مهر/ محققان از فرايند انفجار يک ستاره دنباله دار عکاسي کرده اند. اين فرايند ۲۰ روز طول کشيده و طي آن ۲.۲ ميليون پوند يخ و غبار منتشر شده است.
ماهواره سياره ياب ناسا (TESS) به طور کامل و دقيق فرايند انفجار يک ستاره دنباله دار را ثبت کرده است.
اين ماهواره لحظه انفجار يخ و گرد و غبار از ستاره دنباله دار۴۶P/Wirtanen را در سال ۲۰۱۸ ثبت کرده است. در زمان ثبت عکس هاي اين رويداد، فاصله ستاره دنباله دار تا زمين به کمترين ميزان رسيده بوده است.
اين انفجار به مدت ۲۰ روز ادامه داشته و ۲.۲ ميليون پوند يخ و غبار در فضا منتشر شده است. ناسا با کمک مجموعه اي از تصاوير يک تايم لپس از اين رويداد نادر ساخته است.
۴۶P/Wirtanen نخستين بار در دهه ۱۹۴۰ ميلادي هنگام مدار زدن دور خورشيد رصد شد. اما سال گذشته فاصله آن تا زمين به ۳۰ برابر مسافت سياره خاکي تا ماه رسيد.
به طور دقيق انفجار ۴۶P/Wirtanen در ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۸ ميلادي و در ۲ مرحله اتفاق افتاده است. نخست به مدت يک ساعت نوري درخشان در فضا رصد شد و پس از آن در مرحله دوم و طي ۸ ساعت پس از انفجار اين نور درخشان تر شد. محققان معتقدند مرحله دوم انفجار ناشي از انتشار غبار ستاره دنباله دار بوده که نور خورشيد را بيش از پيش منعکس مي کرده است.
پس از به اوج رسيدن درخشاني ۴۶P/Wirtanen، طي دوهفته درخشندگي آن افول کرد. کل فرايند انفجار ۲۰ روز طول کشيد.
توني فارنهام محقق ارشد اين تحقيق مي گويد: طي ۲۰ روز تصاوير متعددي از اين فرايند ثبت شد و ما توانستيم تغييرات در ميزان درخشندگي را به راحتي بررسي و ارزيابي کنيم. تلسکوپ TESS نيز براي همين ساخته شده است.
به گفته او نمي توان زمان انفجار ستاره دنباله دار را پيش بيني کرد. اما اين رويداد به طور کامل ثبت شده است.
بازار