ايرنا/ محققين ژاپني موفق شدهاند يک روبات کودک بسيار واقعي بسازند که ميتواند به کمک پوست مصنوعي خود، درد را احساس کند. اين ربات که آفتو نام دارد، نسبت به تغييرات فشار در پوست خود حساس بوده و نسبت به آنها واکنش ميدهد.
آفتو ميتواند تفاوت بين لمس معمولي و لمس محکم را تشخيص دهد و نسبت به هر کدام واکنشي جداگانه داشته باشد. اين ويژگي بسيار ترسناک و عجيب است ولي به گفته محققين به روباتها کمک ميکند تا نسبت به انسانها احساس همدردي داشته باشند. آفتو به يک شبکه عصبي درد مجهز شده که توسط هوش مصنوعي کنترل ميشود و به ربات اجاز ميدهد نسبت به سطوح مختلف درد، حالات چهره متفاوتي را به تصوير بکشد.
اين ربات نسبت به زماني که در سال ۲۰۱۱ رونمايي شد، تغييرات شگرفي داشته است. آن زمان آفتو تنها يک سر بود که ميتوانست خنده و اخم را نشان دهد، اما اکنون يک ربات کامل است که بدن آن توسط پوست مصنوعي پوشيده شده است. محقق ارشد اين پروژه به نام مينورو آسادا (Minoru Asada) ميگويد:
مهندسين مواد و مکانيک سنسور واکنشي جديدي را توسعه دادهاند که به بدن يک ربات کودک متصل شده است. اين ربات از اسکلت واقعي بهره ميبرد و صورتي مشابه واقعيت دارد. آفتو به کمک پوست مصنوعي ميتواند لمس را حس کند و نسبت به آن واکنش دهد.
آفتو ميتواند تفاوت لمسهاي معمولي و محکم را از هم تشخيص دهد و به کمک شبکه عصبي تعبيه شده در پوست مصنوعي خود، درد را احساس کند. همچنين در کنار آفتو، رباتهاي اجتماعي نيز وجود دارند که مي توانند عواطف و احساسات انساني را تقليد کنند و در مواقع نياز ، از آنها براي همدردي با انسانهاي ديگر بهره ببرند.
در کل اين تحقيقات نشاندهنده اين است که رباتها بيش از گذشته به انسانها شبيه هستند و بايد ديد آيا در آينده اتفاقاتي ترسناک انتظارمان را ميکشند يا خير.
بازار