ايسنا/ پژوهشگران انگليسي در بررسي جديد خود دريافتند که ميتوان کارايي سلولهاي خورشيدي را با کمک يک عنصر شيميايي افزايش داد.
پژوهشگران توانستهاند دليل تأثير عنصر شيميايي سلنيوم را بر کارايي سلولهاي خورشيدي کشف کنند تا از آن براي پيشرفت اين فناوري استفاده شود.
پژوهشگران "دانشگاه لوبرو"(Loughborough University) انگلستان در بررسي جديدي تلاش کردند مکانيسمي که سلنيوم به وسيله آن، عملکرد "کادميم تلوريد"(CdTe) را تقويت ميکند، بررسي کنند. اين پژوهش نشان ميدهد پنلهاي خورشيدي داراي کادميم تلوريد، ارزانترين نوع انرژي خورشيدي را ارائه ميدهند.
به کار بردن سلنيوم در پنلهاي کادميم تلوريد ميتواند کارآيي آنها را از ۱۹.۵ درصد به ۲۲.۱ درصد برساند. پژوهشها پيش از اين نيز نشان داده بودند که وجود سلنيوم ميتواند به کاهش گپ انرژي ماده جذبکننده انرژي کمک کند و جريان انرژي را در سلول خورشيدي افزايش دهد اما کارايي آن را به طور کامل توضيح نداده بودند. پژوهشگران دانشگاه لوبرو با بررسي مقدار نور منتشر شده از پنلها توانستند اين معما را حل کنند. آنها دريافتند که سلنيوم ميتواند تابناکي ماده جذب کننده را افزايش دهد و نقصهاي مهمي که در لايه جذب کننده وجود دارند، از بين ببرد.
"تام فيدوسيا"(Tom Fiducia)، دانشجوي مقطع دکتري دانشگاه لوبرو و سرپرست اين پروژه گفت: اگرچه اين موضوع، بر خلاف معمول است اما سلول سوختي که بدون نقص باشد، کارايي بالايي در انتشار نور خواهد داشت و تابناکي آن قويتر خواهد بود.
وي افزود: حال که مکانيسم وراي اين عنصر مشخص شده، ميتوان از آن براي بهبود عملکرد سلولهاي خورشيدي کادميم تلوريد استفاده کرد تا هزينه به کار بردن انرژي خورشيدي کاهش يابد. براي مثال ميتوانيم مقدار سلنيوم را در ابزار گوناگون افزايش و يا ميزان پخش آن را در سلولهاي خورشيدي تغيير دهيم. در صورتي که کارايي سلولهاي خورشيدي افزايش يابد، هزينه الکتريسيته به ميزان قابل توجهي کاهش خواهد يافت و شاهد تأثر مثبت آن بر نواحي سازگار با اين فناوري خواهيم بود.
اين پژوهش، در مجله "Nature Energy" به چاپ رسيد.
بازار