سيناپرس/ سيد سعيد هاشمي زاده-مديرعامل شرکت دانشبنيان پيشگامان گيتي سبز، گفت: حدود 70 درصد فرمولاسيون ماده توليدي ما گياهي است و سعي داريم در آينده اين ميزان را به 100 درصد ارتقا دهيم تا بتوانيم مواد غير پلاستيکي گياهي باکيفيت پلاستيک توليد شود.
شرکت دانشبنيان پيشگامان گيتي سبز از سال 1390 فعاليت خود را در حوزه توليد بيوپليمرهاي زيست تخريب پذير با همکاري شهرک علمي تحقيقاتي اصفهان آغاز کرده و نتوانسته با توسعه اين تکنولوژي گامي مؤثر براي جلوگيري از آلودگي محيط زيست و ارتقاي سلامت عمومي بردارد.
سيد سعيد هاشمي زاده،مديرعامل شرکت دانشبنيان پيشگامان گيتي سبز دراستان اصفهان در گفتگو با خبرنگار سيناپرس، در اين خصوص اظهار کرد: شاخص ترين محصول اين شرکت توليد مواد اوليه براي ساخت ظروف يکبار مصرف گياهي است.
وي افزود: در حال حاضر توانستهايم اين محصول را به فاز تجاري و توليد انبوه برسانيم و تأمينکننده کارخانجات توليدکننده محصولات گياهي باشيم.
مديرعامل شرکت پيشگامان گيتي سبز ادامه داد: حدود 10 شرکت در کشور اين مواد را توليد و به کارخانجات توليد ظروف يکبار مصرف عرضه ميکنند، در حال حاضر اين تکنولوژي را به چند شرکت فروختهايم.
وي در خصوص مزيتهاي مواد توليدي اين شرکت نسبت به ساير رقبا اذعان کرد: طبق خواصي که بيوپليمرها دارند، درصدهاي ترکيب اين مواد با هم متفاوت است، لذا مشتريها و توليدکنندگان ظروف به دنبال توليد ظروف باکيفيت و مستحکمي هستند که کمترين ميزان پلاستيک در آنها استفاده شده باشد.
نشاسته ذرت و نشاسته سيب زميني بهترين پليمر براي جايگزيني پلاستيک
هاشمي زاده با تأکيد بر اينکه بهبود کيفيت محصول و برند سازي از ديگر اقدامات اين شرکت در آينده خواهد بود، ابراز کرد: حدود 70 درصد فرمولاسيون ماده توليدي ما گياهي است و سعي داريم در آينده اين ميزان را به 100 درصد ارتقا دهيم.
وي تأکيد کرد: سعي بر آن است تا بتوانيم مواد غير پلاستيکي گياهي باکيفيت پلاستيک توليد شود که بهترين پليمر براي جايگزيني پلاستيک ميتواند نشاسته ذرت، نشاسته سيب زميني و حتي نشاسته گندم باشد که ازنظر کيفيت بهترين آنها نشاسته ذرت است.
مديرعامل شرکت پيشگامان گيتي سبز با بيان اينکه نشاسته ذرت خواص پليمري بهتري داشته و فراواني آن در بازار داخل زياد است، گفت: مادهاي را خلق کردهايم که ترکيبي از نشاسته و افزودني است و حتي مجبوريم درصد کمي از پلاستيک نيز استفاده کنيم اما هر چه از پلاستيک کمتر استفاده کنيم ارزش بيشتري خواهد داشت.
وي تأکيد کرد: به عنوان شرکت دانشبنيان سعي کرديم مقدار پلاستيک استفاده شده را کاهش دهيم تا هم ازنظر اقتصادي مقرون به صرفه بوده و از مشتقات نفتي کمتر استفاده شود، هم در طبيعت کمتر طول عمر داشته باشد و هم به ارتقاي سلامت جامعه کمک کند.
هاشمي زاده با بيان اينکه به دليل محدوديت هاي موجود فعلاً تکنولوژي رسيدن به ماده 100 درصد گياهي در داخل وجود ندارد، اضافه کرد: مادهاي خارجي وجود دارد که برتر از نشاسته ذرت است اما وارداتي است و قيمت آن هم زياد بوده و به دليل شرايط موجود در کشور، مجبوريم دست نگه داريم تا در آينده به آن برسيم.
استفاده از ظروف گياهي در ماکروويو
وي در ادامه درباره کيفيت مواد پليمري بيان کرد: پليمرها موادي دارند که اگر مواد غذايي داخل آنها ريخته شود ماده غذايي در آن نشت پيدا ميکنند حتي در ظروف کاغذي نيز يک پوشش پلاستيک نازک رويشان کشيده شده تا آب به آنها نفوذ نکند و در اصل مواد غذايي با پلاستيک در تماس هستند اما محصول ما ساختار ديگري دارد.
مديرعامل شرکت پيشگامان گيتي سبز ابراز کرد: خوشبختانه پليمرهاي توليدي ما به گونه اي هستند که اگر مواد غذايي داغ و چرب در آنها ريخته شود هيچگونه خطري براي سلامت انسانها ندارند و حتي ظروف توليدي با اين پليمرها ميتوانند در ماکروويو هم قرار بگيرند.
توليدکنندگان در تلاشاند تا به تعطيلي کشانده نشوند
وي همچنين در خصوص شعار سال و رونق توليد در کشور تصريح کرد: متأسفانه برنامه منسجمي در بحث توليد وجود ندارد، همه توليدکنندگان در تلاشاند تا به تعطيلي کشانده نشوند و چرخه توليد برقرار باشد.
هاشمي زاده با بيان اينکه در حال حاضر 20 نفر نيروي نخبه و کارگر بخش توليد در شرکت پيشگامان گيتي سبز مشغول به کارند، ادامه داد: براي رونق توليد قصد داريم ماشينآلات، بازار فروش و تعداد کارگران خود را توسعه دهيم.
وي خاطرنشان کرد: همچنين صادرات از ديگر اهداف ما است به طوري که در اين زمينه بر کشورهاي حاشيه خليج فارس به ويژه عراق برنامهريزي کرده و پيشنهادهايي داشتهايم.
بازار