ديجياتو/ «هيدروکسي کلروکين»، از ابتداي شيوع کوويد-۱۹ جنجال هاي زيادي را در پي داشته است اما بر اساس تحقيقات جديد نه تنها به درمان بيماران مبتلا به کرونا کمکي نمي کند، بلکه خطر مرگ آنها را نيز افزايش مي دهد.
هفته گذشته اظهارات ترامپ در مورد مصرف هيدروکسي کلروکين به عنوان راهکاري براي پيشگيري از ابتلاي به کرونا، موجي از انتقاد را روانه وي کرد و حالا محققان بيمارستان «Brigham and Women» بوستون هم از خطرات جاني مصرف اين دارو در اثر آسيب به قلب سخن به ميان ٰآورده اند.
هيدروکسي کلروکين يک داروي ضد مالاريا است که از ابتداي شيوع کرونا برخي به احتمال تاثير آن در درمان کرونا هم اشاره مي کردند اما تحقيقات متخصصان بيمارستان Brigham and Women روي داده هاي ۶۷۱ بيمارستان از چهار گوشه جهان خلاف آنرا ثابت کرده است. اين تيم نتايج مصرف هيدروکسي کلروکين يا کلروکين همراه با يک آنتي بيوتيک توسط ۱۵ هزار بيمار مبتلا به کوويد-۱۹ را با ۸۱ هزار بيمار ديگر که آنرا مصرف نکرده اند، مطابقت داده اند.
نتايج از بي تاثير بودن مصرف اين داروها در درمان کرونا حکايت داشته و حتي مي تواند به ضربان نامنظم قلب منجر شود: «توصيه ما عدم استفاده از اين داروها براي درمان کوويد-۱۹ خارج از آزمايشات باليني است.» در اين مطالعه تاثير گروه هاي سني در مطالعه لحاظ نشده و محققان خواستار بررسي هاي باليني تصادفي با دقت بالاتر شده اند.
سازمان غذا و داروي آمريکا هم نسبت به استفاده از هيدروکسي کلروکين خارج از چارچوب بيمارستان يا کلينک ها هشدار داده است. اين سازمان ماه گذشته از پزشکان خواسته بود از تجويز اين دارو براي بيماران سرپايي پرهيز کنند.
اخيرا مطالعه ديگري روي ۳۶۸ بيمار مبتلا به کرونا نشان مي دهد که احتمال مرگ ميان افرادي که هيدروکسي کلروکين مصرف کرده اند، بيشتر از ديگران است. هرچند صحت اين مطالعه هنوز با دقت بررسي نشده است اما پژوهش ديگري هم که در «ژورنال پزشکي آمريکا» منتشر شده در مورد ارتباط بين مصرف داروي مذکور و مشکلات قبلي به نتايج مشابهي دست پيدا کرده است.
بازار