ايسنا/ پژوهشگران آمريکايي پس از يک دهه اکنون يک روش آزمايش خون که توسط آن بتوان بيماران در معرض خطر "اختلال استرس پس از آسيب رواني" را شناسايي کرد، توسعه دادهاند.
به نقل از گيزمگ، پژوهشگران "دانشکده پزشکي دانشگاه اينديانا"(Indiana University School of Medicine) ايالات متحده آمريکا يک دهه است که بر روي توسعه يک روش آزمايش خون که توسط آن بتوانند "اختلال استرسي پس از آسيب رواني"(PTSD) را تشخيص دهند، تلاش ميکنند و اکنون پس از گذشت سالها موفق به توسعه آزمايش خون مبتني بر شاخص زيستي ژنتيکي شدهاند.
اختلال استرسي پس از آسيب رواني يا اختلال تنشزاي پس از رويداد(Posttraumatic stress disorder) يا (PTSD)، نشانگان يا سندرمي است که پس از مشاهده، تجربهٔ مستقيم يا شنيدن يک عامل استرسزا و آسيبزاي شديد روي ميدهد که ميتواند به مرگ واقعي يا تهديد به مرگ يا وقوع يک سانحه جدي منجر شود.
با اين آزمايش خون پزشکان ميتوانند افرادي را که در معرض خطر اختلال استرسي پس از آسيب رواني قرار دارند، شناسايي کنند.
پژوهشگران طي اين مطالعه بر روي ارتباط ميان شاخصهاي زيستي مبتني بر خون و احساسات ذهني و استرس رواني متمرکز شده بودند. در مطالعه اخير پژوهشگران کهنهسربازان مبتلا به اختلال استرسي پس از آسيب رواني را مورد آزمايش قرار دادند.
در نهايت پژوهشگران موفق به شناسايي ۲۸۵ شاخص زيستي خاص در خون شدند که اين شاخصها با اختلال استرسي پس از آسيب رواني مرتبط بود. بيش از ۲۶۹ ژن مختلف ديگر مرتبط با آن شاخصهاي زيستي نيز شناسايي شدند.
آزمايش خون مذکور اگر با موفقيت مورد استفاده باليني قرار گيرد، ميتواند کمک بسيار بزرگي به بيماران و پزشکان کند زيرا پزشکان توسط آن ميتوانند شدت اختلال استرسي پس از آسيب رواني بيماران را بسنجند.
يافتههاي اين مطالعه در مجله "Molecular Psychiatry" منتشر شد.
بازار