ديجياتو/ ميشل مايور، اخترشناس سوييسي که چند روز پيش به خاطر کشف نخستين سياره فراخورشيدي برنده جايزه نوبل فيزيک ۲۰۱۹ شد، بر اين باور است که انسان هرگز به خارج از منظومه شمسي سفر نخواهد کرد و به همين خاطر بايد تغييرات اقليمي را جدي بگيرد.
مايور و «ديديه کلاز» در سال ۱۹۹۵ «پگاسي۵۱» را به عنوان نخستين اگزوپلنت شناسايي کردند. اخترشناسان از آن زمان حدود ۴۰۰۰ سياره با ويژگي هاي مشابه کشف کرده اند اما مايور مدعي است انسان هرگز پايش را روي آنها نخواهد گذاشت:
بگذاريد شفاف بگويم مهاجرت به اگزوپلنت ها در کار نخواهد بود. اين سياره ها در بهترين حالت چند سال نوري با ما فاصله دارند که با ابزارهاي کنوني به معني صدها ميليون روز است.
سياره فراخورشيدي
مايور معتقد است به جاي سرگرم شدن با روياي مهاجرت به اين مناطق، بايد حواسمان به سياره خودمان باشد. از نظر او ديدگاه کساني که مي گويند اگر روزي زمين قابل سکونت نباشد به سياره ديگري مهاجرت مي کنيم، از اساس ديوانه وار است.
به نظر مي رسد حق با مايور است. رقابت فضايي کنوني شايد پاسخي به بحران اقليمي نباشد اما حواس بسياري را از فجايع زيست محيطي که همين حالا زمين با آنها مواجه شده، پرت کرده است.
بسياري اميدوارند تئوري هايي نظير ماشين وارپ و کوانتوم سفرهاي نوري را ممکن سازند، اما اگر اين نظريات نادرست از آب درآيند يا به هر دليلي قادر به عملي کردن آنها نباشيم آنگاه تنها گزينه زميني خواهد بود که به واسطه تغييرات اقليمي حال و روز خوشي ندارد.
شايد برخي به ماه و مريخ به عنوان سکونت هاي بعدي چشم داشته باشند اما ماه وسعت چنداني ندارد و مريخ هم علي رغم جاه طلبي هاي ايلان ماسک قابل سکونت نيست.
بازار