ايسنا/ پژوهشگران "دانشگاه هاروارد" در بررسي جديدي دريافتند که شايد بتوان به کمک ژندرماني، با بيماريهاي مرتبط با افزايش سن مقابله کرد.
پژوهش جديدي که روي موشها انجام شده، نشان ميدهد که شايد يک راهبرد جديد بتواند به افزايش طول عمر کمک کند.
با افزايش سن انسانها، امکان ابتلا به بيماريهايي از جمله حمله قلبي، آسيب کبدي، ديابت و اضافه وزن در آنها تقويت ميشود و وجود هر بيماري، به افزايش خطر ابتلا به بيماريهاي ديگر ميانجامد؛ در نتيجه بيماران مجبور ميشوند تا چندين نوع دارو مصرف کنند. مصرف داروهاي گوناگون، عوارض جانبي متفاوتي را نيز به همراه دارد.
بررسي جديد پژوهشگران "دانشگاه هاروارد"(Harvard University) نشان ميدهد که شايد بتوان براي درمان بيماريهاي متعدد، فقط از يک روش درماني استفاده کرد. آنها در اين بررسي دريافتند نوع خاصي از ژندرماني که مبتني بر يک ويروس خاص موسوم به "ويروس آدنو اسوشيتد"(AAV) است، ميتواند چندين بيماري مرتبط با افزايش سن را بهبود ببخشد و به افزايش طول عمر کمک کند.
"نوح ديويدسون"(Noah Davidsohn)، نويسنده ارشد اين پژوهش گفت: نتايج اين پژوهش نشان ميدهند که شايد ژندرماني بتواند نسبت به روشهاي کنوني درمان، کارآمدتر باشد. همه انسانها تمايل دارند تا زماني که ممکن است، سالم بمانند. اين پژوهش، نخستين گام براي کاهش امکان ابتلا به بيماريهايي به شمار ميرود که توانايي افراد مسن را از بين ميبرند.
ديويدسون و همکارانش، سه ژن موسوم به "FGF21"، sTGFβR2" و " αKlotho" را شناسايي کردند که ميتوانند در افزايش سلامت و طول عمر موثر باشند. اين ژنها در آزمايشهاي مربوط به پژوهش، تاثير خود را در بهبود سلامت و طول عمر موشها نشان دادند. فرضيه پژوهشگران اين است که شايد به کار بردن رونوشتهاي اضافه از اين ژنها در موشها با کمک ژندرماني، بتوانند به مقابله با بيماريهاي مرتبط با افزايش سن کمک کنند و مزايايي را براي سلامتي به همراه داشته باشند.
پژوهشگران، ساختارهاي جداگانه ژن درماني را براي هر ژن به وجود آوردند و سپس آنها را به موشهاي مبتلا به اضافهوزن، ديابت نوع دو، مشکل قلبي و نارسايي کليه تزريق کردند تا پيامدهاي حاصل از اين کار را مورد بررسي قرار دهند.
نکته مهم اين بود که ژنهاي تزريق شده، از ژنوم طبيعي موشها جدا باقي ماندند و DNA آنها را اصلاح نکردند؛ در نتيجه امکان ندارد که به حيوانات ديگر و يا نسلهاي آينده منتقل شوند.
اين پژوهش، در مجله "PNAS" به چاپ رسيد.
بازار