يورو نيوز/ مطالعات جديد پژوهشگران بر روي موشها نشانگر نتايج اميدوارکنندهاي براي يک شيوه نوين درمان يکي از مرگبارترين سرطانهاي مغزي است.
بيماري «گليوبلاستوما مولتيفرم» يا «جيبيام» يکي از کشندهترين و شايعترين تومورهاي مغزي در انسان است که در مغز يا نخاع به وجود ميآيد و به طور کلي احتمال زنده ماندن فرد مبتلا به اين بيماري اندک است. بيماران مبتلا به جيبيام به طور معمول بيش از يک سال زنده نميمانند و تنها ۳ درصد از آنها تا پنج سال پس از تشخيص زندگي ميکنند. شمار کلي مرگ و مير سالانه افراد بر اثر اين بيماري در سراسر جهان به طور ميانگين حدود ۲۴۱ هزار نفر است.
اما نتيجه مطالعه اخير دانشمندان اکنون ممکن است اوضاع را تغيير دهد. محققان دانشگاههاي تورنتو و مکمستر کانادا ميگويند موفق شدهاند درماني را به کار گيرند که نتايج اوليه آن دلگرمکننده بوده است.
اولين آزمايشهاي باليني تا سال ۲۰۲۲
لنفوسيت «تي» که در خون انسان يافت ميشود و از انواع ياختههاي دستگاه ايمني بدن است، توانايي شناسايي سلولهاي سرطاني يا آلوده را دارد.
دانشمندان براي بررسي اين کشف خود در آزمايشگاه مولکولي را که از لحاظ ژنتيکي اصلاح شده از لنفوسيتهاي تي بيمار ايجاد کردند تا ببينند آيا اين مولکول ميتواند بهرغم وجود سرطان که باعث تغيير در پاسخ ايمني ميشود همچنان سلولهاي آلوده را نابود کند يا نه.
اولين آزمايشها در اين زمينه روي گروهي از موشها انجام شد. آزمايشهاي انجام شده روي خوکچهها نيز سبب تحليل رفتن تومور شده و اميد به زندگي آنها نيز بالاتر رفته است.
نتيجۀ تحقيقات جديد: قند تومورهاي مغزي را تغذيه کرده و آنها را تهاجميتر ميکند
آزمايشهاي دانشمندان کانادايي در اين پروژه تحقيقاتي با ايجاد استارتآپي به نام امپيريکا تراپوتيکس تحقق يافته است. آنها در مرحله دوم از پژوهشهاي خود قصد دارند آزمايشهاي باليني را انجام دهند که نخستين مورد آن قرار است تا سال ۲۰۲۲ انجام شود.
بازار