ايسنا/ براي نخستين بار در جهان بر اساس تحقيق محققان مازندراني به کمک اساتيد دانشگاه علوم پزشکي مشهد، ترکيبهاي سرطانزا سيب زميني سرخ شده تشخيص داده ميشود.
تحقيق مشترک محققاني از دو دانشگاه علوم کشاورزي ساري و علوم پزشکي مشهد، منجر به تشخيص ترکيبهاي سرطانزا سيبزميني سرخشده است.
بر اين اساس، محققان رضا اسماعيل زاده کناري، رضا فرهمندفر و مريم اثنيعشري از اعضاي گروه علوم و صنايع غذايي دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي ساري با خليل آبنوس و سيدمحمد تقديسي از اعضاي گروه شيمي داروئي و بيوتکنولوژي دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي مشهد براي نخستين بار در جهان موفق به توليد سنسورهاي الکتروشيميايي، فلوروسانسي بر پايه ssDNA و GelRed و نوري بر پايه dsDNA و نانوذره طلا جهت تشخيص اکريل آميد در سيب زميني سرخ شده شدند .
رضا اسماعيل زادهکناري عضو هيئت علمي دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي ساري در گفتوگو با ايسنا مازندران با اشاره به اينکه محققان دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي ساري موفق به طراحي سنسورهاي نوين در تشخيص ترکيبات سرطانزا سيب زميني سرخ شده، شدهاند، اظهار کرد: اين موضوع رساله دکتري دانشجو مريم اثني عشري از دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي ساري بود که به صورت مشترک با دو استاد از دانشگاه علوم پزشکي مشهد صورت گرفت.
وي در ادامه با بيان اينکه اکريل آميد ماده اي سرطانزا و خطرناک است که در هنگام فرآوري موادغذايي در دماي بالا طي واکنش مايلارد توليد مي شود، تصريح کرد: اين ماده سرطانزا روش هاي تشخيصي گران قيمتي دارد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي ساري افزود: بر اساس تحقيقات به عمل آمده سنسورهاي الکتروشيميايي بر پايه الکترود طلا و همچنين يک سنسور نوري بر پايه اليگونوکلئوتيد و نانوذرات طلا ساخته شد.
رئيس پژوهشکده علوم صنايع غذايي مازندران يادآور شد: اين سنسورها هم از نظر سرعت اندازهگيري و دقت و هم هزينه نسبت به روش هاي آناليز دستگاهي برتري دارد.
اسماعيلزاده در ادامه اضافه کرد: براي نخستين بار نتيجه اين رساله دکترا به دو مقالهاي تبديل شد که در بهترين ژورنال هاي دنيا به چاپ رسيده است.
بازار