مهر/ رئيس دفتر توسعهي فناوري سلامت وزارت بهداشت اعلام کرد کميتهي ويژهي ساخت واکسن کرونا در کشور راهاندازي شده است.
حسين وطنپور اعلام کرد کميتهي ويژهي ساخت واکسن کرونا در کشور ايجاد شده و درحالحاضر، فعاليتهاي اوليهي خود را آغاز کرده است. رئيس دفتر توسعه فناوري سلامت وزارت بهداشت گفت اين دفتر در قالب طرح تشکيل کميته، ۱۰ شرکت دانشبنيان فعال در حوزهي ساخت واکسن را زير چتر حمايتي خود قرار داده است.
وطنپور اعلام کرد تا امروز ۱،۵۰۰ مطالعهي باليني دربارهي درمان بيماري کوويد ۱۹ انجام شده است. وي افزود:
اکنون با پيشنهادها و مطالعههاي فراواني مواجه هستيم و نگراني ما از اين است که برخي از اين مطالعهها براي دورهاي کوتاه آثارمثبتي از خود نشان ميدهند. بااينحال، بايد توجه کنيم اين آثار براي گروه خاصي از بيماران و در مرحلهاي خاص از بيماري است. واقعا همهشمولکردن روشي درماني کار بسيار سختي است. ممکن است ببينيد دارويي در مرحلهاي جواب ميدهد و در درازمدت جواب نميدهد؛ اما تمام تلاش بر اين است اگر دارويي در جايي تأثيرگذار بود، آن را براي همه بتوان تجويز کرد. باوجوداين، رفتار ويروس کرونا بهگونهاي است که مراحل رشد و نفوذ و در حالات مختلف بدن ميزبان، عکسالعملهاي متفاوتي ايجاد ميکند.
آزمايش موفقيتآميز واکسن کرونا روي ميمونها در آمريکا
او دربارهي حمايتها از شرکتهاي مشغول مطالعه و تحقيق روي واکسن ويروس کرونا گفت:
اکنون با پيشنهادهاي متفاوتي مواجهايم. البته سعي ميکنيم بيشتر از پيشنهادهايي حمايت کنيم که شموليت بيشتري دارند. بهعنوان مثال، از داروي رمديسيوير براي ساخت و تأمين مواداوليهي آن حمايت کردهايم. اکنون در حوزه کيتهاي تشخيصي نيز همين کار را پيش مي بريم. البته برخي با کيتهاي الايزا و برخي با کيتهاي تشخيص سريع مخالف هستند و با وجود اين مخالفتها، از شرکتهاي دانشبنيان توانمند و گروههاي علمي موفق در اين حوزه حمايت ميکنيم تا محصولات زيادي در حوزهي پيشگيري و تشخيص و درمان ويروس کرونا توليد کنيم. ممکن است در مقطعي سازمان غذا و دارو از ميان چند محصولي که در حال حمايت هستيم، يک محصول را تأييد کند؛ اما دانش توليد چند محصول را بايد داشته باشيم.
وطنپور دربارهي پيشبينيها براي مدت زمان لازم بهمنظور توليد واکسن کرونا اظهارنظر قطعي نکرده و گفته است به دليل واکنشهاي ويژهي ويروس کرونا به واکسن، هنوز نميتوان با قطعيت دربارهي چنين محصولي اظهارنظر کرد. وطنپور دراينباره گفت:
قطعا توليد واکسن زمانبر است و برخي براي توليد آن يک سال و برخي دو سال را اعلام ميکنند. بااينحال، در کشور بايد از دانش توليد واکسن حمايت کنيم و اکنون با معاونت علمي و صندوق نوآوري از اين ۱۰ توليدکنندهي واکسن حمايت کردهايم که در زمان مناسب بتوانند روي ويروس کرونا هم کار کنند.
واکسن کروناي چينيها روي انسان جواب داد
بهگفتهي وطنپور، دفتر توسعهي فناوري سلامت وزارت بهداشت در حوزهي توليد واکسنهاي جديد، فعاليتهاي مناسبي کرده و به نتايج خوبي هم رسيده است. بهگفتهي وي، درحالحاضر ۱۰ شرکت دانشبنيان مشغول کار روي فناوريهاي ساخت واکسن هستند و يکي از آنها آمادهي توليد واکسن آنفولانزاي فصلي است. او درادامه افزود:
اکنون يکي از شرکتهاي مستقر در پارک فناوري پرديس در حال فعاليت در حوزهي توليد واکسن آنفلوآنزاي فصلي است و اميدواريم بهزودي به مرحلهي توليد برسد تا در کشور حداقل در توليد واکسن آنفلوآنزاي فصلي مشکلي نداشته باشيم.
درحالحاضر، شرکت مادرناي آمريکا مشغول آزمايش باليني انساني واکسن توليدشدهي اين شرکت است و ارديبهشت ماه امسال، سازمان غذا و داروي آمريکا به اين شرکت مجوز آغاز مرحلهي دوم آزمايش روي انسان را داد.
بازار