ستاد فناوري نانو/ گروهي از محققان يکي از شرکتهاي فناور با استفاده از روش خاصي به خلوص بالايي از نانو ذرات طلا براي کاربرد در صنايع بهداشتي و دارويي دست يافتند.
دکتر مرضيه اکبري، مدير بخش تحقيق و توسعه اين شرکت فناور، نانو ذرات طلا را يکي از پرکاربردترين نانوذرات در صنعت دانست که به دليل ويژگيهاي منحصربهفرد به شدت از سوي صنايع مختلف موردتوجه قرار دارند.
وي "طلا" را فلز بياثر توصيف کرد و ادامه داد: ولي هنگاميکه اندازه آن در حد نانومتري کوچک ميشود، خواص آن کاملاً متفاوت شده و کاربردهاي وسيعتري پيدا ميکند؛ از اين رو از اين نانو ذرات در حوزههايي نظير داروسازي، کاتاليست و توليد مواد آرايشي استفاده ميشود.
اکبري خاطر نشان کرد: روشهاي مختلفي براي توليد نانوذرات طلا وجود دارد که يکي از رايجترين روشها، توليد نانوذرات از طريق واکنشهاي شيميايي است. اما روشي که براي توليد نانوذرات استفاده کرديم، متفاوت از روشهاي رايج است؛ چرا که ما از روش کندوسوز ليزري يا سايش ليزري (laser ablation) بهره برديم که در آن با تابش پرتو ليزر به سطح ماده هدف، ذرات از سطح آن جدا ميشوند.
وي با اشاره به مزيت استفاده از اين روش در توليد نانو ذرات طلا، يادآور شد: مزيت اين روش آن است که ميتوان نانوذرات با ابعاد نسبتا يکنواخت توليد کرد و با تنظيم طول موج ليزر و شدت تابش امکان تنظيم ويژگيهاي ابعاد محصول نهايي وجود دارد به طوري که محصول به دست آمده از اين روش، ابعاد يکنواختتري نسبت به نانوذرات حاصل از روش شيميايي دارد. اين سطح يکنواختي ابعاد براي برخي صنايع اهميت زيادي دارد.
اين محقق اضافه کرد: از آنجايي که صنايع آرايشي و بهداشتي و همچنين صنعت داروسازي و مواد استريل کننده نسبت به يکنواختي ابعاد حساسيت زيادي دارند؛ از اين رو نانوذرات طلاي توليد شده در اين شرکت براي استفاده در اين صنايع است؛ چرا که خلوص نانوذرات در اين روش نسبت به روش شيميايي بالاتر است.
مدير بخش تحقيق و توسعه اين شرکت از شروع سفارشگيري اين شرکت براي عرضه نانوذرات طلا در بازار خبر داد و گفت: با توجه به کاربردهاي ويژه اين نانوذرات، در حال سفارشگيري از مشتريان هستيم تا برحسب ميزان سفارش، محصول را توليد کنيم و در اختيار صنايع قرار دهيم.
بازار