ايسنا/ موعد رسيدن به زمان برگزاري کنکور سراسري، آزموني که بزرگترين ماراتن زندگي هر فردي محسوب ميشود به روزهاي پاياني نزديک ميشود و داوطلبان اين روزها حال و هواي خاصي را تجربه ميکنند. شايد احوال اين روزهاي آنها که ممکن است برايشان دشوار و طاقتفرسا نيز باشد،سالهاي بعد به بهترين خاطراتشان تبديل شود؛ اما قطعا تجربههاي اين روزهاي زندگي بعد از موفقيت در کنکور به خاطرهاي شيرين براي آنها تبديل خواهد شد و در تمام طول زندگي از ذهنشان پاک نميشود.
داستان کنکور، داستاني طولاني است اما هر چقدر هم که طولاني باشد، باز هم روي طناب آن که بايستي و از آن بالا به ارتفاع زير پايت و آنچه بالا سرت است نگاه کني، بخواهي و نخواهي، درس خوانده باشي و نخوانده باشي، دلت سر جايش نميماند و تکانتکان ميخورد.
گاهي اين تکانها شديد ميشوند و ترس جودت را فرا ميگيرد که نکند به همه روزها و شبهايي که به خواندن و نوشتن گذراندهاي مهر باطل بخورد. دلپيچه ميگيري، سردرد ميگيري. اما نابغههاي کنکور توصيه مي کنند اگر کسي ميخواهد موفق باشد و به نتيجه مطلوب برسد در اين چند روز باقي مانده به آزمون، بايد تمام نگرانيها و دغدغههاي خواندن يا نخواندن را کنار بگذارند و در مرحله اول آرامش خود را حفظ کرده و فقط و فقط به مرور خلاصه و مطالب جمع بندي مطالب خود بپردازند.
در گفت و گوي اختصاصي با رتبههاي برتر آزمون سراسري ۹۶ در گروههاي آزمايشي مختلف، به انعکاس توصيههاي مهم برترينهاي کنکور براي داوطلبان آزمون امسال ميپردازد.
هر کسي تلاش کند مزدش را مي گيرد
"صابر دينپژوه"، رتبه يک رشته علوم رياضي و فني در کنکور ۹۶ در گفت وگو با ايسنا ضمن اشاره به پيشبيني رتبه تکرقمي در کنکور ۹۶، اظهار کرد: با توجه به درصد پاسخهاي صحيح خودم و مقايسه آن با وضعيت برگزيدگان آزمونهاي سراسري گذشته، پيشبيني ميکردم که رتبهام تکرقمي شود.اما اينکه رتبه يک را کسب کنم کمي دور از ذهن بود چرا که در سالهاي گذشته، درصد پاسخهاي صحيح در رتبه هاي اول بيشتر و بهتر بوده است. بطوريکه باور دارم هر کسي تلاش کند مزد زحمت خود را دريافت ميکند.
وي در مورد مدتزمان و برنامه مطالعه خود براي آمادگي هر چه بيشتر در کنکور سراسري، خاطرنشان کرد: تلاش فراوان و پشتکار بالا عامل اصلي موفقيت من بود. بطوريکه در روزهايي که به مدرسه ميرفتيم روزانه ۷-۶ ساعت براي مطالعه وقت ميگذاشتم. در روزهايي هم که مدارس تعطيل بود،هفتهاي ۶۰ ساعت و بطور ميانگين روزانه ۹ ساعت در طول يکسال مطالعه کردم.
دينپژوه در ادامه تصريح کرد: من در هيچيک از کلاسهاي متفرقه و کنکور شرکت نکردم چون با توجه به سطح علمي مدرسه مورد تحصيل، نيازي براي حضور در اين کلاسها احساس نکردم. به کنکوريها هم پيشنهاد ميکنم بيشتر خودشان براي موفقيت تلاش کنند، مطالعه کنند و وقتشان را در کلاسهاي کنکور هدر ندهند. فکر ميکنم اگر کنکوريها خودشان بخواهند، ميتوانند موفقيت بيشتري کسب کنند اگر چه با توجه به روزهاي پاياني اين فرصت براي داوطلبان آزمون امسال وجود ندارد.
داوطلبان در چند روز باقي مانده فقط به مرور خلاصهها تمرکز کنند
اين دانشجوي رشته مهندسي کامپيوتر دانشگاه شريف همچنين خاطر نشان کرد: توصيه مي کنم داوطلبان در اين چند روز مانده به کنکور تنها به مرور و جمع بندي خلاصه مطالب از قبل تهيه شده بپدازند و سعي کنند بيشتر به مطالب درسي تمرکز داشته باشند تا منابع کمک درسي.
دين پژوه همچنين با تاکيد بر اينکه رشته رياضي در ايران جايگاه خوبي ندارد، اظهار کرد: اين رشته را از روي علاقه انتخاب کردم و انتخاب آن به جايگاه و آينده شغلي فکر نکردم. اما معتقدم که رشته رياضي در ايران جايگاه خوبي ندارد و اميدوار نيستم اين وضعيت بهتر شود.
دينپژوه در مورد تأثير خانواده در کسب رتبه يک کنکور سراسري گفت: فکر ميکنم پس از لطف خدا و تلاشهاي خودم، خانوادهام با مهياکردن شرايط بيشترين نقش را در کسب اين موفقيت ايفا کرده است.
داوطلبان از پراکنده خواني پرهيز کنند
" اميرحسين قويدل سرد صحرا" رتبه دوم گروه آزمايشي تجربه ۹۶ نيز در گفت و گو با ايسنا با بيان اينکه داوطلبان در اين چند روز باقي مانده به آزمون سراسري به مرور خلاصه مطالب جمع بندي شده از کتب درسي مشغول باشند و از مطالعه پراکنده دروس جدا خودداري کنند، اظهار کرد: بهتر است داوطلبان در چند روز باقي مانده تا آزمون از برنامه ريزي حجيم و سنگين براي خود خودداري کنند و ضمن حفظ آرامش و توکل بر خداسعي کنند فقط به مرور خلاصهها و مطالب جمع بندي شده بپردازند.
نقش ۵۰ درصدي «روحيه» براي موفقيت در کنکور
اين دانشجوي ترم دوم رشته پزشکي دانشگاه تهران ادامه داد: داوطلبان آزمون سراسري به هيچ عنوان با استرس و نگراني در خصوص نتايج آزمون، روحيه و آرامش خود را از دست ندهند چرا که اعتقاد دارم ۵۰ درصد موفقيت در کنکور به شرايط روحي و رواني داوطلب بستگي دارد.
چهار عامل کليدي موفقيت
قويدل همچنين برنامهريزي منظم، تلاش مداوم، پشتکار و توکل را چهار عامل اصلي موفقيت در آزمون سراسري ۹۶ عنوان کرد و گفت: ايمان دارم اگر دوطلبان به اين چهار اصل متکي باشند قطعا به نتايجي که مد نظرشان است دست خواهند يافت.
وي اضافه کرد: خوشبختانه آينده شغلي براي رشته هاي تجربي بخصوص در رشتههاي پزشکي، دندانپزشکي و داروسازي در مقايسه با ساير رشتهها وضعيت بهتري دارد به همين دليل به آينده شغلي خود اميدوار هستم.
داوطلبان از مطالعه منابع حاشيهاي پرهيز کنند
همچنين "يلدا حجتي" رتبه دوم گروه آزمايشي علوم انساني با بيان اينکه نداشتن استرس نقش اصلي و کليدي در موفقيت کنکور ايفا مي کند، به ايسنا گفت: به داوطلبان آزمون سراسري توصيه ميکنم در چند روز باقي مانده به بزرگترين آزمون زندگيشان، آرامش خود را حفظ کنند و استرس امتحان را نداشته باشند چرا که استرس ميتواند تمامي نتايج يکساله داوطلبان را تباه کند.
وي در ادامه تصريح کرد: داوطلبان از مطالعه منابع حاشيهاي پرهيز کنند و سعي کنند فقط بر کتب درسي خود تمرکزداشته باشند و مجدد تاکيد مي کنم کنترل استرس و حفظ آرامش مهمترين کاري است که بايد داوطلبان طي چند روز باقي مانده به آزمون بايد داشته باشند.
اين دانشجوي رشته حقوق دانشگاه تهران يادآور شد: قبل از کنکور پيشبيني اين نتيجه را داشتم، چون واقعا تلاش کردم اما بعد از کنکور واقعا با محاسبات خودم مطمئن بودم رتبه برتر را کسب ميکنم.
وي با اشاره به اينکه به کلاسهاي فوق برنامه اعتقاد ندارم، گفت: من اصلا از کلاسهاي فوق برنامه استفاده نکردم و هيچ کلاس آموزشي نرفتم چون به اين کلاسها اعتقاد ندارم و تنها منابع درسي را بطور دقيق مطالعه نمودم.
داوطلبان اندختههاي قبلي را تقويت کنند
در ادامه "عرفان ميرانزاده" رتبه يک کنکور۹۶ نيز در گفت و گو با ايسنا، با بيان اينکه داوطلبان آزمون سراسري به هيچ عنوان روحيه خود را از دست ندهند،افزود: داوطلباني که براي کنکور آمادگي کافي دارند، سعي کنند در روزهاي باقي مانده مطالب کليدي را مرور کنند و اگر هم تلاش زيادي بر اين آزمون نداشتند روحيه خود را از دست ندهند و سعي کنند همان اندوختههاي خود را تقويت کنند.
وي در ادامه تصريح کرد: هيچ موفقيتي بدون تلاش و کوشش بدست نمي آيد، من براي موفقيت در آزمون برنامه زيري و تلاش جدي کردم بطوريکه يکسال تمام جدي درس خواندم و برنامه ريزي من به گونه اي بود که در روزهاي پاياني آزمون دچار خستگي مفرط و افسردگي نشوم و خوشبختانه موفق نيز شدم.
تلاش عامل ۹۰ درصد موفقيت
ميرانزاده تاکيد کرد: دو هفته مانده به کنکور ذهن خود را در چارچوب منسجم قرار دادم و سعي کردم فقط مطالب و جزوات مهم را مرور کنم وحتي از تست هم استفاده نکردم و توصيه مي کنم داوطلبان نيز اين مورد را مورد توجه قرار بدهند. بطور کلي معتقد هستم ۹۰ درصد موفقيت من حاصل از تلاش و پشتکار است و به نظرم استعداد در پيروزي افراد تنها ۱۰ درصد نقش دارد.
دواطلبان اهميت انتخاب رشته را جدي بگيرند
اين دانشجوي ترم دو رشته علوم سياسي دانشگاه تهران يادآور شد: نکته ديگري که داوطلبان بايد مد نظر داشته باشند انتخاب رشته بعد از آزمون است. آنها بايد اين موضوع را به اندازه خود آزمون با اهميت بدانند و رشتههاي مورد علاقه خودشان را انتخاب کنند و تحت تاثير تبليغات و شرايط رواني قرار نگيرند.
وي خطاب به داوطلبان کنکور سال آينده گفت: در طول درس خواندن روحيه خود را از دست ندهند و با فضاي مجازي خود را سرگرم نکنند.
اين دانشجوي دانشگاه تهران در خصوص رويکرد خود به آينده شغلي نيز گفت: من اعتقاد دارم شرايط شغلي براي دانشجوياني که با آگاهي و شناخت کافي رشته تحصيلي خود را انتخاب مي کنند بسيار بهتر است چرا که اگر رشته اي بر اساس علاقه انتخاب شود موفقيت در آن نيز بيشتر خواهد شد.
به گفته اين دانشجوي، داوطلبان در رشتههايي تحصيل کنند که به آن علاقمند هستند، من دوره دبيرستان را در رشته رياضي تحصيل ميکردم، سال پيش دانشگاهي تغيير رشته دادم و به دليل علاقهاي که از دوم دبيرستان به رشتههاي انساني پيدا کرده بودم براي کنکور دادن در اين رشته برنامه ريزي کردم.
آزمون سراسري ۹۷ با شرکت تعداد يک ميليون و ۱۱ هزار و ۸۲۵ داوطلب در دو نوبت صبح و بعدازظهر روزهاي پنجشنبه و جمعه ۷ و ۸ تيرماه ۹۷ در ۳۷۵ شهرستان و بخش و در ۴۷۹ حوزه امتحاني برگزار ميشود.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار