ايسنا/ پژوهشگران "دانشگاه ملي سنگاپور" (National University of Singapore) موفق به توسعه سيستمي هوشمند شدهاند که افراد توسط آن ميتوانند به راحتي و بسيار سريع جلبکهاي مضر موجود در آب را تشخيص دهند.
پژوهشگران سيستم جديدي توسعه دادهاند که ميتواند ظرف چند دقيقه جلبکهاي مضر موجود در آب را شناسايي کند.
به طور معمول پژوهشگران ابتدا جلبکهاي بالقوه مضر را که حدس ميزنند در آب وجود دارد، جمعآوريو سپس آن نمونهها را به آزمايشگاه منتقل ميکنند.
مشکل اين است که با رسيدن اين نمونهها به آزمايشگاه، جمعيت جلبک ممکن است به ميزان قابل توجهي افزايش يافته باشد. گاها حتي شرايط به گونهاي ميشود که به مردم محلي اطلاع ميدهند آبها را پيش از نوشيدن بجوشانند.
با توجه به اين نکته، دانشمندان دانشگاه ملي سنگاپور سيستمي متشکل از سه بخش شامل يک پلتفرم چاپ سهبعدي حاوي الکترونيک، گوشي هوشمندي که بر روي پلتفرم قرار ميگيرد و يک تراشه ميکروفلوئيد قابل استفاده مجدد را توسعه دادهاند.
اين تراشه در پليمري معروف به "اکسيد تيتانيوم فتالوسيانين" (titanium oxide phthalocyanine) پوشش داده شده است که هنگام قرار گرفتن در معرض نور، جريان الکتريکي ايجاد ميکند. اين صفحه روي گوشي هوشمند قرار ميگيرد و پس از آن قطرات آب روي آن قرار ميگيرند.
سپس تلفن يک الگوي نوري متشکل از مناطق سبک و تاريک را روي تراشه طراحي ميکند و باعث ايجاد تغيير در ولتاژ در سطح آن ميشود. اين امر باعث تغيير در کشش سطحي قطرات ميشود و باعث ميشود که آنها به مناطق تاريک سرازير شوند.
در آنجا، کانالهاي ريز ميکروفلوئيديک در سطح تراشه، آب را به قسمت شفاف دستگاه، بالاي دوربين گوشيهاي هوشمند هدايت ميکنند. علاوه بر اين هنگاميکه آب از طريق اين کانالها حرکت ميکند با مواد شيميايي موجود در جلبکها ترکيب ميشود. اين تلفن با کمک منبع نور ال.اي.دي و يک فيلتر سبز که درون اين پلتفرم قرار دارد، ميتواند از نمونه آب عکس بگيرد و تعداد جلبکها را شمرده و مشخص ميکند. اين موضوع به کاربران اين امکان را ميدهد تا دريابند چه ميزان سطح جلبک خطرناک در آب وجود دارد. اين سيستم با دقت ۹۰ درصد موفق به شناسايي و شمارش جلبکها شد. تمام اين مراحل تنها در ۱۵ دقيقه انجام ميشود و هزينه اين سيستم تنها ۲۲۰ دلار است.
يافتههاي اين مطالعه در مجله "Harmful Algae" منتشر شد.
بازار