سيناپرس/ محققان دانشکده مهندسي پزشکي دانشگاه صنعتي اميرکبير در صدد برآمدند با فناوري نانو، دارورساني هدفمند وهوشمند را با يک داروي طبيعي از زرشک در راستاي درمان سرطان اجرايي کنند.
مهشيد گيوريان فارغ التحصيل کارشناسي ارشد دانشگاه صنعتي اميرکبير در رشته مهندسي پزشکي در خصوص طرح خود با عنوان «سنتز و مشخصه يابي نانوذرات حساس به اولتراسوند با ساختار هسته پوسته به منظور دارو رساني کنترل شده» گفت: اين طرح ادامه يک پروژه دکتري بوده و در راستاي دارورساني هوشمند براي درمان سرطان اجرايي شده است.
وي با تاکيد بر اينکه در اين پروژه از داروي طبيعي که از عصاره زرشک با خاصيت ضد سرطاني ، آنتي باکتريايي، ضد الزايمر و ... است بهره برديم، خاطر نشان کرد: در اين پروژه از داروي «بربرين کلرايد» استفاده کرديم.
وي با بيان اينکه دارورساني هدفمند در دنيا با داروهاي مختلف مورد تحقيق و بررسي قرار گرفته گفت: اما تاکنون از اين داروي طبيعي که از عصاره زرشک بوده در دارورساني هوشمند استفاده نشده است.
گيوريان با تاکيد بر اينکه درمان هدفمند سرطان از اهميت بالايي برخوردار است، بيان کرد: به دليل اينکه اين بيماران در درمان هاي دارويي با عوارض زيادي مواجه مي شوند از اين رو لازم است که ميزان دارو کم شود تا ميزان عوارض جانبي ناشي مصرف آنها به حداقل ممکن برسد.
به گفته محقق دانشگاه صنعتي اميرکبير، وقتي دارو به صورت هدفمند استفاده شود و ازطريق وريد وارد بدن شود ميزان مصرف دارو کم خواهد شد که هدف ما در اين پروژه بوده است.
وي با تاکيد بر اينکه اين پروژه هم با هدف هوشمندسازي پيش رفته است، گفت: در اين پروژه از فناوري نانو بهره برديم.
فارغ التحصيل دانشگاه صنعتي اميرکبير با اشاره به اين تحقيقات و نتايج آن گفت: اين سامانه زيست تخريب پذير است، حساسيت بالايي نسبت به امواج اولتراسوند دارد و به دليل سايز نانومتري ميتواند با کمک اولتراسوند به راحتي به بافت هدف نزديک شود و در آن اثر گذار باشد.
گيوريان با اشاره به مراحل پروژه گفت: پس از اتمام تست هاي حيواني سامانه که نتايج قابل انتظاري تاکنون از آن دريافت شده است، وارد مرحله ي تجاري سازي خواهد شد که در دسترس قرارگيرد. اميد است که با کمک اين سامانه ي هوشمند و کنترل شده ، درمان موثرتر با عوارض خيلي کمتر براي سرطان فراهم شود.
بازار