ايسنا/ دانشمندان چيني با استفاده از ميکروکپسولهاي جديد، نوعي واکسن براي مقابله با سرطان طراحي کردهاند.
ارائه فرمولهاي کارآمد ساخت واکسن با استفاده از مواد تاييد شده و طراحي مبتکرانه ميتواند روند باليني ارائه آن را تسريع کند.
دانشمندان "آکادمي علوم چين" (CAS)، يک واکسن جديد براي هدف قرار دادن تومورهاي سرطاني طراحي و ابداع کردهاند که با استفاده از ميکروکپسولهاي "اسيد پليلاکتيک" (PLA) ساخته شده و ميتواند سيستم ايمني بدن را به صورت کارآمد فعال کند و به مهار رشد تومور بپردازد.
واکسنهاي سرطان که سيستم ايمني را براي رد کردن سلولهاي سرطاني تحت کنترل درميآورند، براي درمان تومور بسيار اميدوارکننده هستند.
اين گروه پژوهشي در پروژه پيشين خود، واکسنهايي را براي هدف قرار دادن تومورهاي سرطاني طراحي و ابداع کردند و کارآيي آنها را در چندين تومور متفاوت از جمله لنفوم، ملانوما و سرطان پستان نشان دادند.
پروفسور "ما گوانگويي" (Ma Guanghui)، سرپرست اين پژوهش گفت: ما فرمول جديدي را بر مبناي ميکروکپسولسازي ارائه دادهايم که امکان ابداع واکسنهايي با کارآيي بالا را براي درمان سرطان فراهم ميکند.
پژوهشگران در اين پروژه، براي نخستين بار ميکروکپسولهايي با قابليت خودترميمي را به کار گرفتهاند که ميتوانند کارآيي سيستم ايمني بدن را افزايش دهند.
ويژگي خودترميمي، به کارآيي ميکروکپسولها کمک ميکند. ميکروکپسولها پس از واکسيناسيون، محيط ايمني مطلوب را به وجود ميآورند و توانايي مقابله با سرطان را افزايش ميدهند.
پروفسور "وي وي" (Wei Wei)، از پژوهشگران اين پروژه گفت: اين واکسن به خاطر داشتن اثرات سودمند ميتواند استفاده از آنتيژن و امکان نفوذ آن را بهبود ببخشد و سلولهاي ارائه دهنده آنتيژن را فعال کند. به کارگيري انواع گوناگون آنتيژن در مدلهاي متفاوتي از تومورها، به واکنش موثر سلول تي، مهار تومور احتمالي، اثرات ضد متاستاز و پيشگيري از عود کردن تومور پس از عمل منجر شد.
به گفته پژوهشگران، نتايج اين آزمايش، بسيار موثر بودهاند و ارزش قابل توجهي در ابداع واکسن و ايمنيدرماني سرطان خواهند داشت.
اين پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسيد.
بازار