فارس/ يک محقق ايراني در دانشگاه کپنهاگ به همراه گروهي از پژوهشگران از زهر نوعي حلزون، انسوليني ساختهاند که سرعت تاثيرگذاري آن براي درمان ديابت نوع 1 بيشتر است.
زهر حلزون استفاده شده براي ايجاد نوع جديدي از انسولين ميتواند يک درمان ايمن تر و مؤثرتر براي ديابت نوع ۱ باشد.
هلنا صفوي همامي، يک محقق ايراني در دانشگاه کپنهاگ به همراه گروهي از پژوهشگران از زهر نوعي حلزون، انسوليني ساختهاند که سرعت تاثيرگذاري آن بيشتر است.
حلزونهاي مخروطي زهر انسولين را درون آب اسپري مي کنند تا قند خون ماهي کاهش يابد؛ اين انسولين حلزون نسبت به انسولين معمولي سريعتر عمل ميکند وسم حلزون همچنين نسبت به انسولين انساني بسيار کم قدرتتر است، بنابراين دانشمندان مجبور بودند روشي را براي قدرتمندتر ساختن آن قبل از اينکه در بيماران انساني کار کند توسعه دهند.
اين ماده از خواص فوق سريع و سريع سم حلزون دريايي براي کاهش سطح قند خون تقليد ميکند، بدون عوارض جانبي طولاني مدت که در ساير داروهاي کنترل ديابت مشاهده ميشود.
دانشمندان دانشگاه يوتا که در اين پژوهش با محقق ايراني همکاري کردهاند کوچکترين و کارآمدترين نسخه هورمون انسولين را از زهر حلزون در جهان را ساختهاند.
آنها ميگويند که اين يافتهها، ميتواند براي پيشرفت درمانهاي انسولين که قادر به بهبود زندگي مبتلايان به ديابت هستند، کاربرد داشته باشد.
دني هونگ-چيو چو، يکي از نويسندگان اين مطالعه ميگويد: ما اکنون توانايي ايجاد نسخه ترکيبي از انسولين را داريم که در انسان کار ميکند و همچنين بسياري از خصوصيات مثبت انسولين حلزون مخروطي را ايجاد ميکند.
اين نوع از حلزون مخروطي روي صخرههاي مرجاني حرکت ميکند و به دنبال طعمه است. زهر حلزون Conus geographus حاوي نوع خاصي از انسولين است؛ حلزون مذکور سم را درون آبهاي اطراف ميريزد و اين باعث ميشود سطح قند خون ماهيهاي مجاور دچار افت شود.
بازار