ديجياتو/ محققان نروژي در حال توسعه دارويي ضدويروس براي درمان بيماري کوويد ۱۹ هستند که در آزمايشگاه نتايج اميدوارکنندهاي براي درمان زيکا و ابولا نشان داده است. اين دارو در حال حاضر در بريتانيا روي بيماران مبتلا به کوويد ۱۹ آزمايش ميشود و در صورت اثربخشي ميتوان از آن در آينده براي درمان کرونا استفاده کرد.
شرکت داروسازي نروژي «BerGenBio» دارويي به نام «Bemcentinib» توسعه داده که در حال حاضر فاز دوم کارآزمايي باليني را طي ميکند. اين شرکت ميگويد داروي ياد شده از بين داروهاي ديگر به عنوان گزينه احتمالي درمان بيماري کوويد ۱۹ انتخاب شده تا با سرعت بيشتري توسعه داده شود.
محققان ميخواهند براي آگاهي از اثربخشي اين دارو، با انجام آزمايشي ۶۰ بيمار مبتلا به کوويد ۱۹ را با داروي Bemcentinib و ۶۰ بيمار ديگر را با روشهاي درماني فعلي تحت درمان قرار دهند. به گفته شرکت سازنده، اين دارو روزي يک مرتبه به شکل قرص از طريق دهان وارد بدن شده و قدرت بالايي در بازداري کيناز AXL دارد. اين دارو نقش کليدي در درمان سرطانها داشته و در آزمايشها نتايج اميدوارکنندهاي عليه بيماريهاي زيکا و ابولا نشان داده است.

اين دارو مانع از ورود ويروس کرونا به سلولها شده و واکنش ضدويروس اينترفرون نوع ۱ (Interferon type I) را بهبود ميبخشد. اينترفرون نوعي مکانيزم کليدي در سيستم ايمني بدن است که توانايي کند کردن تکثير ويروس در سلولها را دارد. مطالعات اخير نشان دادهاند که ويروس کرونا ميتواند جلوي فعاليت ژنهاي اينترفرون سلولها را گرفته و مانع از آزادسازي اين ماده ميشود.
« Richard Godfrey» مديرعامل شرکت BerGenBio ميگويد Bemcentinib با جلوگيري از فعاليت کيناز AXL، مانع از ورود ويروس کرونا به سلول شده و از غيرفعال شدن پاسخ ضدويروسي سيستم ايمني بدن که نقشي حياتي در مبارزه با عفونتها دارد، جلوگيري ميکند.
البته او هشدار ميدهد که اين دارو «قرص جادويي» نيست که بتوان با خوردن آن کوويد ۱۹ را درمان کرد و به ماهيت ترکيبي داروها براي درمان اين بيماري اشاره ميکند. او ميگويد اميد زيادي به اثربخشي اين دارو دارد ولي از بيان جزئيات ثمربخش بودن آن خودداري کرد.
بازار