ايسنا/ استارتاپ "نورالينک"( Neuralink) به مؤسس آن "ايلان ماسک" است، توانسته بخش زيادي از سرمايهگذاري هدف خود براي پروژه اتصال مغز انسان به رايانه را جمعآوري کند.
استارتاپ "نورالينک"(Neuralink) قصد دارد با ساخت تراشههاي رايانهاي قابل کاشت در داخل مغز انسان، مرز بين بشر و ماشين را کم رنگتر کند.
اين شرکت قصد داشت که ميزان ۵۱ ميليون دلار بودجه براي اين منظور جمعآوري کند که حال توانسته ۳۹ ميليون دلار از اين ميزان را به دست آورد.
سرمايهگذاريهاي اوليه به دو سال پيش باز ميگردد. زماني که اين استارتاپ اعلام کرد ۲۷ ميليون دلار بودجه به دست آورده است. البته هدف شرکت در آن زمان اين بود که ۱۰۰ ميليون دلار بودجه کسب کند.
"ايلان ماسک" در صفحه خود در توئيتر اعلام کرد که فناوري شرکت "نورالينک" در آيندهاي نزديک توسعه مييابد.
ماسک در سال ۲۰۱۶ ميلادي با راه اندازي اين استارتاپ از ساخت "نوعي رابط مغز " با نام "نورالينک" خبر داد که به کاربران امکان اتصال مستقيم به اينترنت از طريق مغزشان را ميدهد. به گفته ماسک اين فناوري لازم است تا تمام انسانها به اندازه هوش مصنوعي باهوش شوند.
گفته ميشود اين تراشه حس لامسه کاربران را بازيابي ميکند. اين پردازنده سيگنالهاي پيچيدهاي را رمزگشايي ميکند که در داخل مغز انسان شکل گرفتهاند؛ سپس تراشه آنها را به رقم تبديل ميکند تا بتواند اين سيگنالها را پردازش کند.

در نتيجه شخصي که اين تراشه در مغز وي کار گذاشته ميشود، امکان کنترل کردن عملکرد عضلات بدن را پيدا ميکند.
تراشههايي از اين دست قادرند به درمان طيفي از اختلالات ناتوانکننده عصبي مانند پارکينسون و آلزايمر کمک کنند. اين تراشهها همچنين ميتوانند به افرادي که از سکته مغزي و معلوليت ناشي از آسيبهاي نخاعي رنج ميبرند، کمک کنند.
گفته ميشود تراشههاي قابل کاشت در مغز بايد بسيار کوچک و از لحاظ انرژي تا حد زيادي کارآمد باشند.
ماسک گفته بود که استفاده از اين فناوري به نوعي يک همزيستي با هوش مصنوعي به شمار ميآيد.
بازار