يورو نيوز/ نتايج تحقيقات تازه دانشمندان نشان ميدهد که اگر انسان بخواهد براي مدت طولاني در مريخ يا هر محيط ديگري خارج از کره زمين زندگي کند، پيش از آن بايد از طريق مهندسي ژنتيک دچار اصلاح ژنوم شود و برخي از ويژگيهاي آن تغيير کند.
همزمان با پيگيري پروژه سفر گروهي انسان به مريخ از سال ۲۰۳۰ ميلادي که توسط ناسا (اداره کل ملي هوانوردي و فضا در ايالات متحده آمريکا) اجرا خواهد شد، بررسيهاي اوليه نشان ميدهد که قرار گرفتن در برابر پرتوهاي مضر و تحليل استخواني به دليل تفاوت جاذبه سطح مريخ با زمين، سلامت فضانوردان را تهديد ميکند ولي حفظ سلامت مريخنوردان براي دوره کوتاهمدت ميسر است ولي افرادي که قصد حضور طولاني مدت در خارج از کره زمين را داشته باشند براي حفظ سلامتي خود حتما بايد دچار تغيير ژنتيکي شوند.
بر همين اساس، کندا لينچ، متخصص زيست فضايي و ميکروبشناس در جريان نشست اخير آکادمي علوم نيويورک با عنوان «سفر به مريخ: چالشهاي مهاجرت فضايي» اعلام کرد که اگر بشر بخواهد مريخ را به عنوان محل زندگي خود انتخاب و در اين سياره کار کند و خانواده تشکيل دهد بايد مهندسي ژنتيک و ساير فناوريهاي پيشرفته به کمک انسان بيايند.
کريستوفر مَسون، متخصص ژنتيک دانشکده پزشکي دانشگاه کُرنل شهر نيويورک نيز در اين نشست تاکيد کرد که بررسيها نشان داده مه سلولهاي مهندسي شده مقاومت بيشتري در برابر پرتوهاي مضر و شديد خارج از جو کره زمين دارند.
به گفته او تاکنون ناسا با استفاده از دارو فضانوردان را در برابر مخاطرات جسمي موجود در فضا محافظت کردهاند ولي براي حضور بلندمدت در مريخ چارهاي جز ايجاد تغييرات ژنتيکي بدون خطر در انسانها نيست؛ اين روش حتي ميتواند به انسان براي حضور در نقاط ناشناختهتر و دور دستتر فضا نيز کمک کند.
برخي محققان و طرفداران اکتشافهاي فضايي حتي پيشنهاد کردهاند که با استفاده از علم ژنتيک براي خنثي کردن ميکروبهاي موجود در مريخ که براي انسانها مضر هستند، استفاده شود. پيشنهادي که سوالهاي اخلاقي بزرگي را ايجاد کرده؛ از جمله اين که آيا بشر مجاز به دستکاري در محيط مريخ است، سيارهاي که شواهد بسياري از حيات در گذشته آن يافت شده است. همچنين تغيير دائمي ژنوم انسانهاي مريخنورد نيز به چالش اخلاقي ديگري بدل شده است.
با اين حال، طرفداران توسعه حضور بشر در فضا تاکيد دارند که قصد تغيير اکوسيستم مريخ را ندارند و براي اثبات نهايي اين فرضه که زمين تنها بخش قابل حيات جهان بوده و هست، چارهاي جز دست زدن به اين کارها نيست.
بازار