سيناپرس/ تيمي از پژوهشگران آمريکايي موفق به ابداع تکنيک جديدي شدهاند که طي آن پلاسما و ساير فراوردههاي خوني با دستگاهي ويژه تحت تابش نور ماورا بنفش و ماده ريبو فلاوين قرار گرفته و ويروسهاي کرونا و اچ آي وي طي اين فرايند از بين خواهند رفت.
دانشمندان روش جديدي را براي کاهش ميزان ويروس کرونا در پلاسماي خون کشف کردهاند که ميتواند به مهار اين بيماري کمک کند. نتايج يک مطالعه جديد که توسط محققان دانشگاه ايالتي کلرادو انجام شده، نشان ميدهد اگر ويروس کرونا در معرض ريبوفلاوين و نور ماوراءبنفش قرار داشته باشد، احتمالاً با کاهش روبهرو شده و سطح شمارش ويروسها در پلاسما انسان و همچنين ساير محصولات خون کاهش مييابد.
پژوهشگران اين تيم تحقيقاتي ادعا ميکنند که اين امر ميتواند به کنترل روند انتقال ويروس از طريق خون کمک کند. در اين مطالعه عنوان شده است که هنوز هم مشخص نيست که بيماري کوويد 19 با تزريق خون قابل انتقال باشد.
هيثرر پيدکوکه (Heather Pidcoke) يکي از دانشمندان اين تيم تحقيقاتي که روي اين موضوع مطالعه کرده است، اعلام کرد: «اين آزمايش با نگه داشتن خون در يک کيسه ذخيره سازي مخصوص طراحي و انجام شده که بعداً به آن ريبوفلاوين اضافه شده است. در ادامه اين مخلوط در معرض نور ماورا بنفش قرار گرفت.»
ايزابلا راگان (Izabela Ragan) ديگر پژوهشگر حاضر در اين مطالعه در مورد نتايج به دست آمده از آزمايش فوق، گفت: بررسيهاي ما نشان ميدهد اين روش منجر به از بين بردن مقدار زيادي ويروس شد و ويروسهاي نابود شده نيز در نمونههاي خوني قابل شناسايي نيستند.
در اين فرايند، کيسه خون است به آرامي تکان داده ميشود تا سلولهاي خوني هنگام قرار گرفتن در معرض نور اشعه ماوراءبنفش گردش کرده و به سطح بيايند. اين گزارش هشدار ميدهد که از دستگاههاي مناسب در اين مطالعه استفاده شده است و نبايد آن را در خانه يا محيطهاي کنترل نشده آزمايش کرد.
محققان تأکيد کردند که دستگاهي موسوم به Mirasol Pathogen Reduction Technology System که براي اين آزمايش استفاده ميشود، احتمالاً ميتواند از انتقال ويروس اچ آي وي عامل بيماري ايدز نيز از طريق انتقال خون جلوگيري کند. لازم به توضيح است که در اين گزارش تأکيد شده که دانشمندان هنوز در تلاشاند تا جداسازي و شناسايي علت شيوع ويروس را مشخص کنند.
بازار