ايسنا/ پژوهشگران اسپانيايي اخيرا دريافتهاند نوزاداني که با زايمان سزارين متولد شدهاند نه تنها بهره هوشي کمتري نسبت به نوزادان متولد شده با زايمان طبيعي دارند بلکه رشد شناختي آنها نيز پايين است.
پژوهشگران "دانشگاه مالاگا"(University of Malaga) اسپانيا در مطالعه اخيرشان دريافتهاند نوع زايمان ميتواند تاثيرات متفاوتي بر رشد شناختي کودک داشته باشد.
"رشد شناختي"(Cognitive development) يکي از شاخههاي رشته تحصيلي علوم اعصاب و روانشناسي است که در آن پژوهشگران نحوه پردازش اطلاعات، مهارت ادراکي، يادگيري زبان و ساير جنبههاي رشد مغز و رشد شناختي کودک را مورد بررسي قرار ميدهند.
طي اين مطالعه پژوهشگران دريافتهاند نوزادان دوقلويي که با عمل جراحي سزارين متولد شدهاند داراي رشد شناختي ضعيفتري نسبت به نوزادان دوقلويي که توسط عمل جراحي طبيعي به دنيا آمدهاند هستند. اين اولين بار است که تأثير نوع به دنيا امدن در دوقلوها بررسي شده است. در برخي موارد نحوه زايمان مادران بر هوش کوکان نيز تاثير ميگذارد.
"گونزالز مسا"(González Mesa) استاد دانشکده زنان "دانشگاه مالاگا" گفت: ما طي اين مطالعه دريافتيم که زايمان به روش سزارين خطر کاهش رشد شناختي را افزايش ميدهد و اين در حالي است که در زايمان طبيعي اين اتفاق رخ نميدهد.
طي اين مطالعه پژوهشگران ۱۶۰ نوزاد دوقلو متولد شده در بيمارستان "Materno-Infantil" در مالاگا را در سال ۲۰۰۵ مورد بررسي قرار دادند. طي اين مطالعه ۵۵ درصد از دوقلوها با زايمان طبيعي و ۴۵ درصد دوقلوها با زايمان سزارين متولد شده بودند. در گام بعدي رشد روانشناختي نوزادان را مورد بررسي قررار دادند و دريافتند نوزاداني که با عمل جراحي سزارين متولد شده بودند داراي "ظرفيت ذهني"(intellectual level) و رشد شناختي پاييني بودند.
يافتههاي اين مطالعه در مجله "Frontiers in Psychology" منتشر شد.
بازار