سيناپرس/ عمليات عمراني ساخت فرودگاه بينالمللي جديد در مکزيکوسيتي منجر به کشف بقاياي فسيل شده ماموتها، بقاياي انساني و تعدادي از ديگر جانوران عصر پليستوسن با قدمت بيش از 35 هزار سال شد.
در پي عمليات ساختوساز فرودگاه جديد مکزيکوسيتي، باستانشناسان بقاياي بيش از 60 ماموت را در نزديکي پايتخت مکزيک کشف کردهاند.
پدرو فرانسيسکو سانچز نوا (Pedro Francisco Sanchez Nava) از پژوهشگران انستيتوي ملي مردمشناسي و تاريخ کشور مکزيک در اين رابطه اعلام کرد: «تقريباً همه استخوانها فسيل شده که در اين محل کشفشدهاند متعلق بهگونهاي از ماموتها هستند که با نام ماموت کلمبيايي شناخته ميشوند. به نظر ميرسد که اين فسيلها بيش از 35 هزار سال قدمت داشته باشند.»
تقريباً همه استخوانها فسيل شده که در اين محل کشفشدهاند متعلق بهگونهاي از ماموتها هستند که با نام ماموت کلمبيايي شناخته ميشوند. به نظر ميرسد که اين فسيلها بيش از 35 هزار سال قدمت داشته باشند.
به گزارش رسانههاي محلي، در پي کشف نخستين نمونه فسيل، عمليات عمراني متوقفشده و حدود 30 متخصص در حال جستجو براي ديگر بقاياي احتمالي موجود در محل ساختوساز فرودگاه جديد بينالمللي فيليپه آنجلس (Felipe Angeles International Airport)، در حدود 50 کيلومتري شمال شرقي شهر مکزيکوسيتي، هستند. اين منطقه پيشازاين به پايگاه نيروي هوايي سانتا لوسيا تعلق داشت ولي در حال حاضر از آن براي استفاده غيرنظامي، بهرهبرداري ميشود.
گفتني است در ماه دسامبر سال گذشته ميلادي، انسان شناسان مکزيکي دو گودال ساختهشده توسط انسانهاي اوليه را که 15 هزار سال پيش در اين محل حفرشده بود، پيدا کردند. به نظر ميرسد اين گودالها بهمنظور ايجاد تله براي شکار ماموتها در منطقهاي که قبلاً درياچه Xaltocan در آن قرار داشته و سپس خشکشده، کندهشده است.
پژوهشها و کاوشهاي باستانشناسان همچنين نشان ميدهد که اين منطقه ازنظر دارا بودن آثار باستاني بسيار غني است و طي روزهاي گذشته بقاياي ديگري نيز در زير محل فرودگاه کشفشده است. ازجمله ديگر آثار بهدستآمده در اين محل ميتوان به استخوانهاي گاوميش کوهاندار، شتر، اسب و مقبرههايي حاوي استخوانهاي انساني و ابزارهاي سنگي با جنس ابسيدين اشاره کرد.
تلاش تيمهاي باستانشناس براي کاوش کامل اين محل و انتقال آثار به موزه است؛ زيرا اين سايت باستاني درجايي قرار دارد که باند فرود و قسمتي از برج مراقبت روي آن ساخته خواهد شد. به گفته مقامات مکزيکي، انتظار نميرود که اين اکتشافات باعث کند شدن و يا توقف روند ساختوساز شود.
پژوهشگران با آناليز و مطالعه آثار کشفشده به اين نتيجه رسيدند که اين فسيلها عمدتاً به عصر پليستوسن (Pleistocene) تعلق دارند.
بازار