ايسنا/ محققان کشور براي تشخيص سريع ويروس کوويد-19 موفق به عرضه حسگري شدند که به گفته آنها در حالي حاضر اين حسگر مراحل ارزيابي در وزارت بهداشت را طي ميکند.
دکتر محمد عبدالاحد، مجري طرح در دومين روز از هفتمين نشست برنامه "تبادل تجربيات علم و فناوري در کشورهاي اسلامي" با اشاره به عملکرد ويروس کرونا ويروس در بدن، گفت: اين ويروس پس از ورود به بدن با فعال کردن ميتوکندري سلولها شرايطي را براي توليد مثل خود آماده ميکند و ما براي ساخت اين حسگر از اين فاز بهره برديم.
وي توليد بايو حسگرهاي Real Time را از اهداف اجراي طرح نام برد و يادآور شد: بايوسنسورهاي توليد شده براي رديابي کرونا ويروسها ساخته شدند و کارآزمايي اين حسگر بر روي 500 بيمار بستري در ICU بيمارستان، بيماران بستر در بخش غير ICU و بيماران مبتلا بدون علايم انجام شد.
به گفته وي اين کارآزماييهاي باليني در بيمارستانهاي امام خميني، امام حسين و نورافشار اجرايي شده است.
عبدالاحد، با اشاره به مکانيزم عملکردي اين حسگر، توضيح داد: اين حسگر شامل دستگاهي است که از نمونه خلط و يا بزاق بيماران اقدام به رديابي ويروس کوويد-19 در بيماران ميکند.
مجري طرح زمان مورد نياز براي رديابي ويروس توسط اين حسگر را کمتر از 5 دقيقه ذکر کرد و گفت: نتايج به دست آمده از اين نتايج اميد بخش بود از اين رو اين حسگر به منظور ارزيابي و توليد به وزارت بهداشت ارسال شده است.
بازار