ايسنا/ گروهي از محققان ژاپني يک پوست مصنوعي براي رباتها ايجاد کردهاند که درد را احساس ميکند.
گروهي از محققان در ژاپن روي يک پوست مصنوعي کار ميکنند که ميتواند به رباتها کمک کند تا با انسانها همدردي کنند. اين امر ميتواند باعث شود رباتها از ماشينهاي بيروح به موجودات زنده واقعي تبديل شوند.
يک گروه تحقيقاتي در دانشگاه اوزاکا در ژاپن روي يک پوست مصنوعي کار ميکنند که ميتواند به رباتها در احساس درد کمک کند. اين ميتواند به رباتها کمک کند تا با انسانها همدردي کنند.
در حالي که ما با رباتهاي انساننمايي که از لحاظ عاطفي شبيه به انسان باشند خيلي فاصله داريم، اين تحقيق يک گام مهم براي تحقق بخشيدن به آنها است. اين فناوري با تعبيه حسگرهايي در پوست نرم و مصنوعي ربات محقق ميشود که ميتواند لمس ملايم و درد ناشي از وارد آمدن ضربه را تشخيص دهد.
رباتهاي مجهز به اين پوست مصنوعي ميتوانند به طور بالقوه عواطف را بروز دهند. اين پيشرفت کوچک با نام "سيستم عصبي درد" توسعه يافته توسط "ميورو آسادا" سرپرست اين گروه تحقيقاتي در نهايت منجر به توسعه رباتهايي ميشود که مانند انسانها درد را تجربه ميکنند.
اين گروه ژاپني قبلاً سر رباتيک يک کودک موسوم به "آفتو"(Affetto) را ساخته است که به شکل بينظيري واقع گرايانه است و ميتواند در واکنش به لمس و درد، چهره خود را تغيير دهد.
طبق گفتههاي "کينگسون مان" متخصص علوم اعصاب از دانشگاه کاليفرنياي جنوبي، لس آنجلس، اين پيشرفت ميتواند تعاملي غنيتر بين ماشينها و جهان در آينده ايجاد کند.
"آسادا" اميدوار است که اين پيشرفت بتواند پنجرهاي براي توسعه رباتهايي باز کند تا مثل انسان، درد را تشخيص دهند. اين يک مهارت حياتي مهم براي رباتهايي است که براي کمک به مراقبت از سالمندان طراحي شدهاند.
اين که آيا اين گروه قادر است رباتي را بسازد که مانند يک انسان باشد يا خير، هنوز مشخص نيست. اما اين يک گام رو به جلو در ادغام و يکپارچه کردن رباتها با جامعه بشري است.
اين مطالعه در مجله American Association for the Advancement of Science منتشر شده است.
بازار