نماد آخرین خبر

چه غذاهایی برای حفظ سلامت حافظه مفید هستند؟

منبع
مجله ايلياد
بروزرسانی
چه غذاهایی برای حفظ سلامت حافظه مفید هستند؟
مجله ايلياد/ بر اساس مطالعه‌ي جديدي که در مجله‌ي American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است، دانشمندان نتيجه‌گيري کرده‌اند که مصرف طولاني مدت غذاهايي که غني از «فلاوونوئيد» هستند، مانند توت‌ها، سيب‌ها و چاي خطر ابتلا به بيماري‌هايي مانند آلزايمر و زوال عقل را کاهش مي‌دهد. فلاوونوئيدها موادي طبيعي هستند که در ميوه‌ها و سبزي‌هايي مانند هلو، سيب، توت، پياز و نوشيدني‌هاي گياهي مانند چاي يافت مي‌شوند. اين مواد مزاياي زيادي براي سلامتي دارند که از آن جمله مي‌توان به کاهش التهابات اشاره کرد. شکلات تلخ نيز يکي از منابع مهم فلاوونوئيد است. دکتر «پال جيکوس» از دانشگاه تافتس آمريکا، مي‌گويد: «مطالعه‌ي ما نشان مي‌دهد که رژيم غذايي چگونه مي‌تواند در طولاني مدت باعث نزول توانايي‌هاي شناختي شود. ما توانستيم مصرف فلاوونوئيد در افراد مختلفي را قبل از دچار شدن به زوال عقل پايش کنيم. در حال حاضر، داروي موثري براي آلزايمر وجود ندارد و جلوگيري از بروز اين نوع بيماري‌ها به کمک رژيم غذايي موضوع بسيار مهمي است.» در اين مطالعه، ۲،۸۰۰ فرد با ميانگين سني ۵۹ سال تحت بررسي قرار گرفته‌اند و رابطه‌ي مصرف طولاني مدت فلاوونوئيدها و خطر بروز آلزايمر و بيماري‌هاي مرتبط با زوال عقل در آن‌ها تجزيه و تحليل شده است. محققين سطح مصرف غذاهاي غني از فلاوونوئيدها را در ۴ گروه طبقه‌بندي کرده‌اند؛ کمتر از ۱۵ درصد خوراک، ۱۵ تا ۳۰ درصد، ۳۰ تا ۶۰ درصد و گروه چهارم کساني که بيشتر از ۶۰ درصد غذاهاي ماهانه‌شان حاوي فلاوونوئيدها است. افراد گروه چهارم، به‌طور متوسط در هر ماه ۷.۵ پيمانه از توت‌ها، ۸ عدد سيب و هلو و ۱۹ ليوان چاي مصرف کرده‌اند. دانشمندان وضعيت بروز آلزايمر و بيماري‌هاي مرتبط با زوال عقل را در افراد گروه‌هاي مختلف مورد بررسي قرار داده‌اند. نتايج به شرح زير است: - مصرف حداقل فلاوونوئيدها باعث دو برابر شدن خطر بروز آلزايمر و بيماري‌هاي مشابه آن مي‌شود. - مصرف کم آنتوسيانين‌ها شامل بلوبري، توت‌فرنگي باعث چهار برابر شدن خطر بروز بيماري‌هاي فوق مي‌شود. - مصرف کم ميوه‌هاي هلو و سيب و همچنين نوشيدن کم چاي باعث دو برابر شدن خطر بروز آلزايمر و زوال عقل مي‌شود. محققين اين مطالعه مي‌گويند: «چاي و مخصوصاً چاي سبز و همچنين توت‌ها، منابع خوبي براي دريافت فلاوونوئيدها هستند. نتايج مطالعات ما تاثيرات مثبت اين نوع خوراکي‌ها و نوشيدني‌ها را اثبات کرده است. خطر بروز زوال عقل در سنين ۷۰ سالگي بيشتر مي‌شود و به نظر مي‌رسد اگر تا ۵۰ سالگي در رژيم غذايي خود تجديد نظر کنيد، هنوز دير نشده است.»
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره