سيناپرس/ پژوهشگران نشان دادند که ترکيب نانو ذرات نقره با نوعي پپتيد ميتواند باکتريهاي مقاوم در برابر آنتيبيوتيک را از بين ببرد.
باکتريها درحال تغيير هستند ومقاومت باکتريايي در حال تبديل شدن به چالشي جهاني است. سالانه در اروپا 33 هزارنفر دراثر مقاومت باکتريايي جان خود را از دست ميدهند، بنابراين بايد به دنبال روشهاي جديدي براي مقابله با باکتريها بود.
در تحقيقات تازه اي که توسط موسسه علوم هند، موسسه باز و کالج JNTUA انجام شد، محققان نشان دادند که ازترکيب نانو ذرات نقره و پپتيدها ميتوان براي ازبين بردن باکتريهاي مقاوم در برابر دارو استفاده کرد.
پپتيدهاي ضدميکروب، رشتههاي کوتاه از اسيدهاي امينه بوده که در سيستم ايمني بدن انسان وجود دارند و ميتوانند انواع مختلف باکتريها را از بين ببرند، نانو ذرات نقره که ابعاد کمتر از 100 نانومتر دارند داراي قابليت ميکروبکشي هستند.
در مقالهاي که محققان در نشريه Scientific Reports منتشر کردند، نشان دادند که ترکيب اين دوعامل ميتواند براي از بين بردن باکتريها مناسب باشد، در واقع پپتيدها در صورت اتصال به نانوذرات نقره، اثربخشي ضدميکروب بالايي دارند.
در اين پروژه محققان سطح پپتيدهاي ضدميکروب را با اسيدآمينه سيستئين پوشش دادند که با اين کار، اتصال نانوذرات نقره به اين رشتهها امکانپذير ميشود، افزودن اسيدآمينه سيستئين نه تنها موجب اتصال نانوذرات نقره ميشود بلکه خاصيت ضدميکروبي را نيز در اين کمپلکس افزايش ميدهد.
اين گروه تحقيقاتي از کمپلکس نانوذرات/پپتيد براي از بين بردن چند نوع باکتري مختلف که نسبت به آنتيبيوتيک مقاوم بودند، استفاده کردند. نتايج يافتههاي آنها نشان داد که اين کمپلکس نسبت به پپتيد منفرد اثربخشي 10 برابر بيشتر دارد.
بررسي ساز و کار اين فرآيند نشان داد که در اثر استفاده از اين کمپلکس، ديواره سلولي توسط پپتيد پاره ميشود و سپس نانوذرات نقره وارد سلول ميشوند و با اتصال به DNA سلول آن را از بين ميبرند.
يافتههاي محققان نشان داد که با اين روش ميتوان در غلظتهاي بسيار کم از کمپلکس بهمنظور از بين بردن باکتري استفاده کرد.
بازار