ايرنا/ رئيس دانشگاه اميرکبير با بيان اينکه ساخت ماهواره پيام حدوداً 10 سال زمان برده ، دانش فني آن به دست آمده و زيرساختهاي مناسب آن نيز ايجاد شده است ، گفت: اين موضوع ما را در موقعيتي قرار ميدهد که ميتوان در کمتر از يک سال نمونه دوم آن را ساخت و تحويل داد .
سيد احمد معتمدي با اشاره به پرتاب ديشب ماهواره پيام اميرکبير که نتوانست به درستي در مدار قرار گيرد، افزود: با توجه به اظهارات محمد جواد آذري جهرمي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اين کار به زودي شروع ميشود تا با پرتاب نمونههاي بعدي کار را به خوبي انجام دهيم.
وي افزود: وزير ارتباطات در همان دقايق اوليه با توجه به موفق بودن سيگنالهايي که دريافت شده بود تأکيد داشت که اين گروه از همکاران که در ساخت ماهواره مشارکت داشتند با جديت به فعاليت خود ادامه دهند و به سرعت کار را براي نمونه بعدي شروع کنند.
معتمدي صريح کرد: شايد تصور اين باشد که به طور کلي اين پرتاب ناموفق بوده است، هر چند به لحاظ کاربردي بحث درستي است، ولي به لحاظ فني و تکنولوژيک ميتوان گفت پرتاب کننده يعني ماهواره بر و موشکي که ماهواره را حمل کرده 90 درصد به اهدافش رسيده است.
وي گفت: براي نخستين بار است که چنين موشکي بتواند ماهواره با وزن 110 کيلوگرم را تا مدار 500 کيلومتري در مرحله اول و دوم با موفقيت انجام دهد، اما در مرحله سوم که بايد ماهواره را جدا کند، بايد به سرعت مناسب بيش از 7 يا 7 و 2 دهم کيلومتر در ثانيه ميرسيد که نتوانست به اين سرعت برسد.
معتمدي افزود: اگر به سرعت 7 يا 7 و 2 دهم کيلومتر در ثانيه نرسد و به طور طبيعي سرعت کمتر از اين باشد، ماهواره نميتواند در مدار قرار گيرد و شروع به کم کردن مدار و سقوط ميکند.
رئيس دانشگاه صنعتي اميرکبير گفت: ماهواره نيز شروع به کار کرد و مرحله سخت را پشت سر گذاشت و بلافاصله که از موشک جدا ميشود شروع به فرستادن سيگنال ميکند و اين نشان ميدهد اجزاي مختلف ماهواره در همان چند دقيقه کار کرده و سينگالها را فرستاده است.
معتمدي اضافه کرد: همکاران ما از روي اطلاعات دريافتي از سيگنالهاي ارسالي تحليل ميکنند که چه اتفاقي در مسير افتاده است و با همين سيگنالهاي دريافتي توانستند تشخيص بدهند که ماهواره نتوانسته در مسير اصلي قرار گيرد.
وي افزود: کشورها و سازمانهايي که در اين زمينه فعاليت هاي خود را شروع کرده و توانسته اند وارد باشگاه پرتاب کنندهها شوند 4 و يا 5 کشور در جهان بيشتر نيستند، از اين گونه مسائل به طور طبيعي داشته اند هر چند که در برخي مواقع يک درصد خطا نيز مورد پذيرش نيست.
رئيس دانشگاه صنعتي اميرکبير افزود: به لحاظ فني و تکنولوژي گام مؤثري در کشور برداشته شده است و اميدواريم بتوانيم به صورت کاربردي در نمونههاي بعدي پرتاب موفقيت آميزي داشته باشيم تا بتوانيم از نتايج آن بهرهمند شويم.
بازار