ديجياتو/ سال گذشته محققان MIT اعلام کردند که توانسته اند خواص بيوشيمي پروتئين را به موسيقي تبديل کنند و حالا آنها با کمک آن ترکيبات موسيقيايي پروتئين هاي کاملا جديدي ساخته اند.
تبديل موسيقي به پروتئين شايد در نگاه نخست بيشتر شبيه يک حقه به نظر بيايد تا علم اما دانشمندان با اين تکنيک توانسته اند پروتئين هاي کاملا جديدي بسازند! هر پروتئين طبيعي حاوي رشته اي از امينو اسيدهاست. در حال حاضر ۲۰ امينو اسيد مختلف وجود دارند که ميتوانند جايگاه خالي موجود در پروتئين ها را پر کنند اما ترکيب کردن همه آنها با يکديگر هم نمي تواند پروتئين هاي کاربردي و مفيد ايجاد کند. از سوي ديگر ساختار پاياني پروتئين صرفا يک زنجيره طولاني از آمينو اسيدها نيست و شکلي سه بعدي و فنري دارد که عملکرد آن پروتئين را مشخص مي کند. در واقع يک پروتئين بدون داشتن شکل درست کارايي خود را از دست مي دهد.

امينو اسيدها براي آنکه اين اشکال را بسازند بايد از الگوهاي مشخصي پيروي کنند اما از آنجا که ۲۰ نوع مختلف از امينو اسيدها وجود دارد که ميتوانند با ترکيب هاي مختلف در اين زنجيره قرار بگيرند، تشخيص اينکه چه الگوهايي اجازه حضور در اين زنجيره را دارند و چه الگوهايي اين مجوز را ندارند کاري دشوار است.
اما چي-هوا يو و مارکوس بوهلر محققان لابراتوار مکانيک مولکولي و اتمي MIT با تبديل ساختارهاي پروتئين به موسيقي کتابخانه اي از قطعات موسيقايي ايجاد کرده اند که مستقيما با نوع ساختاري که در پروتئين هاي واقعي مشاهده مي شود ارتباط دارد.
آنها در ادامه يک شبکه عصبي را طوري آموزش دادند که الگوهاي موسيقي مشابه را براساس اين کتابخانه ايجاد کند. شبکه عصبي آنها بدون آنکه دانشي در مورد پروتئين ها و بيوشيمي داشته باشد الگوهاي موسيقي را تحليل کرد و موزيک تازه اي شبيه به آن ساخت.
يو و بوهلر در ادامه اين الگوهاي موسيقيايي تازه را مجددا به پروتئين تبديل کردند. اينها در واقع پروتئين هايي بودند که پيشتر وجود نداشتند اما ظاهرا ثبات خوبي داشتند و پيچ و خم موجود در ساختار آنها مشابه انواع سودمندشان بود.
بازار