ديجياتو/ استارتاپ کانادايي Zinc8 نوعي باتري مبتني بر فلز «روي» توسعه داده که ميتواند در نيروگاههاي خروشيدي يا بادي کاربرد داشته باشد و بازار ذخيره انرژي را متحول کند.
به گزارش interesting engineering و به نقل Recharge News باتري جريان ترکيبي روي-هوا توانايي ذخيره انرژي براي چندين روز را دارد و بر خلاف باتريهاي ليتيومي، با مشکل استهلاک يا انفجار مواجه نميشود. علاوه بر اين در مقايسه با مدلهاي ليتيومي تا ۵ برابر ارزانتر است.
به گفته توسعه دهندگان Zinc8 با افزايش ابعاد مخزن ذخيره باتري روي-هوا و در نتيجه افزايش حجم الکتروليت ميتوان باتريهاي بزرگتري ساخت. سرمايه مورد نياز براي ساخت يک مخزن با توانايي ذخيره ۸ ساعته تنها ۲۵۰ دلار به ازاي هر کيلووات ساعت است و اين ميزان براي يک مخزن ۳۲ ساعته به ۱۰۰ دلار به ازاي هر کيلووات ساعت ميرسد. در نهايت براي مخزن ۱۰۰ ساعته تنها نياز به ۶۰ دلار به ازاي هر کيلووات ساعت است. اين در حالي است که باتريهاي ليتيوم براي هر ميزان بيش از ۸ ساعت هزينه اي معادل ۳۰۰ دلار به ازاي هر کيلووات ساعت دارند.
باتريهاي روي-هوا از مدتها پيش به عنوان يک روش پيشرفته ذخيره انرژي مطرح بودهاند با اين حال مشکلاتي هم داشتهاند. باتري زينک-هوا معمولاْ با مشکل ايجاد پوششي از فلز روي بر سطح الکترودها (به نام دندريت) مواجه ميشود که در نهايت اتصال کوتاه و برخي مشکلات ديگر را به همراه دارد. با اين حال کمپاني Zinc8 از اين نقطه ضعف به عنوان روشي مفيد در طراحي باتريهاي خود بهره برده است. مدير ارشد فناوري اين شرکت، بر رويکرد متفاوتشان تاکيد دارد: «بيشتر محققان حوزه باتري روي-هوا درباره الکتروليتي کار ميکنند که بر مشکل ايجاد دندريت غلبه کند ولي ما رويکردي کاملاً متفاوت را در پيش گرفتيم». Zinc8 فرايندي را ابداع کرده که دندريت را از الکترودها حذف ميکند و در نهايت انتقال ذرات دندريت به مخزن ممکن ميشود. البته فرايند توليد اين باتري از اسرار تجاري اين استارتاپ است و نحوه دقيق آن مشخص نيست و مبهم به نظر ميرسد.
Zinc8 برنده جايزه چالش نوآوري سازمان نيروي نيويورک شده. اين چالش در واقع يک مناقطه براي راهکاري نوآورانه جهت توليد تکنولوژي ذخيره انرژي براي بيش از ۸ ساعت بوده است. به گفته توسعه دهندگان اين باتريها قرار است در ابتدا در ايالت نيويورک مورد آزمايش قرار بگيرند.
بازار