ايسنا/ سازمان تحقيقات دفاعي پيشرفته وزارت دفاع آمريکا(دارپا) قصد دارد در يک پژوهش جديد، امکان کنترل ماشينها را از راه دور و با کمک قدرت فکر براي انسان فراهم کند.
دارپا قصد دارد هوش مصنوعي را در رابطهاي عصبي به کار گيرد تا به انسانها امکان دهد ماشينها را با فکر خود کنترل کنند.
سازمان تحقيقات دفاعي پيشرفته پنتاگون در حال بررسي نحوه به کارگيري هوش مصنوعي براي بهبود فناوريهايي است که مغز و بدن را در سيستمهاي نظامي به هم متصل ميکنند.
دارپا اخيراً يک گروه پژوهشي را به کار گرفته تا پژوهش در مورد نحوه بهبود نسل جديد فناوريهاي مربوط به علوم اعصاب را با کمک هوش مصنوعي آغاز کند. اين نسل جديد از فناوري، به انسانها امکان ميدهد از راه دور ماشينها را کنترل و با آنها ارتباط برقرار کنند؛ بدين ترتيب، انسانها ميتوانند اعضاي مصنوعي را کنترل کنند، افکار را به صورت متن درآورند و به پهپادهاي در حال پرواز به صورت تلهپاتي متصل شوند. هدف دارپا در برنامه مربوط به واسطههاي عصبي اين است که هوش مصنوعي بتواند سيستمها را به شکلي بادوامتر، کارآمدتر و مؤثرتر ارائه دهد.
يکي از بزرگترين مشکلاتي که پژوهشگران هنگام ابداع واسطههاي عصبي با آن روبهرو هستند، سازگار کردن اين فناوري به تغييرات مغز است. مغز ما پيوسته نورونها را به دست ميآورد و از دست ميدهد؛ در نتيجه ماشينها اغلب بايد با تغيير اتصالات ميان نورونها سازگار شوند.
ممکن است پژوهشگران با کمک هوش مصنوعي موفق شوند سيستمها را طوري آموزش دهند که بتوانند خود را به صورت خودکار با اين تغييرات سازگار کنند. آنها قصد دارند الگوريتمهايي ارائه دهند که هنگام کاهش يا افزايش نورونها، توانايي وساطت ميان سيستم و مغز را داشته باشند.
پژوهشگران قصد دارند در اين برنامه، روشهايي براي غلبه بر يکي ديگر از محدوديتهاي واسطههاي عصبي يعني بدن انسان ارائه دهند.
مغز، اطلاعات حسي را از عصبهايي که در سراسر بدن گسترش يافتهاند، دريافت ميکند. پژوهشگران قصد دارند در اين برنامه، يک واسطه مبتني بر هوش مصنوعي بسازند که ميتواند بدن را با سيگنالهاي مصنوعي تحريک کند و احساساتي مانند احساس سوختن بدون وجود گرما يا حس لامسه بدون تماس فيزيکي را پديد آورد.
چنين سيستمي، ظرفيت اطلاعات را در عصبهاي اصلي به حداکثر خواهد رساند. دارپا براي اين پروژه، يک ميليون دلار بودجه در نظر گرفته و ۱۸ ماه نيز براي ارائه نمونه ابتدايي تخمين زده شده است.
بازار