فارس/ تحقيقات جديد نشان داد خاکي که ممکن است ما در دوران کودکي خورده باشيم، حاوي يک نوع باکتري است که سيستم ايمني را تقويت ميکند.
طبق اين مطالعه، باکتري «مايکوباکتريوم واکه» ميتواند اسيد چرب منحصربفردي را توليد کند که داراي خاصيت ضد التهابي است.
در سال 1980 يک دانشمند بريتانيايي فرضيهاي را مطرح کرد مبني براينکه افزايش ميزان آلرژي و آسم در جامعه مدرن ميتواند به دليل رشد اختلال وسواس فکري باشد؛ اين فرضيه بعدها در قالب "فرضيه بهداشت" ارائه شد و به اين معني است که قرار گرفتن در معرض عوامل خاصي براي سيستم ايمني مناسب است.
«کريستوفر لوري»، از دانشگاه «کلورادو بولدر»، چندين سال به طور ويژه در مورد اينکه چگونه قرار گرفتن در معرض باکتريهاي خاص ميتواند سيستم ايمني را بهبود بخشد و خطر افزايش استرس مرتبط با بيماريهاي روحي را کاهش دهد، تحقيقاتي را انجام داد.
يکي از جالبترين تحقيقات اخير لوري تمرکز بر روي باکتري به نام «مايکوباکتريوم واکه» است. اين باکتري براي نخستين بار در سال 1990 در خاک نزديکي سواحل درياچه «کيوگا» در اوگاندا کشف شد. محققان در ابتدا، اثر اين باکتري را بر روي سيستم ايمني بررسي کردند و در مطالعات بعدي دريافتند که اين باکتري داراي اثرات ضد افسردگي چشمگيري است.
طبق اين گزارش، محققان براي آزمايشات بيشتر در مورد اثرات مايکوباکتريوم واکه، اين باکتري را به موشها تزريق کردند و سپس آنها را در معرض عوامل استرسزا قرار دادند؛ در پايان اين آزمايش محققان مشاهده کردند که حيوانات اختلالات استرسي پس از آسيب رواني را کاهش دادند.
اين مطالعات نشان ميدهد که اين باکتري نه تنها از شروع افسردگي جلوگيري ميکند بلکه ميتواند به عنوان يک عامل محافظتکننده قبل از رويدادهاي استرسزا به عنوان يک واکسن استرس عمل کند.
گفتني است؛ اين باکتري قادر است تا با توليد ليپيدي به نام «10(Z)-hexadecenoic acid» به طور مستقيم فعاليت التهابي در سلولهاي ايمني را کاهش دهد.
بازار