حضور آنها در انتخابات موثر است، اظهار کرد: به همين دليل قرار شد که کميتهاي در مجمع روحانيون مبارز تشکيل شود تا در اين کميته بحثها درخصوص اينکه ما چگونه ميتوانيم موانع مشارکت فعال خودمان و جامعه را از سر راه برداريم بحث و بررسي صورت گيرد.
اين فعال سياسي اصلاحطلب در پايان بيان داشت: همه عوامل در اختيار ما نيست، بخش مهم اين مساله در دست حاکميت است و بايد ببينيم که چقدر از اين حضور استقبال خواهد شد. اين مسيري است که بايد طي کنيم تا بعد از آن مشخص شود که در انتخابات آينده چه شيوه و مسيري را بايد در پيش بگيريم و چه راهکارهايي بايد براي ادامه مسير در نظر گرفته شود.