مهر/ شناسايي آلودگي هاي آب آشاميدني و ديگر مايعات معمولاً مستلزم انجام بررسيهاي پرهزينه و وقت گير شيميايي است، اما محققان روشي ارزان و سريع را براي اين کار ابداع کرده اند.
در اين روش از نور و تبديل آن به صوت براي شناسايي ناخالصيها و ميکروبهاي آب استفاده ميشود تا در نهايت بتوان تصميم گرفت، آب بررسي شده قابل آشاميدن هست يا خير.
دستگاه مورد استفاده بدين منظور در دانشگاه ميسوري ساخته شده و در آن از يک دستگاه ليزري که در اصل براي پاکسازي خالکوبي هاي بدن مورد استفاده قرار ميگيرد، به منظور انتشار نورهاي ليزري منقطع در هر ۱۰ نانو ثانيه بهره گرفته ميشود.
اين نورهاي ليزري از طريق يک کابل فيبر نوري به عمق نمونه آب منتقل ميشوند و البته در انتهاي کابل يک نوار الکتريکي مايع نيز وجود دارد.

مجموعه اين فعل و انفعالات منجر به وقوع رويدادي موسوم به اثر فوتوآکوستيک ميشود که رد قالب آن نور به سرعت گرم شده و باعث لرزش و انتشار پالسهاي صوتي ميشود.
انتقال امواج صدا در آب و ديگر مايعات توسط يک ميکروفون شناسايي ميشود و با بررسي فاصله زماني اين رويدادها بعد از هر تابش ۱۰ نانوثانيه اي ميتوان سرعت موج در حال حرکت در آب را اندازه گرفت. اگر سرعت حرکت موج بالا نباشد ميتوان نتيجه گرفت که املاح زيادي در آن وجود دارد و به طور قطع آب يادشده براي نوشيدن مناسب نيست. انتظار ميرود اين فناوري در آينده نزديک در کشورهاي در حال توسعه مورد استفاده قرار بگيرد.
بازار